GÜNDEM - 29 Nisan 2016 Cuma 10:49

Osmangazi Köprüsü’nde lagün değişikliği

A
A
A
Osmangazi Köprüsü’nde lagün değişikliği

Yalova’da 113 kuş türünün yaşadığı Hersek Lagünü nedeniyle İstanbul ile İzmir arasını 3,5 saate indirecek Osmangazi Köprüsü’ne kavis verildi.

İstanbul ile İzmir arasını 3,5 saate indirecek Osmangazi Köprüsü’ne, Yalova’da 113 kuş türünün yaşadığı Hersek Lagünü nedeniyle kavis verildi. Bölgedeki lagünde yaşayan su kuşlarının dengesi gözetilerek, köprüye kavis verildi. Bu yapı sayesinde, köprü üzerinde seyahat edenler lagünün estetik güzelliğini de görebilecek.
Köprü güzergâh planlamasında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nün Hersek Lagünü’ndeki su kuşlarının dengesinin gözetilmesine dikkat çekmesiyle köprü, lagünün batı tarafında inşa edildi.

Hükümet olarak tabiata ve biyolojik çeşitliliğe gereken önemi gösterdiklerini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İddia ediyorum gelmiş geçmiş en çevreci hükümet bizim hükümetimiz. Bu büyüklükteki bir projede dahi tabiatı düşünüyoruz ve gerektiğinde projede değişiklikler yapıyoruz. Tabi dengenin öneminin farkındayız ve ona göre projelerimizi halkımızın hizmetine sunuyoruz” diye konuştu. 

MEDENİ TOPALOĞLU
YALOVA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale 3 yıl sonra böbrek nakliyle sağlığına kavuştu Çanakkale’de, 3 yıl önce böbrek yetmezliğine yakalanan 41 yaşındaki Turan Cinislioğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezinde gerçekleştirilen böbrek nakliyle tekrar sağlığına kavuştu. Çanakkale’de yaşayan Turan Cinislioğlu (41) 3 yıl önce hipertansiyona bağlı böbrek yetmezliği nedeniyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Diyalize girmeye başlayan Cinislioğlu, nakil için sıra bekledi. Cinislioğlu’na, Bursa’da trafik kazası sonucu hayatını kaybeden bir kadının ailesi tarafından bağışlanan böbreği başarılı bir şekilde nakledildi. Organ naklinin ardından sağlığına kavuşan Cinislioğlu’nun diyalize girme ihtiyacı kalmadı. ÇOMÜ Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cabir Alan, Turan Cinislioğlu’nun 3 yıl önce hipertansiyona bağlı böbrek yetmezliği tablosuyla hastanelerine başvurduğunu ve diyalize alındığını belirterek, "Ülkemiz şartlarında böbrek yetmezliğinin en önemli nedeni hipertansiyon ve diyabettir. Turan Beyde böbrek yetmezliği gelişince hem diyalize başladı hem organ nakli için sıraya girdi. 3 yıl önce merkezimize kayıt oldu. Bu süre zarfında biz kendisini 3 kere çağırdık ama uygun böbrek bulunmadı. 10 gün önce Bursa’da motosiklet kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın yakınları organlarını bağışlama kararı aldı. Organlardan bir tanesi de merkezimize uygun görüldü. Sağlık Bakanlığından gelen listede de Turan Bey ikinci sıradaydı. İlk hasta uygun olmadığı için. Turan Bey’in uygunluk testi de pozitif gelince kendisine böbreği naklettik. Ameliyatın onuncu günü idrar çıkışı 2 litrenin üzerinde. Böbrek fonksiyon değerleri de normale yaklaştı. Şu an itibarıyla Turan Bey’in artık diyalize girme ihtiyacı kalmadı. Günlük hayatını, iş hayatını eskisi gibi normal yoldan devam edebilecek" dedi. Organ naklinin ardından sağlığına kavuşan Turan Cinislioğlu, "Rahatsızlanarak ambulansla hastaneye geldiğim bir gün böbreğim alınmıştı. Cabir Hoca’yı tavsiye etmeleri üzerine Organ Nakli Merkezine başvurumu yaptım, bekliyordum. Ameliyattan korkuyordum ama ağrı sızı hissetmiyorum. Sağlığıma kavuştum Cabir Hoca’ya her gün dua ediyorum. Herkesi organ bağışçısı olmaya davet ediyorum. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine, ÇOMÜ Hastanesine, Prof. Dr. Cabir Alan’a, hemşirelere tüm çalışanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.