GÜNDEM - 16 Nisan 2021 Cuma 12:05

Novakid ESL platformu genç neslin sesi olacak

A
A
A
Novakid ESL platformu genç neslin sesi olacak

9 ülkeden çocuklar Kids Talk Future projesinde kendileri için mutlu bir geleceğin nasıl olması gerektiğini paylaşacak.

Herkes yeni nesiller için en mutlu geleceği diler. Peki çocuklar ‘mutlu geleceğin’ neye benzemesi gerektiğini düşünüyor? Avrupa'nın önemli ESL (İkinci Dil Olarak İngilizce) platformu Novakid, bu soruyu doğrudan çocuklara soracak ve aldığı cevapları daha sonra tüm dünyaya duyuracak.

Novakid, nisan ayında #KidsTalkFuture dijital kampanyasını başlattı. Kampanya hakkında şu bilgiler verildi: "Tüm dünyadan çocukları, dünya için mutlu bir gelecek vizyonlarını paylaşmaya davet ediyor. Bunun amacı, platformun sadece İngilizce öğretmekle kalmayıp, farklı ülkelerden gelen çocuklar için yeni fırsatlar da oluşturarak onlara aynı dilde iletişim kurma ve birlikte mutlu bir gelecek oluşturma şansı verme yönündeki misyonunu yansıtmak. Kampanya küresel düzeyde yürütülüyor. 9 ülkeden (Rusya, Polonya, İtalya, İspanya, Almanya, Fransa, Türkiye, Suudi Arabistan, İsrail) çocuklar projeye katılmaya davet ediliyor. Yarışmaya katılmak için çocuğunuzun bu konu hakkında İngilizce konuştuğu bir video çekin ve videoyu sosyal medya üzerinden #KidsTalkFuture ve #Novakid etiketleriyle paylaşın. Yarışma 10 Mayıs'a kadar sürecek ve projenin finali, kazanan videoların bir derlemesinin en büyük küresel TV kanallarından birinde gösterileceği 1 Haziran'da gerçekleşecek".

Novakid Kurucu Ortağı ve CEO'su Max Azarow şöyle konuştu: "Şirketimiz, İngilizcenin ana dil olmadığı ülkelerde İngilizce öğrenimini yeniden keşfediyor. Hedefimiz 21’inci yüzyıl için sınır tanımayan bir iletişimi teşvik ederek, Dünya'yı daha iyi bir yer haline getirmek. Dünya'nın dört bir yanından çocukların İngilizceyi iletişim kurmak ve fikir alışverişinde bulunmak için ortak bir dil olarak kullanabildiği bir dünyanın herkes için daha fazla barış ve refah anlamına geleceğine inanıyoruz".

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Play-out maçını Oğuzhan Spor kazandı, saha karıştı Burdur Bölgesel Amatör Lig Play-out maçında MAKÜ Spor ile karşılaşan Bucak Belediye Oğuzhan Spor maçtan 2-1’lik galibiyetle ayrılarak seneye Burdur’u Bölgesel Amatör Lig’de temsil etme hakkını kazandı. Maç sonu sevinç gösterisi yapan Oğuzhansporlu futbolcular ile MAKÜ Spor futbolcuları ve yönetimi birbirine girdi. 2024-2025 sezonunda Burdur’u Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek takımı belirleyecek olan maçta Burdur MAKÜ Spor ile Bucak Belediyesi Oğuzhanspor MAKÜ Spor Toto Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Burdur Valisi Türker Öksüz ve protokol üyelerinin de izlediği maça Burdur’dan ve Bucak’tan gelen taraftarların ilgisi büyüktü. Maçın ilk düdüğü ile birlikte seyircilerin yoğun desteğiyle başlayan maçta Bucak Belediye Oğuzhan Spor 2. dakikada Oğuzhan Şahan’ın attığı golle 1-0 öne geçti. MAKÜ Spor ise 34. dakikada Fatih Özaydın’ın attığı golle maçı 1-1’e getirirken ilk yarı bu skor ile tamamlandı. İkinci yarıda da her iki kalede yaşanan pozisyonlar sonuçsuz kalınca maç uzun süre 1-1 devam etti. Maçta 75. dakikada yaşanan bir karambol anında kafasına darbe alan MAKÜ Spor kalecisi ayağa kalkamayınca sahaya giren ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Maçın 83. dakikasında ise İsmail Odabaşı’nın attığı golle Bucak Belediye Oğuzhan Spor maçta 2-1’lik üstünlüğü sağladı. Maçta başka gol olmayınca Bucak Belediye Oğuzhanspor 2024-2025 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de Burdur’u temsil edecek takım oldu. Maç bitti saha karıştı Maçın bitiş düdüğüyle birlikte sevinen Bucak Belediye Oğuzhan Sporlu futbolcular ile MAKÜ Spor futbolcuları arasında arbede yaşandı. Spor Toto Stadyumu’na flama dikmek isteyen Oğuzhan Sporlu futbolculara ise MAKÜ Spor yöneticileri koşarak tepki gösterdi. Emniyet güçlerinin araya girmesiyle olaylar yatışınca Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş’de sahaya inerek Oğuzhan Spor futbolcuları ve taraftarlarıyla kutlama yaptı. Gerginlik stat dışında da devam etti. Saha içinde yaşanan olaylar nedeniyle gerilen MAKÜ Spor taraftarları saha dışından Oğuzhan Sporlu taraftarların olduğu bölüme geçmek isteyince polis ekipleri ile gerginlik yaşadı. Yaşanan gerginliğin ardından MAKÜ Spor taraftarları bölgeden uzaklaştırıldı.