DÜNYA - 24 Ağustos 2025 Pazar 22:53 | Son Güncelleme : 24 Ağustos 2025 Pazar 22:55

Netanyahu: "Husiler, saldırganlıklarının bedelini çok ağır şekilde ödeyeceklerini öğreniyorlar"

A
A
A
Netanyahu: "Husiler, saldırganlıklarının bedelini çok ağır şekilde ödeyeceklerini öğreniyorlar"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Husiler, İsrail'e karşı saldırganlıklarının bedelini çok ağır şekilde ödeyeceklerini öğreniyorlar" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, başkent Tel Aviv'de İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait bir üste İsrail Savunma Bakanı Israel Katz ve İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Eyal Zamir ile Yemen'e düzenlenen hava saldırısına ilişkin gelişmeleri değerlendirdi. Netanyahu, burada yaptığı açıklamada, "Kim bize saldırırsa biz de ona saldıracağız. Bütün bölgenin İsrail'in gücünü ve kararlılığını gördüğünü düşünüyorum. Husiler, İsrail'e karşı saldırganlıklarının bedelini çok ağır şekilde ödeyeceklerini öğreniyorlar" dedi.

"İsrail'e fırlattıkları her füzenin bedelini misliyle ödeyecekler"

İsrail Savunma Bakanı Katz da açıklamasında, "İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Husilerin Yemen'deki başkanlık sarayını imha etti ve yakıt depoları ile elektrik santrallerini vurdu. Hava ve deniz ablukasını sürdürürken, Husilerin altyapısını vurmaya da devam ediyoruz. İsrail'e fırlattıkları her füzenin bedelini misliyle ödeyecekler" ifadelerini kullandı.
Katz'ın Sana'daki başkanlık sarayının imha edildiğine ilişkin iddiasına Yemen'den bir doğrulama gelmedi.

İsrail'in saldırısında en az 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

Yemen Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in saldırısında en az 2 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Husiler, İsrail'i "Filistin-2" hipersonik balistik füzesiyle vurmuştu
İsrailli yetkililer, Yemen'e yönelik saldırının Yemenli Husilerin geçtiğimiz cuma günü "Filistin-2" hipersonik balistik füzesi ile İsrail'i hedef almasına bir misilleme olarak gerçekleştirildiğini belirtti. Söz konusu saldırıda Husiler tarafından ateşlenen füze havada parçalara ayrılmış, İsrail'e ait hava savunma sistemleri ise parça tesirli savaş başlığını karşılamakta zorlanmıştı. İsrailli yetkililer, ülkenin merkez bölgesinde çeşitli noktalarda patlamaların yaşandığı saldırıda can veya mal kaybı olmadığını aktarmıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum ER-VAK Başkanı Güzel; "Sarıkamış Harekâtı yüce Türk milletinin hafızasında hüzünlü bir sayfadır" Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak) Başkanı Erdal Güzel, Sarıkamış Harekatı’nın 111. yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada Türk tarihinin en trajik sahnelerinin yaşandığı bu savaş sırasında, beyaz karları kefenleri yapan Allahuekber şehitlerini unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade etti. Güzel, çok uzun yıllar ülke gündeminden uzak tutulan ve karlar altında saklı kalan Allahuekber Şehitlerini 2003 yılında yaptıkları "Allahuekber şehitleri torunlarıyla buluşuyor" etkinliği ile gündeme taşıdıklarını ve uzun yıllar konunun takipçileri olduklarını belirterek ER-VAK’ın bu konuda büyük bir tarihi sorumluluğu yerine getirmenin haklı gururunu yaşadığını ifade etti. Sarıkamış Harekatı anma proğramlarıyla ilgili açıklamalarda da bulununan Güzel, tarihin seyri ve gerçekliği içerisinde bu proğramların yapılması gerektiğine dikkat çekerek Sarıkamış’ın o tarihlerde düşman işgalinde olduğınu, harekatın Erzurum’da planlandığını ve başlatıldığını, 3.Ordu Komutanı Hafız Hakkı Paşa’nın mezarının Erzurum’da bulunduğunu hatırlatarak anma merasimlernin Kars Kapı Şehitliğin’den başlatılmasını arzu ettiklerini söyledi. Güzel onbinlerce Mehmetçiğin, toprağı vatan yapmak uğruna soğuğa, tifüse ve Ruslara karşı vermiş olduğu ve sonu hüzünle biten şanlı mücadelenin yıl dönümünde Allahuekber ve Soğanlı dağlarında bir hilal uğruna canlarını veren şühedayı saygı, rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti.
Kayseri Rektör Prof. Dr. Altun; Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin açılış dersini verdi Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun; Medeniyetin Burçları Derneği ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yürütülen Kayseri Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin açılış dersini verdi. Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun; öğrencilere ERÜ hakkında bilgi vererek, " Üniversitemiz Anadolu’da kendinden çok söz ettiren marka değeri yüksek güçlü bir üniversitedir" dedi. ERÜ’nün sadece Türkiye’de değil, dünyada da saygın bir üniversite olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Altun, "Sizin burada geçirdiğiniz zamanın kaliteli olması ve burada bizlere ait kültürü sizlere aktarabiliyor olmamız bence son derece önemlidir. Çünkü sizler birer kültür elçisi olarak gittiğiniz ülkenizde bizleri anlatacaksınız, bizleri temsil edeceksiniz" şeklinde konuştu. Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Rektör Prof. Dr. Altun, şunları kaydetti; "En yakın dostunuz olan kitaptan uzak durmayın. Daha çok okumak ve daha çok inceleme yaparak, disiplinlerarası süreçlerde olmalısınız." Medeniyetin Burçları Derneği Başkanı Ali Dursun da yaptığı konuşmada ERÜ’nün teknolojiyle aynı zamanda tarih, kültür ve diplomasi gibi alanlarda da önemli adımlar attığını belirtti. Etkinlik, Rektör Prof. Dr. Fatih Altun’a Uluslararası Öğrenci Akademisi’nde öğrenim gören öğrencilerin kaleme aldığı kitapların takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.