ASAYİŞ - 20 Mart 2023 Pazartesi 08:27

Nevruz kutlamalarında 'Terör Örgütü Propagandası' yapan 34 şahıs gözaltına alındı

A
A
A
Nevruz kutlamalarında 'Terör Örgütü Propagandası' yapan 34 şahıs gözaltına alındı

Van’da düzenlenen nevruz kutlamalarında “Terör Örgütü Propagandası” yapan 34 şahıs gözaltına alındı.

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 19 Mart 2023 Pazar günü HDP İl Başkanlığı organizesinde Atatürk Kültür Parkı miting alanında nevruz kutlamaları gerçekleştirildiği belirtilerek, “PKK/KCK terör örgütünün sözde bayrağını simgeleyen bez parçaları ile etkinlik alanına girmeye çalışan, yasa dışı ve terör örgütünü övücü nitelikte slogan ile polise taş atarak ‘Terör Örgütü Propagandası’ yapan 34 şahıs ile ‘Uyuşturucu Madde Bulundurma/Kullanma’ ve ‘Uyuşturucu Madde Kullanımına Özendirme’ suçlarından da 3 şahıs olmak üzere toplam 37 şahıs gözaltına alınmış, haklarında adli tahkikata başlanılmıştır” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul, “Muhtarlarla işbirliği ve iletişim güçlenecek” 31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlerin ardından göreve gelen muhtarlarla yapılan ilk toplantı, Terme Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşti. Başkan Kul, “Muhtarlarla işbirliği ve iletişim güçlenecek ”dedi. Terme Kaymakamı Metin Maytalman, kurum müdürleri ve 82 mahalle muhtarının bir araya geldiği toplantıda, Belediye Başkanı Şenol Kul, muhtarların önemine dikkat çekti. Yeni göreve başlayan muhtarları kutlayan Başkan Kul, "Muhtarlarımız, mahallelerimizin sesi, sorunlarının çözümünde ilk adımı atan kıymetli temsilcilerimizdir. Onlar olmadan yerel yönetimlerin başarısı tam anlamıyla mümkün değildir" diye konuştu. "Güçlü bir iletişim ve istişare kültürü" Toplantıda, muhtarların mahallelerdeki sorunları daha etkin bir şekilde iletebilmeleri için iletişim kanallarının güçlendirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve mahallelerin ihtiyaçlarına yönelik çözüm odaklı çalışmalar yapılması konuları ele alındı. Başkan Kul, "Bu yeni dönemde, muhtarlarımızla güçlü bir iletişim ve istişare kültürü oluşturarak, mahallelerimizin sorunlarını hızla çözeceğiz. Birlikte çalışarak, Terme’yi daha yaşanabilir, daha modern bir şehir haline getireceğiz" diye konuştu. "Her yatırımda muhtarlarımızın emeği var" Terme’ye yapılan her yatırımda muhtarların büyük katkısı ve emeği olduğunu ifade eden Başkan Kul, “Daha güzel bir Terme oluşturma hedefiyle, muhtarlarımızla işbirliği içinde mahallelerde yapılacak tüm işlerin koordinasyonunu sağlayacağız. Bu süreçte Muhtarlarımız, sahadaki gözümüz ve kulağımız olacaklar. Uyum içerisinde çalışarak, sorunlarımızın bir bir üstesinden geleceğiz" şeklinde konuştu. Yeni göreve başlayan muhtarlar ve kurum müdürlerinin kendilerini tanıtmalarının ardından toplantı son buldu.
Gaziantep GAÜN öğrencilerinden Kudüs söyleşisi Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Amine Sena Aslan ve Dilek Kurt tarafından Kudüs Söyleşisi düzenlendi. GAÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, Amine Sena Aslan ve Dilek Kurt Kudüs ziyaretleri sonrasındaki gözlemlerini öğrencilerle paylaştı. Kudüs bilincini hakiki bir şekilde aşılamanın çok önemli olduğunu belirten Amine Sena Aslan, zalimin zulmünü anlatmanın ve bilinçli bir nesil uğruna yola devam etmenin Müslüman herkesin yapması gereken vazifelerden olduğunu söyledi. Aslan, “Meşakkatli yollardan geçip zulmün hızla arttığı, masum insanların katledildiği beldeyi ziyaretimizin elbette bir mücadelesi olacaktı ve bu mücadelemizi aktararak yapıyoruz. Bilmeyenleri bilinçlendirip dini değerlerimizi tekrar şahlandırma derdinde ve davasındayız. Allah izin verdiği sürece her daim bu böyle olacak” dedi. Kudüs ziyareti sonrası duygularını paylaşan Dilek Kurt, “Kudüs’e gidip geldikten sonra gözlerim ile görmenin, kalbim ile hissetmenin bir mutluluğu vardı. Bu mutluluğun bir şahitliği ve sorumluluğu da vardı. Kudüs’ten döner dönmez artık orayı anlatmak ve hiç unutturmamak benim için bir farzı kifaye oldu. Biliyorum ki bu Hak olan Kudüs davası elbet birilerinin omzunda taşınacak. Önemli olan kimin omzunda taşındığı. Bu davanın bir neferi olmak için bildiklerimi ve şahit olduklarımı anlatıyorum” diye konuştu.