ASAYİŞ - 11 Ocak 2023 Çarşamba 13:16

Müşterinin kaldırım taşı ile dehşeti yaşattığı taksici: 'Kaç defa vurdu sayamadım'

A
A
A
Müşterinin kaldırım taşı ile dehşeti yaşattığı taksici: 'Kaç defa vurdu sayamadım'

Antalya’da taksisine yolcu gibi binen gencin kaldırım taşlı saldırısına uğrayan taksi sürücüsü, "Bir anda kaldırım taşı ile saldırdı, neye uğradığımı anlayamadım. Kaç defa vurdu sayamadım. Saldırının şokunu yaşadım. Birdenbire vurdu. Bir parmağım kırıldı, bir parmağım ezildi; 2 dişim kırıldı. Şahsın elini ısırdığım için dişlerim kırıldı. 2 gün hastanede kaldım" dedi.

Olay, önceki gün gece saat 04.30 sıralarında Kepez ilçesi Fabrikalar Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hürriyet Caddesi’ndeki duraktan Mesut Dertli’nin kullandığı taksiye binen H.Ş., Fabrikalar Mahallesi'ne gitmek istediğini söyledi. Bir süre sonra şahıs, yanında getirdiği ve ayaklarının yanına sakladığı kaldırım taşı işe taksi sürücüsüne saldırdı. Taksi sürücüsü kendisini korumaya çalışırken, saldırgan şahıs elindeki taşla vurmaya devam etti.

Müşterinin kaldırım taşı ile dehşeti yaşattığı taksici: 'Kaç defa vurdu sayamadım'

Kaçan şahıs yakalandı

Bir süre taksi sürücüsü ile boğuşan saldırgan şahıs, daha sonra araçtan inerek hızla kaçtı. Taksi sürücüsünün yardımına ise çevredeki vatandaşlar kuştu. Mesut Dertli, yaralı halde meslektaşları ve polisten yardım istedi. İhbarla olay yerine giden sağlık ekibi, ilk müdahalenin ardından Dertli’yi Akdeniz Üniversitesi Hastanesine götürdü. Ameliyata alınan Dertli’nin sağ elinde kırıklar olduğu, başından da ciddi derecede yaralandığı kaydedildi. Saldırgan şahıs ise polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanıp gözaltına alındı. H.Ş.'nin emniyetteki işlemleri sürerken; taksiciler, dün akşam saatlerinde konvoy düzenleyerek saldırıyı protesto etti.

O anları anlattı

Şafak Mahallesi'nden aldığım yolcu Özdilek Alışveriş Merkezine gitmek istediğini söyleyen taksi sürücüsü Dertli, "Durakta üç arkadaş otuyorduk. Zil çaldı, ben de müşteriyi almak için çalan zilin konumuna gitti. Yolcuyu alarak nereye gideceğini sordum. Bu şahıs bana otoparka gideceğini söyledi. Sonra konuşma arasında aracını alacağını söyledi. Söylediği yere gidince ‘Burası değil’ diyerek beni ıssız yere götürdü. ‘Bu araç benim, sağa yanaşır mısın?’ dedi. Ben de sağa yanaşırken darbedilmeye başlandım. Kaldırım taşı ile saldırdı bir anda, neye uğradığımı anlayamadım. Çantasında saklamış, bıçak da vardı. Kaç defa vurdu sayamadım. Saldırının şokunu yaşadım. Birdenbire vurdu. Gözlerim şimşek çaktı, 2-3 darbeden sonra anlayabildim. Sonra kendimi korudum" diye konuştu.

Müşterinin kaldırım taşı ile dehşeti yaşattığı taksici: 'Kaç defa vurdu sayamadım'

"Her türlü insan ile uğraşıyoruz"

Emniyet kemerinden kurtularak şahıstan kurtulduğunu beliren Dertli, "Sonra kaçtı. Bir parmağım kırıldı, bir parmağım ezildi; 2 dişim kırıldı. Şahsın elini ısırdığım için dişlerim kırıldı. 2 gün hastanede kaldım. Şahsı tanımıyorum, şüphelendiğim kişiler var. Emniyetimiz bu olayı çözecek. Sonuna kadar davanın takipçisi olacağım. Ben emekçi insanım, ekmeğimizi taştan çıkarıyoruz. Her türlü insan ile uğraşıyoruz. Ben videoyu izledikten sonra nasıl kurtulduğuma şaşırıyorum. Çok şükür Allah beni çocuklarıma bağışladı. Psikolojim çok kötü oldu" ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Gün
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Başkan Zeyrek verdiği sözleri bir bir hayata geçiriyor Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek başkanlığında gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nda, cenazelerin Manisa’dan başka illere nakli sırasında alınan kilometre başına ücret uygulamasına oy birliğiyle son verildi. Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Manisalılara verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini ifade ederek, “İlk 2 ton su 1 Lira ve sonraki kademelerde yüzde 30’luk indirimi geçtiğimiz ay hayata geçirdik. Ayrıca zorunlu kartlı sayaç uygulamasına da son verdik. Bununla ilgili hemşerilerimizden aldığımız güzel geri dönüşler, bizleri mutlu ediyor. Bir diğer sözümüz olan halk ekmek projemiz için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek A.Ş Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Özgen Nama ve Çerkezköy Belediye Başkanımız Sayın Vahap Akay ile Çerkezköy Belediyesi’nin Halk Ekmek Fabrikası’nı ziyaret ettik, incelemelerde bulunduk. En yakın sürede bu fabrikalardan Manisa’mıza da kazandıracak, vatandaşlarımızın güvenilir, kaliteli ve uygun fiyatlı ekmeğe ulaşımını sağlayacağız. Desteklerinizle halkımızın parasını halkımız için harcayacak çalışmalara imza atacağız” dedi. Hal esnafını sevindirecek karar Açıklamanın ardından meclis gündem maddelerine geçildi. Mecliste, hal esnafını ve yakınlarını kaybeden vatandaşları ilgilendiren önemli bir maddenin de oylaması yapıldı. Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının tekliflerinin oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, “Hallerdeki otoparklarda bekleme süresi, 1 saatti ve seçim döneminde haldeki arkadaşlarımızla görüştüğümüzde bu sürenin çok az olduğunu ve bundan sonra ödedikleri ücretin kendilerine ekonomik açıdan zarar verdiğini ifade etmişlerdi. Bu oyladığımız maddelerle artık hallerdeki otoparklarda bekleme süresi 2 saate çıkartıldı” dedi. Kilometre başına ücret uygulaması oy birliğiyle kaldırıldı Mezarlıklar Dairesi Başkanlığının teklifiyle ilgili de açıklama yapan Başkan Zeyrek, “Mezarlıklar Dairesinden gelen öneriyse şuydu: cenazeler Manisa’dan başka illere gönderilirken araçlarda kilometre başına para alınıyordu. Manisa’daki bir vatandaşımız ya da Türkiye’de yaşayan herhangi bir vatandaşımızın Manisa’da vefat etmesi halinde ailelerin böyle bir acılı gününde kendilerinden para talep etmek, bizlere yakışmazdı. Bu yüzden dolayı hep birlikte bunu kaldırdık. Oylarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.