POLİTİKA - 13 Ekim 2022 Perşembe 23:54

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz: 'Gaz şirketleri Türk gazı için davet edilmelidir'

A
A
A
MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz: 'Gaz şirketleri Türk gazı için davet edilmelidir'

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Amerika ve Batı, Türkiye’nin Gaz sahalarındaki haklarını silah zoru ile gasp etmeye çalışmaktadır. Gazi şirketleri Türk gazı için davet edilmelidir” dedi.

Türkiye’nin Akdeniz ve Ege’ de büyük bir kuşatma altında olduğunu kaydeden MYP Lideri Yılmaz, “Amerika ve Batı, Türkiye’nin Gaz sahalarındaki haklarını silah zoru ile gasp etmeye çalışmaktadır. Türkiye bir taraftan İsrail ile attığı adımları sürdürmeli diğer taraftan da yeni bir oyun kurmalıdır. Bu oyun Amerika ’sız Akdeniz ve Ege olmalıdır” dedi.

"Rusya ve Çin şirketleri davet edilmelidir"

Türkiye daha fazla zaman kaybetmeden bir savaşın içine fiilen düşmeden bir hamle geliştirmesi gerektiğini ifade eden MYP Lideri Yılmaz, “Rusya’nın Gazprom ve Çin doğalgaz şirketlerini Akdeniz ve Ege’de bulunan Türk doğalgaz alanlarına konsorsiyum ortağımız olarak sokmalıdır. Böyle bir durumda Amerika ve Batı tarafından yalnızlaştırılan Türkiye, kendi denklemini kuracak ve kendi doğalgazını çıkartabilecektir. Gelecek yüzyılımız bu Akdeniz ve Ege doğalgazına bağlıdır. Bu fırsatı bir savaşla masada kaybetmeye tahammülümüz olamaz. Geçen yüzyılda petrol konusunda düştüğümüz hatalara bu yüzyılda gaz konusunda düşersek bütün bir yüzyılı kaybettik demektir” açıklamasında bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.