ASAYİŞ - 12 Nisan 2017 Çarşamba 12:47

Ölüm anne ve iki kızını teğet geçti! O anlar kamerada

A
A
A
Ölüm anne ve iki kızını teğet geçti! O anlar kamerada

Zeytinburnu’nda 3 katlı binanın yıkımı sırasında yan taraftaki apartmandan çıkan anne ve iki çocuğu ölümden kıl payı kurtuldu. Binadan kopan parça büyük bir gürültü ile yan binanın önüne düştü. Bu sırada binadan çıkmaya çalışan anne ve çocukları son bir hamle ile kendilerini ileri atarak kopan beton kirişin altında kalmaktan kurtuldu. Anne ve kızları saniye saniye saniye cep telefonu kamerasına yansıyan korku dolu o anları anlattı.

İstanbul Zeytinburnu'nun Beştelsiz Mahallesi Fauf Denktaş Caddesi üzerindeki 3 katlı eski binanın yıkımı sırasında korku dolu anlar yaşandı. Yıkım ekibi tarafından yıkılan binanın artçıları yan taraftaki binayı da etkileyince vatandaşlar evlerinden çıktı. Son olarak yan taraftaki apartmandan çıkan Kevser Karakoç ile kızları 16 yaşındaki Ceren ve 11 yaşındaki İrem, ölümden kıl payı kurtuldu.

O ANLAR KAMERADA

Vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, Kevser Karakoç ve iki kızı apartman kapısında bekliyor. Tam çıkacakları sırada ise yıkılan binadan büyük parça kopuyor. Kopan çarpa anne ile kızları üzerine düşecekken son bir hamle yaparak kurtuluyorlar.

Olayın ardından büyük şok yaşayan anne Kevser Karakoç, “Bina sallandığı için içerde fazla duramadık. Herkes dışarıdaydı. Bizde fazla duramadık. Çocuklarımı aldım kapıya geldim. Bu sırada arabanın içindeki bir görevli çık çık diye işaret etti. Önce küçük kızım geçti arkasından ben çıktım. Büyük kızım arkadan geliyordu. Biz çıkar çıkmaz taş düştü. Arkasından moloz düştü. Çok korktuk. Önlem alınmamıştı. Önlem alınması gerekirdi. Az daha altında kalabilirdik. Çocuklarıma bir şey olacak diye çok korktum” diye konuştu. 

Yaşadığı korkuyu anlatan 16 yaşındaki Ceren Karakoç, “Biz annemle aşağıya indik. Bina sallanıyordu. Kardeşim önden gitti. Adam bize geçin dedi. Sonra annem kardeşimi geçirdi. Arkasından ben geçerken birden yıkılmaya başladı. O anı hissettim. Bende koştum çıktım” dedi.
 

Mehmet Altunışık

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.