TEKNOLOJİ - 15 Aralık 2007 Cumartesi 14:54

Mynet Yonja'yı satın aldı

A
A
A
Mynet Yonja'yı satın aldı

Türkiye'nin önde gelen internet portallarından Mynet, sosyal paylaşım sitesi www.yonja.com'un yüzde 50'sini ABD'li internet yatırım firması Tiger Global ile birlikte satın aldığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada anlaşmanın Türk internet sektöründe son dönemde gerçekleşen en büyük satın alma olduğu ifade edilirken, satın alma için ödenen miktar hakkında bilgi verilmedi.

Mynet Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli işbirliğine ilişkin yaptığı açıklamada, Türk internet sektörünün hızla büyümeye devam ettiğini, Mynet'in de yaptığı yatırımlarla bu büyüme içinde gereken adımları attığını söyledi.

Büyümeye öncülük edecek

Yonja.com'un Kurucusu ve Yönetici Ortağı Kerim Baran ise açıklamasında Mynet ile birlikteliğin Yonja'nın önünü açacağını kaydederek "5 milyon üyesi olan yonja.com ile ayda yaklaşık 15 milyon tekil kişiye ulaşan Mynet'in güçlerini birleştirmesi sektörde sosyal paylaşım platformlarında yaşanan büyümeye öncülük edecektir" dedi. 

Açıklamaya göre www.yonja.com 5 milyon üyesi ile Türkiye'nin en büyük sosyalleşme platformu ve Mynet'in aylık tekil ziyaretçi sayısı 15 milyona sayfa gösterim sayısı ise yaklaşık 1.2 milyara ulaşıyor. Dünya çapında internet firmalarına yatırım yapan New York merkezli Tiger Global ise 7 milyar dolarlık bir fon yönetiyor.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.