ASAYİŞ - 24 Ağustos 2016 Çarşamba 09:20

Müteahhidin 200 bin liralık gasp yalanı

A
A
A
Müteahhidin 200 bin liralık gasp yalanı

Konya’da bankadan çektiği 200 bin liranın tanımadığı kişilerce gasp edildiğini iddia eden müteahhidin yalanını polis ortaya çıkardı.

Olay, dün merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi Aliya İzzet Begoviç Caddesi ile Prof. Dr. Ahmet Ayhan Caddesi kavşağına yakın yerde meydana geldi. İddiaya göre, müteahhit Deniz Y., bankadan 200 bin lira çektikten sonra otomobiline bindi. Müteahhidin bankadan çıkarken takip edildiğini ve aracının önünü kesen iki gaspçının kendisini dövüp aracına zarar verdiğini, 200 bin lirayı da gasp ettiğini ileri sürmesi üzerine polis araştırma başlattı. Cadde ve bağlantılı yollardaki MOBESE kameralarını inceleyen polis, araç veya eşgale uygun kişilerin izine rastlayamadı. Polis ekipleri şüphe üzerine tekrar Deniz Y.’nin ifadesine başvurdu. Deniz Y. ifadesinde her şeyi kendisinin planladığını itiraf ederek, “Borcum olduğu için eşimle ortak hesabımdan 200 bin lira çektim. Bunun 90 bin lirası ile senetlerimi ödedim. Kalan 110 bin lirayı sakladım. Gasp yalanını kendim uydurdum. Arabamın camlarını araçta bulunan demir çubukla kırdım. Kendimi de yerden yere atarak yaraladım" dedi.
Deniz Y. polis ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçirilerek Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Mustafa Beşer
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Eski Bulgaristan Başbakanı Denkov: “Vatandaşlık başvurularının bir an önce değerlendirilmesi hususunda çalışmaya hazırız” Eski Bulgaristan başbakanları Nikolay Denkov ve Kiril Petkov, Bursa’daki Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni (BAL-GÖÇ) ziyaret etti. İki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı toplantıda vatandaşlık başvuru süreci ve geçmişte yaşanan asimilasyon politikaları sorunu konuşuldu. Eski Bulgaristan başbakanları Nikolay Denkov ve Kiril Petkov, bir dizi ziyaret için Bursa’ya geldi. Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimini ziyaret eden Denkov ve Petkov, yapılan görüşmede iki ülke arasındaki ilişkileri ele aldı. BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, Bulgaristan göçmeni Türklerin sıkıntılarını dile getirirken en çok şikayetlerden birinin Bulgaristan vatandaşlığı başvurusunda yaşanılan zorlu süreç olduğunu söyledi. Bu konu hakkında çalışma yapılmasını dilediklerini belirten Balkan, geçmişte Türklere asimilasyon uygulayanların yıllardır ceza almadığını da ifade etti. "Başvuru sürecinin zorluğu dijitalleşmemekten kaynaklanıyor" Bulgaristan vatandaşlığındaki başvuru sürecinin sadece Türklere yönelik bir sorun olmadığını, tüm dünyadan benzer şikayetler aldıklarını aktaran eski Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov, “İnsanların yapmış olduğu vatandaşlık başvurularının bir an önce değerlendirilmesi hususunda çalışmaya hazırız. Fakat bunun sadece Türkiye’ye yönelik bir durum olduğunu düşünmeyin. Biz aslında Bulgaristan’ın bütün dünyadaki konsolosluklarında benzer şikâyetleri alıyoruz. Bütün dünyadaki Bulgar vatandaşları, özellikle vatandaşlık şikayetlerini bizlere iletmekteler. Bu problemin dijitalleşme sıkıntısından kaynaklı olduğunu düşünüyoruz ve bu hizmetleri gerçekleştirme sürecinin gereksiz bazı konularla uzatıldığı gibi bir inanış oluşuyor. Bu konuda çalışıp bir an evvel dijitalleşme ve süreçlerle ilgili belirli bir süre içerisine alınarak halledilmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu. “Benim ailem de bu sıkıntıları yaşadı” 80’lerde Türklerin yaşadığı sıkıntıları kendi ailesinin de yaşadığını belirten Kiril Petkov ise, “Yaşanan olaylardan sonra neden hala ceza alan yok diye sordunuz. Bu insanlar benim aileme de bu sıkıntıları yaşattığı için beni de kişisel olarak incitmekte ve hala ben de bunu sorguluyorum. Bu süreçte aslında yapmak istediğimiz şey insanların belirli bir siyasi oluşum tarafından kullanılmasını engellemek. Çünkü onlar siyasi faaliyetlerini insanlara yardım için kullanmaktan ziyade kendi çıkarları için kullanıyorlar. Biz buradaki kurumlarla beraber, siyasi oluşumlarla beraber yolsuzluk zincirinin sona erdirilmesi için mücadele ediyoruz. Bunun değiştirilmesini istiyoruz. Bu şekilde kapsamlı bir demokratikleşme süreci sağlayabiliriz. Bunlar geleneksel yöntemlerle gerçekleştirilebilecek bir şey değil. Biz bunları yenilikçi bir yolla yapmak istiyoruz” dedi.