EĞİTİM - 08 Kasım 2016 Salı 10:08

Nişantaşı Üniversitesi Londra Kampüsü Samsunlu öğrencilerle buluştu

A
A
A
Nişantaşı Üniversitesi Londra Kampüsü Samsunlu öğrencilerle buluştu

Nişantaşı Üniversitesi Londra Kampüsü Karadeniz Bölgesi lansmanı 7-8 Kasım'da düzenlenen Samsun Eket Üniversite Tercih Fuarı'nda da devam etti. Londra Kampüsü lansmanı hakkında konuşan Nişantaşı Üniversitesi Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Levent Uysal, “İyi İngilizce anavatanında öğrenilir” dedi.

Yaklaşık 8 bin öğrencinin ve 30 üniversitenin katıldığı Samsun Eket Tercih Günleri fuarının açılış konuşmasını yapan Sabah Gazetesi Eğitim Yazarı/ CNN Türk Başarıya Doğru Program Yapımcısı Sait Gürsoy, öğrencilere doğru tercih hakkındaki ipuçları verdi. Öğrencilerin bu tür faydalı seminerleri dikkatle dinlemeleri ve başarıya giden yolda akademik kişilerden fayda sağlamaları gerektiğini söyleyen Gürsoy, “Artık, 2020’li yıllarda rekabet ortamı daha farklı olacaktır. Klasik tercih yapmak, sadece lisans eğitimine hedeflenip, üzerine sürekli eğitim ve yüksek lisans hedefi konmazsa, rekabet ortamında geride kalınmış olur. Lisans mezunu birinin mesleğindeki güncelliği kendisini ancak 5 yıl ilerletir. Eğer sürekli eğitim almazsa, rekabet ortamında rakiplerine yenilir. Önümüzdeki yıllara karşı donanımlı olunmalıdır. Öğrencilerin buna çok dikkat etmesi ve farkındalık kazanması gerekir” ifadelerini kullandı.

"İyi İngilizce anavatanında öğrenilir"
Londra Kampüsü ile yoğun ilgi gören Nişantaşı Üniversitesi tanıtım lansmanına Samsun’da devam etti. Lansman hakkında açıklama yapan Nişantaşı Üniversitesi Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Levent Uysal, “İyi İngilizce anavatanında öğrenilir” dedi. Yabancı dil bilmenin meslek hayatında çok önemli olduğunu vurgulayan Uysal, eğitim fuarlarının bu bağlamda öğrencilerle sıcak temas kurmak için doğru mecralar olduğunu anlattı. Eğitimde kalite konusunda bir seferberliğe çıktıklarını ve öğrencilerinin kendilerini geliştirebileceği tüm imkânları sunmaya çalıştıklarından bahseden Levent Uysal, “Çift anadal, güvenli eğitim, sürekli eğitim ve yüksek lisans imkânlarının yanı sıra Londra Kampüsümüzdeki İngilizce öğrenimi ile onlara kompakt bir seçenek yelpazesi sunuyoruz. Eğitim fuarları da bu manada, öğrencilerle buluşmak açısından doğru bir platform oluşturuyor” diye açıklamalarda bulundu.

Yurtdışında yeni kampüsler gündemde
Londra ile başlattıkları yurtdışı kampüslere yenilerini de ekleyeceklerinin sinyalini veren Levent Uysal, bu çalışmalarını hızlandırmayı planladıklarını anlattı. Nişantaşı International Campuses of Higher Education (NICHE) olarak adlandırılan Londra Kampüsüne gösterilen ilgiden sonra böyle bir çalışma sürdürdüklerini anlatan Uysal sözlerine şu şekilde devam etti: "Yıllardır ülkemizde yabancı dil öğrenmek sancılı bir süreç gibi algılanır. İnsanlar özellikle İngilizceyi öğrenmek için birçok kere dil kursuna yazılır, zaman zaman kendi çabalarıyla yeniden girişimde bulunarak çalışır. Ancak, hiçbir zaman istenilen o ileri seviye İngilizce öğrenilemez. İşte, bunun formülü yabancı dili anavatanında öğrenmekten geçiyor. Londra Kampüsü bu bağlamda yabancı dil öğrenmek isteyenlere çözümdür."

Londra Kampüsü için ek ücret yok
Üniversiteye yerleşen tüm öğrencilerin dönemlik veya yıllık olarak eğitim alabilecekleri Londra Kampüsü için hiçbir ek ücret alınmayacağını ve üniversitenin gözetimindeki yurtlarda konaklayacaklarını belirten Levent Uysal, “Dil yaşayarak öğrenilir. Yaşamlarını Londra’da sürdürürken, İngilizceyi de günlük yaşamlarında kullanarak, yani pratik yaparak öğrenecekler. Londra Kampüsünde öğrenim görmek isteyen tüm öğrencilerin soruları için üniversitemizin ilgili birimleri kendilerine yardımcı olacaktır” dedi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece’de kontrolden çıkan araç tırın altına girdi: 1 ölü, 2 yaralı Büyükçekmece’de gece saatlerinde kontrolden çıkan otomobil, seyir halindeki tırın altına girdi. Kazada araç içerisinde sıkışan 1 kişi hayatını kaybederken tırın ve kaza yapan aracın sürücüleri ise yaralandı. Kaza, saat 01.45 sıralarında Büyükçekmece E5 Karayolu Edirne istikametinde gerçekleşti. İddiaya göre kontrolden çıkan E.M. (42) idaresindeki 35 KH 1721 plakalı otomobil, E5 üzerinde seyir halinde olan S.G. idaresindeki 76 DE 334 plakalı tıra arkadan çarparak tırın altına girdi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri intikal etti. Kazada tır sürücüsünün yaralandığı öğrenilirken tırın altına giren otomobilin sürücüsü E.M. ve yan koltukta bulunan Ahmet Andırın (58) araç içerisinde sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları sonucu sürücü E.M. bulunduğu yerden yaralı şekilde kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekipleri yan koltuktaki Ahmet Andırın’ın ise olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay yeri inceleme ekipleri ve nöbetçi savcının incelemelerini tamamlamalarının ardından Ahmet Andırın’ın cenazesi ceset torbasına koyularak ambulansla en yakındaki hastane morguna götürüldü. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu tırın altına sıkışan araç bulunduğu yerden çıkarılırken polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.
Ankara AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına geri döndü. Edinilen bilgilere göre AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbarı yapıldı. Ankara Esenboğa Havalimanından saat 23.55’te kalkan uçak, ihbar nedeniyle yaklaşık 40 dakika sonra Ankara Esenboğa Havalimanına döndü. Yolcuları tahliye edilerek güvenli bölgeye alınan uçakta güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı. Yarım saat süren incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğu öğrenildi. Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ise o anları, “AJet firmasından Erzincan için biletimizi aldık. Saat 23.55’te bindik. Biz 40 dakikada indiğimizi sandık. Bize bilgilendirme yapılmadı. İndikten sonra sadece, kadınlar ve çocuklar çıksın, dediler. Biz de internete girip öğrendik ki bomba ihbarı varmış. Sonra buraya geldik, mağdur olduk. Bana kalsa ben biletin parasını isterim ama öyle bir şey yapmıyorlar. 7 gün bekletiyorlarmış” şeklinde anlattı. Uçakta bulunan başka bir yolcu Ayhan Akkaya ise “Saat 12’ye beş kala bindik. Uçak Ankara’ya geri indi. Bize hiçbir şey söylenmedi. 2 saat uçağın içerisinde bekledik. Yetkililerden cevap alamadık. Biz neden beklediğimizi sorduk. Pilot bey bilgi verecek, dediler ama bilgi veren olmadı. Güvenlik güçleri silahları ile gelince biz tedirgin olduk zaten. İlk önce bayanları aldılar. Sonra bizi aldılar. Buraya getirdiler bizi ama burada da yetkili bulamıyoruz” dedi.