ASAYİŞ - 15 Ekim 2021 Cuma 16:22

Öğrencisini darp eden felsefe öğretmeni serbest bırakıldı

A
A
A
Öğrencisini darp eden felsefe öğretmeni serbest bırakıldı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde öğrencisini sınıfta darp eden felsefe öğretmeni M.Y., savcılıkta alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, ilçede bulunan Anadolu Lisesinde 15 yaşındaki öğrenci M.T. K., felsefe dersinde gürültü yaptığı gerekçesiyle öğretmeni M.Y., tarafından arkadaşlarının arasında darp edilmiş, o anlar ise bir cep telefonu kamerası ile kaydedilmişti. Görüntülerin ortaya çıkması üzerine ise Gaziantep Valiliği tarafından öğretmen hakkında soruşturma başlatılarak, açığa alınan öğretmen M.Y., ailenin Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayetçi olmasının ardından gözaltına alınmıştı. Savcılıkta ifadesi alınan öğretmen M.Y.'nin ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Öğrencisini darp eden felsefe öğretmeni serbest bırakıldı

Öğretmen M.Y. hakkında başlatılan adli ve idari soruşturmanın sürdüğü öğrenilirken, olayın görüntülerini çekenlere yönelik kovuşturmanın da sürdüğü öğrenildi. Olayın ardından okuldaki cep telefonu yasağının titizlikle yürütüldüğü ve öğrencilerin her gün üst aramasının yapılarak okula alındığı ileri sürüldü.

Bekir Şentürk

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Müftüoğlu, ‘Salih Amel’i anlattı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Müftüoğlu, Eskişehir’ de bir konferans salonun da ‘Salih Amel Nedir’ konulu söyleşi verdi. Eskişehir Mezunları ve Eskişehir’den Yetişenler Vakfı (ESVAK) Eskişehir Şubesi Başkanı Dt. Ozan Köroğlu tarafından söyleyişi organize edildi. ESOGÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Müftüoğlu ‘Salih Amel Nedir’ konulu söyleşisiyle katılımcıların ilgisini topladı. Programa, Esvak Merkez Mütevelli Heyeti Üyeleri, Osmanlı Ocakları, Hamidiye Ocakları, Kızılelma Turan Derneği ve Anfibir Grubu Başkanları katıldı. ESOGÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Müftüoğlu ‘Salih Amel Nedir’ konulu söyleşisinde yaptığı konuşmasında, "Salih Amel’, Kur’an da imanla birlikte ele alınan bir kavramdır. İman etmiş kişilerin özelliği olarak zikredilen bir kavramdır. Salah kökü Kur’an da hem onu yapan kişiyi nitelendiren hem de yapılan davranışları tanımlayan bir sıfat olarak karşımıza çıkar. Salih sıfatı, kişi için kullanırsa kendi halini düzelten ve karşısındakilerin örnek alabilecekleri düzeyde iyi yaşayan kişi anlamına gelir. ‘Salih Amel’in karşıt anlamlısı ‘su-İ amel’ yani kötü ameldir. Kendi istek ve hevasını insan öne çıkartınca bazı şeyler yanlış gider. Bunların düzenletilmesi için ‘Salih Amellere’ ihtiyaç vardır. İnsan hem iyilikler yapma kapasitesine sahiptir, hem de açgözlü tamahkârdır. Şeytana uyup Allah’ın koyduğu bu düzeni bozma potansiyeli vardır. Bu yüzden insanlık, peygamberlerle uyarılmıştır. Salih Amel’in ortaya çıkması için kişinin iman etmesi gereklidir. İman eden kişi, kayıtsız şartsız Allah’ın bize dair kararlarına uymalıdır. İman etmeden de iyi şeyler yapabilir ama, iman etmeyenlerin ürettikleri iyilikler ‘Salih Amel kapsamına girmez" dedi. Program sonunda, ESOGÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Müftüoğlu’na plaket takdim edildi.
Ankara İYİ Parti’de devir teslim töreni yapıldı İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı’nda Genel Başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu, görevi Meral Akşener’den devraldı. Partisinin 5. Olağanüstü Kurultayı’nda Genel Başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu, görevi devralmak için parti genel merkezine gitti. Dervişoğlu’nu kapıda İYİ Parti’nin kurucu Genel Başkanı Meral Akşener karşıladı. Dervişoğlu ve Akşener, daha sonra partilerin alkışları arasında devir teslim için makam katına çıktı. Dervişoğlu ve Akşener, burada karşılıklı sohbet etti. Dervişoğlu yaptığı konuşmada, “İYİ Parti’nin Türk demokrasisi için bir fidan dikmesiyle o fidan, kutlu bir çınara dönüştü. Güçlendi ve büyüdü. Mensuplarını ve yol arkadaşlarını hiçbir zaman utandırmadı. Ben bu devir teslim töreninde dikmiş olduğu fidanın aslında orman olduğunun müjdesini vermeye geldim. Şimdi ‘İyiler ormanı’ oluşturuyoruz Sivas’ta Ovacık bölgesinde. Bunun hatırası olarak 2017’de bir fidan bağışladık. Kabul buyurursanız teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. İYİ Parti’nin nasıl bir yolculuk seyrettiğini çok iyi bildiğini ifade eden Dervişoğlu, “Devletimiz için de itibar yolculuğudur çıktımız yolculuk. Bu yolculuğun her adımında genel başkanımızın teri ve fedakarlıkları var. Türk milletinin huzurunda kendisine partimizi oluşturarak insanlarımıza yeni bir umut ışığı vermesi münasebetiyle şükranlarımı arz ediyorum. Sadece bir koltuk devralmıyorum. Bir ülküyü, hedefi ve idealleri teslim alıyorum. Onu da bir bayrak gibi teslim alıyorum. O bayrağı da arkadaşlarımla birlikte kutlu hedeflere götürmenin sözünü veriyorum” diye konuştu. Akşener ise yaptığı konuşmada, “Bu dostluk içerisindeki değişim Türkiye’ye ve gençlerimize örnek olacak. Kutuplaşan ve birbirine düşman hale getirilen ülkenin fertlerine ve milletimize rahatlama açısından örnek olacak. Ben çok mutluyum çünkü. O bayrak hepimizin emeği olan bir bayrak. Onu daha yükseğe çıkaracak” dedi. Devir teslim töreninin ardından Dervişoğlu, Akşener’i parti genel merkezi önünde uğurladı.