GÜNDEM - 08 Ekim 2021 Cuma 10:32

Öğrenciler kolları sıvadı, aşıları kampüste yapıldı

A
A
A
Öğrenciler kolları sıvadı, aşıları kampüste yapıldı

Korona virüs salgının en yüksek iller arasına giren Düzce’de, 2. doz aşılama çalışmaları hızlandırıldı. Yüz yüze eğitime başlayan Düzce Üniversitesi’ne gelen öğrencilere yönelik aşı merkezi oluşturuldu. Öğrencilerin aşıları kampüste ders aralarında yapıldı.

2. doz aşılamada sarı şehirler arasında olan, Korona virüs salgınında artış gösteren iller arasında bulunan Düzce’de aşılama için başlatılan seferberlik devam ediyor. Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından oluşturulan program çerçevesinde yüz yüze eğitime başlayan Düzce Üniversitesi öğrencilerine kampüste aşı merkezi oluşturuldu. Atatürk Kültür ve Eğitim Merkezi girişinde açılan aşılama merkezine öğrenciler yoğun ilgi göstermeye başladı. Yüzlerce öğrenci ayaklarına kadar gelen aşılarını olurken, ilgililere teşekkür ettiler.

Öğrenciler kolları sıvadı, aşıları kampüste yapıldı

“Öğrenciler yoğun talep gösterdi”

Aşı merkezini kampüse açmalarının ardından aşı sırası gelen öğrencilerin aşılarını yaptırmak için yanlarına geldiklerini belirten Dr. Merve Öztürk, “Aşılama çalışmalarımız il genelinde devam ediyor. Amacımız haritada mavi renge ulaşmak. 2. doz aşılamada yüzde 75’i hedefliyoruz. Bunun için il genelinde bir çok merkezimiz var. Üniversite de bunlardan bir tanesi. Burada da üniversite öğrencilerini aşılıyoruz. İl genelinde bir çok aşılama merkezimiz var. Herkesi aşı olmaya davet ediyoruz. 2021 eğitim döneminin başlaması ile birlikte bizde Düzce Üniversitesi içerisinde aşılama noktası oluşturduk. Öğrenciler üniversiteye gelmeye başladı. Onların gelmesi ile beraber bizim aşı çalışmalarımız da hız kazandı. Yüksek bir talep var şu anda. Öğrencileri aşılamaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ders arası aşımı oldum”

Aşılama merkezinin okulda olduğunu görünce ders arasında 2. doz aşısını yaptıran Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri son sınıf öğrencisi Ahmet Faruk Tosun, “Sabah okula geldiğimde Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu aşı kampanyasını gördüm. Benimde 2. doz aşı sıramın geldiğini biliyordum. Hazır ders arasına girmişken geldim aşımı oldum” şeklinde konuştu.

Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ise öğrencilerin randevu almalarına gerek olmadığını, ders arasında hızlıca aşılarının yapılması için Üniversiteye merkez açtıklarını belirterek, aşılanan öğrencilere teşekkürlerini iletti.

Enes Bektaş-Selçuk Akyol

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul "Yeni doğan bebek" vurgununda detaylar ortaya çıktı Yeni doğan bebekleri usulsüz şekilde özel hastanelere sevk ederek SGK’yı dolandıran şebekeye yönelik operasyonda detaylar ortaya çıktı. Aralarında doktor, hemşire ve hastane yöneticilerinin bulunduğu şebekenin yüzde 20 komisyonla çalışarak bebekleri kamudan özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerine sevk ettikleri belirlendi. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mali Suçlarla Mücadele şube ekiplerinin İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu’da düzenlediği operasyonlarda yeni doğan bebekleri usulsüz şekilde özel hastanelere sevk ederek SGK’yı dolandıra şebeke çökertilmişti. Soruşturmaya ilişkin detaylar ortaya çıktı. Yapılan soruşturmada aralarında doktorlar, hemşireler ve hastaneye yöneticilerinin de bulunduğu 300 kişilik şebekenin yeni doğan bebekleri çeşitli gerekçeler göstererek kamudan özel hastanelere sevk ettikleri, yoğun bakım ünitelerinde günlerce tuttukları ve devlete yüklü miktarda fatura çıkardıkları tespit edildi. Aralarında Reyap Hastanesi Çocuk Doktoru ve Medisense Sağlık Hizmetleri şirketinin sahibi Dr. Fırat Sarı, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde görevli Dr. İlker Gönen’in de bulunduğu çok sayıda doktorun yüzde 20 komisyonla çalışarak haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Operasyon için düğmeye basan ekipler haklarında gözaltı kararı bulunan aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu 41 kişiden 40’ını ’ini İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu’da düzenledikleri baskınlarda yakaladı. 259 kişinin ise savcılığa ifadeye çağrıldı. Şebekenin 2 yıl içerisinde yüzlerce bebeği naklettikleri Beylikdüzü Medilife, Avcılar Hospital, Medicine Esenyurt ile Reyap Esenyurt ve Reyap Çorlu gibi özel hastaneler de mercek altına alındı. Firari bir şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürerken, zanlıların “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kasten öldürmenin ihmali davranışlarla işlenmesi” ve “rüşvet” suçlarından emniyetteki sorguları devam ediyor.
İstanbul Üsküdar’da okul çıkışı öğrenciler birbirine girdi Üsküdar Zeynep Kamil Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde beden eğitimi dersinde voleybol topuna ayakla vurulması nedeniyle öğrenciler arasında kavga çıktı. Okul çıkışında birbirine giren öğrencilerin yumruklu, tekmeli ve bıçaklı kavgası başka bir öğrencinin cep telefonu kamerasına yansıdı. Olay, geçtiğimiz gün Üsküdar’da bulunan Zeynep Kamil Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde saat 16.00 sıralarında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, beden eğitimi dersinde öğrencilerden birinin voleybol topuna ayakla vurması nedeniyle bir grup öğrenci arasında tartışma çıktı. Öğrenciler arasındaki sözlü tartışma okul çıkışında bir anda şiddetlenerek kavgaya dönüştü. Yumruk ve tekmelerin havada uçuştuğu kavgaya bir kişi de bıçakla dahil oldu. Kavgayı çevredeki vatandaşlar ve okul öğretmenleri zorlukla ayırdı. Kavgaya karışan öğrencilerden E.O. ve S.B. kafasından yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine kavganın yaşandığı okula çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri olaya karışan öğrencilerin ailelerini okula çağırırken, olayla ilgili inceleme başlattı. "Şikayetçiyim" Kavgaya karışan öğrencilerden E.O.’nun babası Elvan Oğlakçı, "Ders esnasında çocuklar voleybol oynarken top nedeniyle tartışmışlar. Saat dört gibi dışarıya çıkınca yaklaşık 25 kişilik öğrenci ve öğrenci olmayan bir grup, üç kişiyi darp edip bıçak çekiyorlar. Okuldakiler çocukları kurtarıyor. Ama o anda herhangi bir adli işlem başlatılmıyor. Sağlık sorunu olsa bile bir müdahale yapılmıyor. Ben şikayetçiyim" dedi.