BASKETBOL - 18 Haziran 2008 Çarşamba 10:01

NBA 2007-2008 sezonu şampiyonu Boston Celtics

A
A
A
NBA 2007-2008 sezonu şampiyonu Boston Celtics

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) 2007/2008 sezonunun şampiyonu Los Angeles Lakers'ı final serisinin altıncı maçında 131-92 mağlup eden Boston Celtics oldu.

Yedi maçlık final serisinin altıncı maçında Los Angeles Lakers'ı ağırlayan Boston Celtics, rakibin müthi bir oyunun ardından 39 sayı farkla mağlup etti ve seride durumu 4-2 yaparak tarihinin 17. NBA şampiyonluğuna ulaştı.

Paul Pierce, Kevin Garnett ve Ray Allen'lı muhteşem kadrosuyla LA Lakers'ı sürklase eden Boston, 1986'dan beri de ilk şampiyonluğunu elde etmeyi başardı. Basketbolseverlerin merakla beklediği MVP (En Değerli Oyuncu) ödülü ise kuşkusuz bu sezon Boston Celtic'in başarısında en büyük pay sahiplerinden birisi olan Paul Pierce'in oldu.

TD Banknorth Garden'da 19 bine yakın basketbolseverin izlediği karşılaşmada, bu sezonki 26. play-off karşılaşmasına çıkan Boston, bu alanda da NBA tarihine geçti. Zira, bundan önce NBA tarihinde en fazla play-off maçına çıkan takımlar 25'er karşılaşmayla New York Knikcs ve Detroit Pistons'tı.

Final serisinin altıncı karşılaşmasına her iki takım da karşılıklı basketlerle başladı. İlk periyot 24-20 Boston üstünlüğüyle geçilirken, ikinci periyotta Boston oyuna ağırlığını koymaya başladı. çeyreği 34-15 devreyi ise tam 23 sayılık farkla 58-35 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ilk yarısında Boston'lı oyuncular oynadıkları muhteşem basketbolla taraftarlarını coşturdular.

3. ve 4. periyotlarda da Boston fırtınası dinmeyince karşılaşma 131-92 gibi müthiş bir farkla sona erdi ve Boston Celtics şampiyonluğa göz kamaştırıcı bir galibiyete uzandı.

Bu galibiyet 1998 final serisinde Utah Jazz'ı 96-54 yenen Chicago Bulls'un attığı 42 sayılık farkın ardından NBA final serileri tarihinin en farklı galibiyeti olarak da tarihe geçti.

Boston bir NBA final serisi maçında 18 top çalma ile en fazla top çalan takım olurken Golden State'in 17 top çalmalık rekorunu da egale etti.
Karşılaşmayı 26 sayıyla tamamlayan Ray Allen da 7 üçlük isabeti ile NBA final serileri tarihinde en fazla üçlük atan oyuncu rekorunu egale etti.

Maçın sonunda Boston Celtics'e şampiyonluk kupası verilirken, Paul Pierce de MVP Ödülü'nün sahibi oldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Didim’de cenazelerin hastane morgunda karıştığı iddiası Aydın’ın Didim ilçesinde aynı gün hayatını kaybeden Alman ve Türk vatandaşların cenazeleri iddiaya göre, hastane morgunda karıştı. Alman ailenin fark etmesiyle olay gün yüzüne çıkarken savcılık tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, olay, 31 Aralık 2025 Çarşamba günü meydana geldi. Didim Devlet Hastanesi’nde aynı gün kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Alman vatandaşı Derahaea Mana Heffmann (81) ile Türk vatandaşı Fikriye Tuna’nın (76) cenazeleri morga kaldırıldı. Ancak iddiaya göre, burada cenazeler karıştı. İlk olarak Fikriye Tuna’nın yakınları hastaneye gelerek cenazeyi teslim aldı. Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından Tuna’nın cenazesi mezarlığa götürülerek toprağa verildi. Bir süre sonra Alman vatandaşı Derahaea Mana Heffmann’ın ailesi cenazeyi almak üzere hastaneye başvurdu. Morgda bulunan cenazenin kendilerine ait olmadığını fark eden aile, durumu hastane yetkililerine bildirdi. Yapılan incelemede cenazelerin karıştığı kesinleşti. Bunun üzerine Alman aile hastane yönetimi hakkında şikayetçi oldu. Olayın ortaya çıkmasının ardından hastane yetkilileri Türk aileyle irtibata geçti. Yanlış cenazenin defnedildiği bilgisi verilerek mezarın yeniden açılması gerektiği ifade edildi. Fikriye Tuna’nın ailesinin onayıyla mezar açıldı, cenazeler doğru ailelere teslim edildi. Yaşanan olayın ardından Didim Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
Kayseri Büyükşehir kütüphaneleri 2025 yılında 2 milyon ziyaretçiyi ağırladı Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kütüphanelerinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın okuyan ve okutan şehir Kayseri vizyonu ile bugüne kadar milyonlarca ziyaretçi sayısına ulaşılırken, 2025 yılında ise kütüphaneler 2 milyona yakın kitapseveri misafir etti. Hayata geçirdiği proje ve gerçekleştirdiği uygulamalarla Kayseri’yi öğrenci dostu şehir haline getiren Başkan Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi; eğitime yönelik ücretsiz olan çeşitli kursları ile diğer taraftan eğitim öğretime dair destekleri ile kentteki gençler ve öğrenciler başta olmak üzere tüm vatandaşlara katkısını sürdürüyor. Büyükşehir’in 15 kütüphanesi ile gençlerin, vatandaşların donanımlı olmasına katkı sağladığı kentte, Büyükşehir’in kütüphanelerinden 2025 yılında toplam 346 bin 215 kitap ödünç alınırken, toplam üye sayısı ise 378 bin 649 oldu. Büyükşehir Belediyesi’ne ait kütüphanelerde toplam basılı kitap sayısı 214 bin 893 olurken, toplam kişi kapasitesi ise 6 bin 450 kişi şeklinde oldu. 2 milyona yakın ziyaretçi Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki kütüphanelere gerçekleşen 2025 yılındaki ziyaretçi miktarı ise toplam 1 milyon 893 bin 821 oldu. 2025 yılında Mevlana Kütüphanesi hizmete başlarken, Altınoluk Kütüphanesi ise açılışa gün sayıyor. Kütüphanelerde, 2020-2025 yılları arasındaki toplam ziyaretçi sayısı ise 10 milyon 534 bin 233’e ulaşırken, söz konusu süreçte ise Kayseri’ye 10 kütüphane kazandırıldı. Büyükşehirde, Bebek Kütüphanesi Projesi’nin hayata geçirilmesi ile çocuk kütüphanelerinin sayısının arttırılması da planlanıyor. Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerinde, ücretsiz internet ve bilgisayar hizmeti veren bilgisayar odaları, üye olan herkese ücretsiz fotokopi, şubelerinde sabah ve öğle saatlerinde öğrencilere ücretsiz çay, çorba hizmeti ve diğer tüm imkânlar sağlanıyor. Kütüphanelerde ayrıca; üyelik kartı sistemi, öğrencilerin kontrolünü ve güvenliğini sağlayabilmek için turnikeli geçiş sistemi, emanet dolapları, tv izleme üniteleri, sesli çalışma alanları, satranç köşesi, öğrencilerin yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılamak için otomatlar bulunuyor.