GÜNDEM - 13 Haziran 2021 Pazar 15:18

O, tozlu topraklı köy yollarının ATV'li Seher ablası

A
A
A
O, tozlu topraklı köy yollarının ATV'li Seher ablası

Kocaeli’nin Başiskele ilçesindeki bir köyde yaşayan 3 çocuk annesi, tarlada çalışmanın yorgunluğunu ATV motoruna binerek atıyor.

Kocaeli’nin Başiskele ilçesine bağlı Servetiye Cami köyünde yaşayan 3 çocuk annesi Seher Aktürkoğlu (46), 16 yıl önce eşinin emekli olmasının ardından ailesi ile birlikte köye yerleşti. Samanlı dağları eteklerindeki köyünde tarım işi ile ilgilenen Aktürkoğlu, günlük yaşamını da buna göre yapıyor.

Köyde yoğun bir tempoyla çalışan Seher Aktürkoğlu, bunun stresini ise ATV motoru kullanarak atıyor. Tozlu, topraklı ve sert virajlı köy yollarında ATV’ye binerek vakit geçiren Seher Aktürkoğlu, aynı zamanda komşularının kendisinden istediği malzemeleri de yine ATV motoru ile götürüyor.

O, tozlu topraklı köy yollarının ATV'li Seher ablası

"Dağların arasında, ormanlarda geziyorum"

ATV motoru kullanmanın, kendisine çok keyif verdiğini kaydeden Seher Aktürkoğlu, "Bağ, bahçe işlerimiz oluyor, odun kesme işlerimiz oluyor. Fidanlarımızı ekiyoruz. Bu tarz işlerle uğraşıyoruz. ATV benim için on numara bir şey. Severek kullanıyorum, çok bilmiyorum ama öğrenmeye çalışıyorum. Akrabamızın bir ATV motoru vardı. Ondan heves ediyorduk, kullanmak istiyorduk. Sonra eşim de bir ATV motoru aldı. Sabah kalkıyorum, şalvarımı giyiyorum, evimin işini yapıyorum.

O, tozlu topraklı köy yollarının ATV'li Seher ablası

Alıyorum çapamı tarlama iniyorum. Ekeceğimi ekip, çapalayacağımı çapalıyorum ve ardından işlerimi bitiriyorum. Daha sonra ATV motoruma büyük bir zevkle biniyorum. Dağların arasında, ormanlarda geziyorum. Bu benim için çok büyük bir eğlence. Toprakla uğraşmak zaten çok güzel, köy hayatını da çok seviyorum" dedi.

O, tozlu topraklı köy yollarının ATV'li Seher ablası

"ATV kullanmama çok şaşırıyorlar"

Köylerde ATV motoru kullanmanın çok yaygın olmadığını dile getiren Aktürkoğlu, "Ben köyde ATV kullananı fazla görmüyorum. Bir de köyümüzün bulunduğu alan biraz engebeli ve tehlikeli. Yolları biraz virajlı ve uçurum. İnsanlar benim ATV kullanmama çok şaşırıyor ama bence kullanımı çok zevkli. 'Aaa nasıl kullanıyorsun' diyorlar. Aslında biraz yenileşmek gerekiyor. ATV motoru ufak araç, her yere gidebiliyorsunuz. Birinin bir ihtiyacı olduğunda götürüyorum. Çapa lazım oluyor, kazma lazım oluyor. Beni arayıp, 'getirebilir misin' diyor. Atlıyorum ATV motoruma götürüyorum. Çapa götürüyorum, bel ve orak isteyen oluyor götürüyorum, yardımcı oluyorum" diye konuştu.

O, tozlu topraklı köy yollarının ATV'li Seher ablası

"Daha ben bile ATV'ye binmedim"

Seher Aktürkoğlu’nun aynı köyde yaşayan akrabası Mustafa Aktürkoğlu ise, "Seher’in ATV kullandığını aniden görünce hepimiz şaşırdık. Bahçecik Mahallesi’ne yalnız başına gidiyor, çayını kahvesini içip geri geliyor. Daha ben bile ATV’ye binmedim" şeklinde konuştu.

O, tozlu topraklı köy yollarının ATV'li Seher ablası

Huriye Ferah Vanlı - Cihan Atik
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Menengiç kahvesi her mevsim beğeni topluyor Gaziantep’teki Tarihi Tahmis Kahvesi’nde hazırlanan Gaziantep’in tescilli içeceği menengiç kahvesi her mevsim yerli ve yabancı turistlerin beğenisini topluyor. Türkiye’nin güneydoğusunda yer alan ve tarihi dokusuyla ön plana çıkan Gaziantep’te, yaklaşık 400 yıllık bir geçmişe sahip olan tarihi tahmis kahvesi, her mevsim yaptığı menengiç kahvesiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Menengiç kahvesi kendine has aroması, lezzeti, rengi ve kokusuyla dikkat çekiyor. Diğer yandan içerisinde kafein bulunmaması kahve tiryakilerinin yanı sıra kafeinsiz içecek tercih edenlerin de ilgisini çekiyor. Gaziantep’e farklı bölgelerden ve dünyanın çeşitli şehirlerinden gelen turistler, şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmenin yanı sıra bu eşsiz kahve lezzetini tatma fırsatını buluyorlar. Gaziantep’in turizm potansiyelini artıran bu tarihi içecek, şehrin gastronomi ve kültür turizmine olan katkısını da gözler önüne seriyor. “Menengiç kahvesinin 400 yıllık hatırası var” Tarihi Tahmis Kahvesinin geçmişini anlatan, Gaziantep’te tarihi ve lezzet yönünden en uğrak noktalarından biri olduğunu belirten işletme sahibi Mehmet Hilmi Bağcı, “Tarihi Tahmis kahvesi yaklaşık 400 yıllık geçmişe sahip bir mekan ve Osmanlı’nın ilk kahvelerinden biri diyebiliriz. Tahmis kahvesi, vazgeçilmez lezzetlerden olan menengiç kahvesi ile insanların dinlenme noktası. İnsanların gelip kahvelerini içtiği, sohbet ettiği tarihi bir yer. Menengiç kahvesi ise özel bir kahve, Gaziantep’e gelen misafirler muhakkak buraya gelerek kentimizin kültürel ve vazgeçilmez olan menengiç kahvesini içerler. Bir kahvenin 40 yıllık hatırı varsa burada yaptığımız menengiç kahvesinin 400 yıllık hatırası var” dedi. “Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi var” Turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Bağcı, menengiç kahvesinin sağlıklı olduğunu ifade etti. Bağcı, “Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı turistler kentin çeşitli turistik yerlerini gezdikten sonra muhakkak buraya gelirler. Bizlerde onlara elimizden geldiğince güzel bir şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Bizim hem fiyatımız uygun hem de sağlıklı bir ürün. Çocukların ve hanımların içmesinde hiçbir problem yok. Doğal bir malzemelerle ve yerli üretim kahvemizi yerli sunumlarla müşterilerimize sunuyoruz” ifadelerini kullandı. “Ben buraya ön yargılı bir şekilde gelmiştim” İstanbul’dan Gaziantep’e gezmeye gelen ve menengiç kahvesine ön yargılı bir şekilde yaklaştığını söyleyen Elif Borluk kahveyi içtikten sonra çok beğendiğini ve fikrinin değiştiğini söyledi. Borluk, “Bence menengiç kahvesi çok güzel. Ben buraya ön yargılı bir şekilde gelmiştim. Sade Türk kahvesi sevdiğim için içemem diye düşündüm ama bayağı güzeldi. Sütlü Türk kahvesine benziyor. İnternetten, sosyal medyalardan duyarak görerek geldik. Kuzenimle birlikte İstanbul’dan günübirlik bu lezzeti tatmak için geldik. Herkesin bu lezzeti tatması gerekiyor. herkese tavsiye ediyorum” diye konuştu.