GÜNDEM - 25 Mayıs 2020 Pazartesi 10:38

O ajandaya korona virüs de girdi

A
A
A
O ajandaya korona virüs de girdi

Zonguldak'ta 40 yıl önce babasının hayatını kaybetmesiyle köyündeki ve dünyadaki toplumsal olayları ajandasına not almaya başlayan 70 yaşındaki Muharrem Kara, yeni tip korona virüsü de an be an defterine kaydetti.

Beycuma beldesine bağlı Karapınar köyünde yaşayan 70 yaşındaki Muharrem Kara 1980 yılında babasını kaybetti. Babasının hayatını kaybetmesiyle defterine ölüm tarihini not alan Kara, ardından köyündeki ve dünyada yaşanan gelişmeleri ajandasına not etmeye başladı.

O ajandaya korona virüs de girdi

40 yıl boyunca yaşanan her olayı ajandasına yazan Kara, 40 yılda 40 ajanda bitirdi. Babasını kaybetmesiyle kendisini boşlukta hissettiğini bu boşluğu da yaşanan olayları not alarak gidermeye çalıştığını anlattı.

2020 yılına ait ajandaya dünyada meydana gelen yangınlar, depremler ve doğal afetler başta olmak üzere Çin'de baş gösteren yeni tip korona virüsü de yazan Kara, ülkelerde virüs sebebiyle yaşanan ölüm sayılarını da satır satır not aldı.

O ajandaya korona virüs de girdi

Türkiye'de 20 Mart itibariyle görülen virüsü not alarak televizyondan öğrendiği gelişmeleri gün gün kaydeden Kara, şöyle dedi:

"Ben bunu yaklaşık 20 Mart'tan bu yana devam ediyorum. 1980 yılında babamın ölümünden bu yana devam ettirdim. Babamın ölmesiyle yazmaya başladım. Şu anda 40 yıllık ajandalar elimde. İleri gelen nesillere aktarılsın, hatırlasın diye yazıyorum. Ben bunu ileride birisine bırakacağım. Olayları da televizyondan yazıyorum. Televizyondan öğrendiğim bilgileri ajandaya not alıyorum. Toplu araç kazaları olaylar oluyor. 2020 yılında başlayan yangınlar, depremler. Soğuk havalar. Kaç yıldır en fazla ne kadar soğuk olmuş. En son Çin'de başlayan korona virüsü yazdım. Çin'deki ölenlerin sayısını yazdım önce. Sonra bütün dünya rakamlarını not almaya başladım. Dünyada virüs kaynaklı ölenlerin sayısını 320 bin 180 olarak defterime not aldım. Bu sayı arttıkça eklemeye devam edeceğim. Korona virüsü de yazdım. O da ajandaya girdi."

Onur Altındağ - Sertaç Özdemir
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Çocuk Akademisi’nde mezuniyet heyecanı Süleymanpaşa Belediyesi bünyesinde 2017 yılında kurulan ve Altınova Mahallesi Osman Tabak Kampusu içinde hizmet veren Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Akademisi yeni mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşadı. Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Akademisi’nde düzenlenen mezuniyet törenine Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku, mezun olan öğrencilerin aileleri, eğitimine devam eden öğrenciler ve akademinin öğretmenleri katıldı. Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku, öğrencilere diplomalarını verip tebrik ederken yaptığı konuşmada Çocuk Akademisi ve Gündüz Bakımevlerinin sayısını arttırmak istediklerini söyledi. Emin Benan Utku, "Başkanımız Volkan Nallar’ın hedeflerinden biri de geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitim gördüğü bu kreşleri öncelikli ihtiyacı yüksek mahallelere yaymak. Belki ilk aşamada zor gözükebilir ancak imkansız değil! Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Akademileri ve yaşlılarımıza hizmet veren Gündüz Bakımevlerimizin sayısını inşallah artırarak hizmete açacağız" ifadelerini kullandı. "Dilerim ki bundan sonraki eğitim öğretim hayatlarında hepsi çok başarılı olur" Mezun olan öğrencileri tebrik ederek sözlerini sonlandıran Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku, "Burada minik kardeşlerimizin daha güzel bir geleceğe kavuşması için hizmet veren ekiplerimize teşekkür ederim. Sevgili öğrenci kardeşlerimi mezuniyetlerinden dolayı tebrik ederim. Dilerim ki bundan sonraki eğitim öğretim hayatlarında hepsi çok başarılı olur. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. Süleymanpaşa Belediyesi bünyesinde 3-6 yaş arası çocuklara ücretsiz olarak Montessori eğitimi veren Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Akademisi, düzenlenen törenle 35 öğrencisini mezun ederken yeni dönem ön başvurularının 15 Haziran itibari ile alınmaya başlanacağı belirtildi.
İstanbul Sultanbeyli’deki cinsel istismar iddiasına Sivil Toplum Kuruluşları’ndan tepki Sultanbeyli’de Sivil Toplum Kuruluşları, 13 yaşındaki kız çocuğunun tehdit yoluyla 15 kişinin cinsel istismarına uğradığı iddiasına ilişkin basın açıklaması yaptı. İlçedeki herkesin zan altında bırakıldığını söyleyen STK üyeleri, ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Sivil Toplum Kuruluşları bir araya gelerek, Sultanbeyli’de 13 yaşındaki kız çocuğunun tehdit yoluyla 15 kişinin cinsel istismarına uğradığı iddiası ve basına "İstanbul’un göbeğinde mahalleli tecavüz kuyruğuna girdi" başlığıyla servis edilen haberlere ilişkin basın açıklaması yaptı. Sultanbeyli Sivil Toplum Kuruluşları adına açıklama yapan Mustafa Mizbah Taysı, ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve servis edilen haberlerle ilgili ilçenin zan altında bırakıldığını ifade etti. Bahsi geçen cinsel istismar olayının gerçeği yansıtmadığını yayınlanan Adli Tıp Kurumu raporuyla öğrendiklerini belirten Taysı, "13 yaşında bir kız çocuğuna, ilçemizde bulunan bir mahalleli ve 15 kişi tarafından; şantaj ve tehdit ile 3 yıl boyunca sürekli olarak tecavüz edildiği iddia edilmiştir. İddia edilen tecavüz olaylarının doğru olmadığını; basında yayınlanan adli tıp kurumu raporundan öğrenmiş bulunmaktayız. 08.04.2013 tarihli adli tıp kurumu raporuna göre şahısta hiçbir tecavüz bulgusuna rastlanmamıştır" dedi. “İlçede yaşayanlar zan altında bırakılıyor” Adli Tıp Kurumu tarafından verilen bekaret raporuna rağmen Sultanbeyli’nin birileri tarafından hedef alındığını ve bu ilçede yaşayan insanların zan altında bırakıldığını belirten Taysı, "İlçemizin hedef haline getirilmesini şiddetle kınıyoruz. Yapılan haberlere göre iddialar gerçekmiş gibi gösterilerek kamuda infial oluşturulmuştur. Çocuğun cinsel istismarı gibi hassas bir konuda çalakalem yapılan bu haberler ilçemize her anlamda çok büyük zarar vermiştir" şeklinde konuştu. Açıklamasının sonunda, "Yapılan haberler her yönü ile yanlış ve yanıltıcıdır" diyen Taysı, "Yapılan haberlerle ilçemizin ve bu ilçede yaşayan on binlerce insan bu tür çirkin iddialarla zan altında bırakılmasını şiddetle kınıyor ve kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.