GÜNDEM - 10 Ekim 2020 Cumartesi 15:08

Nevşehir’de Azerbaycan’a destek konvoyu düzenlendi

A
A
A
Nevşehir’de Azerbaycan’a destek konvoyu düzenlendi

Nevşehir'de Azerbaycan’a destek konvoyu düzenlendi.

Ermenistan’ın, Azerbaycan topraklarına saldırmasının ardından destek konvoyu düzenlendi. Nevşehir Şehitler Parkı’nda toplanan kalabalık daha sonra şehir merkezinde Türk ve Azerbaycan bayrakları ile konvoy düzenledi. Şehitler Parkı’nda Azerbaycanlı Ümit Guluyev tarafından yapılan basın açıklamasında, “12 Temmuz 2020 tarihinde Ermenistan, Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine saldırdı. Bu saldırı da üçü üst düzey rütbeli olmak üzere toplam 11 asker şehit düştü. Azerbaycan bu saldırının sonrasında Ermenistan’ın işgalci güçlerine karşı operasyon başlattı. Bizler dünyanın sessiz kaldığı Ermenistan’ın bu hukuksuz saldırısı karşısında Azerbaycanlı kardeşlerimize destek olmaya devam edeceğiz. Dünya kamuoyunun tepkisizliği karşısında cesaret bulan Ermenistan hukuk tanımazlığını daha da artırarak tüm uluslararası temayülleri hiçe sayan saldırılarına sivil yerleşim yerlerini vurarak devam ediyor. Bu saldırılar karşısında Azerbaycan devletinin ve milletinin haklı davasında yanlarında olduğumuzu, Azerbaycan’ın uluslararası haklarını her platformda destekçi ve savunucusu olacağımızı buradan bir kez daha söylüyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından Azerbaycan için dua edilmesinin ardından il merkezinde yaklaşık 50 aracın katıldığı destek konvoyu düzenlendi.

Coşkun Sağlamdin
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız: "Bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz" İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nce, Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde suçla mücadele, suçluların yakalanması ve caydırıcı olmak amacı ile dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada konuşan İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, "Yeni yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber sahadayız" dedi. Yeni yıla günler kala İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Gerçekleşen uygulamaya İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız katıldı. Asayiş uygulamasını gerçekleştiren meslektaşlarına iyi çalışmalar dileyen Yıldız çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalar hakkında konuşan Yıldız, "İstanbul’un huzuru Türkiye’nin huzurudur anlayışıyla yeni bir yılın arifesinde bu akşam da Beyoğlu ve Şişli ilçelerimizde vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için tüm birimlerimizle sahadayız. Kararlılıkla zehir tacirleri ve şehir eşkıyalarıyla 7/24 mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele sadece bugünün değil, yarınlarımızın da güvenlik ve huzuru için sürdürdüğümüz bir mücadeledir. İstanbul’umuzun sadece Beyoğlu’nda değil, bütün sokaklarında, caddelerinde, her köşesinde uygulamalarımızı devam ettiriyoruz. Bu uygulamalarda bize destek olan aziz İstanbul’umuzun değerli vatandaşlarına ve fedakârca görev yapan kıymetli meslektaşlarıma ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. "Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Yılbaşı arifesinde olduklarını belirten Yıldız, "Elbette ki bütün personelimizle 7-24 İstanbul’umuzun huzuru ve güvenliği için, yeni bir yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber buradayız, sahadayız. Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak şunu ifade edeyim; bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz." Öte yandan asayiş uygulamasını gerçekleştiren ekipler, kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulandı.