KENT HABERLERİ - 22 Eylül 2016 Perşembe 11:50

Osmangazi’de su kesintisi

A
A
A
Osmangazi’de su kesintisi

BUSKİ tarafından yapılacak altyapı çalışmaları sebebiyle Osmangazi ilçesinde 23 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında su kesintisi yapılacak.

BUSKİ Genel Müdürlüğü yetkililerinin açıklamasına göre,, Osmangazi’nin Küplüpınar Mahallesi ve civarında 23 Eylül Cuma günü (yarın) ile 7 Ekim Cuma tarihleri ve 08.00 ile 17.00 saatleri arasında zaman zaman su kesintisi yapılacak.

(MŞ) 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Düzce’de cami cemaati öğrencilere iftar veriyor Düzce Konuralp Orhangazi Merkez Camisi’nde sürdürülen gelenek kapsamında, hayırseverlerce yapılan bağışlarla her gün bini aşkın vatandaş ve öğrenciye ücretsiz iftar veriliyor. Düzce’de cami cemaati ve hayırseverlerin katkısı ile yüzlerce öğrenciye iftar dağıtımı yapılıyor. İftar öncesi caminin alt, üst ve kadın mescidi tarafına sofralar kurularak, su, hurma, 3 çeşit yemek ve tatlı ikramında bulunuluyor. Ramazan’ın bereketinin yaşandığı bu dev organizasyon sayesinde, ailelerinden uzakta eğitim hayatına devam eden üniversitelilerin günlük yaşamına kolaylık sağlanıyor. Orhangazi Cami Derneği Yönetim Kurulu üyesi Kadir Akgün, "Burada hayır sahiplerinin hayırlarını öğrenciler ile buluşturuyoruz. Öğrencilerimize iftar veriyoruz. Geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz bu iftarımızı 16. kez yapıyoruz. Mutluyuz, çünkü öğrencilerimiz her geçen gün buraya gelmeye devam ediyor. Rahatlıkla buraya gelip iftarlarını açabiliyorlar. Biz burada ilk iftara başlarken 500 kişilik düşünmüştük. Dün akşam itibari ile katılımcı sayısı 750’ye yükseldi. Şu anda ise 850’ye doğru koşuyoruz. Üst kat çok kalabalık alt katta tıklım tıklım. Öğrenciler her gün çoğalarak geliyor. Burada pişirilen yemeklerin hepsi aile evlerinde pişmiş yemek gibi lezzetli oluyor. Öğrencilerde bu sebeple burada yemek yemeyi tercih ediyor. Herkese teşekkür ediyorum" dedi. Bölge halkından Hüseyin Akgün ve Zeki Akgün’de öğrencilere hayırseverlerin destekleri ile iftar dağıttıklarını belirterek hayırseverleri cami yönetimi ile irtibata geçmesini istedi. Hayırseverlerin bağışlarıyla gerçekleştirilen bu organizasyonun, Ramazan ayı sonuna kadar devam ettirilmesi planlanıyor.
Düzce Başkanı Özlü: "Otogarın taşınması için çalışma başlattık" Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, altından su çıkan ve çatısı akan mevcut otogarın taşınması için proje hazırlandığını duyurdu. Özlü, Cedidiye Kent Meydanı Projesi kapsamında inşa edilecek ikinci etap dükkanların satışa sunulacağı açık artırmanın herkesin katılımına açık olacağını açıkladı. Başkan Faruk Özlü, "Başkana Sor" röportaj serileri kapsamında vatandaşların sorularını yanıtlamaya devam ediyor. "Otogar binamızı taşımayı planlıyoruz" Faruk Özlü, şehirlerarası otobüs terminali ile ilgili gelen bir soru üzerine altından su fışkıran, üstünden su akan mevcut otogarın taşınması için proje hazırlandığını dile getirerek, "Otogar binamız tamamlanmamış, yarım kalmış bir bina görünümünde. Otogar binamızın altından sürekli su çıkıyor. Ayda yaklaşık 300 bin lira bu suyu tahliye etmek için bir bedel ödüyoruz. Binamızın üstü Akdeniz tipi çatı olduğu için üstü de zaman zaman akıyor. Alttan suyun fışkırdığı, üstten suyun aktığı bir otogar binamız var. Otogar binamızı taşıma projesi yapıyoruz. Uygun bir yer arıyoruz. Özellikle şehir trafiğine etkisi olmayacak bir bölge, bir yer olmasını arzu ediyoruz. Otogar binasının yeri konusundaki çalışmalarımız devam ediyor. Bu tamamlandığında milletimizle paylaşacağız" dedi. Cedidiye Kent Meydanı Projesi ve proje kapsamında inşa edilen dükkanlar ile ilgili yöneltilen sorulara da yanıt veren Özlü, bölgede büyük bir kentsel dönüşüm gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Bu dönüşümün birinci etabının tamamlandığını, ikinci etabın inşaatına başladığını dile getiren Başkan Faruk Özlü, "Bu dönüşümü gerçekleştirmek için belediye binamızı yıktık. Daha güzelini, daha iyisini yapacağız. Belediye binasının olduğu yer; bir çarşı, bir meydan ve bir cami konseptinde olacak" dişe konuştu. Kamu zararı yok Binanın yıkılmasının kamu zararına yol açmadığını, aksine projede kamu yararı olduğunu vurgulayan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, "Belediye binasının yıkım işini verdiğimiz firma bütün bu malzemeleri aldı, bunları ikinci el malzeme olarak değerlendirecek. Biz de bu yıkım ihalesi sonucunda belli bir bedel aldık. Bu bedeli yeni yapılacak olan binada kullanıyoruz. Dolayısıyla heba olan, zarara uğrayan bir konu söz konusu değil. Bu belediye binasının yerinin düzenlenmesi, binanın yıkılması, yenisinin yapılmasında asla ve kata bir kamu zararı söz konusu değildir. Bu düzenlemede, bu bölgede yapılacak olan projede kamu yararı vardır. Bunu inşallah önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz" şeklinde konuştu. Başkana Sor röportaj dizisinin devam edeceği bildirildi.
Samsun 28 Şubat’ın gölgesinde yarım kalan eğitimini 50 yaşında tamamlandı Samsun’da yaşayan 50 yaşındaki iki çocuk annesi kadının eğitim yolculuğu, 28 Şubat sürecinin gölgesinde yarım kalınca yıllar sonra azmiyle yeniden filizlendi. Başörtüsü nedeniyle üniversite hayalini ertelemek zorunda kalan kadın, yasağın kalkmasının ardından döndüğü sıralardan fakülte ikincisi olarak mezun oldu, 50 yaşında yüksek lisansını tamamlayarak yarım kalan eğitim hikâyesini başarıyla noktaladı. 28 Şubat sürecinde başörtüsü nedeniyle üniversite hayalini ertelemek zorunda kalan iki çocuk annesi Leyla Taner, yıllar sonra yarım kalan eğitimine geri döndü. Yasağın kalkmasının ardından üniversiteyi fakülte ikincisi olarak tamamlayan Taner, 50 yaşında yüksek lisans diplomasını alarak azmiyle örnek oldu. "Üniversite sınavında gözetmen mobingi" 1997 yılında üniversite sınavını kazandığını ancak sınav salonunda dahi baskı hissettiğini anlatan Taner, "1997 yılında üniversite sınavında gözetmen başımda ısrarla bekledi. Sorularımı cevaplarken müdahalede bulundu. Yanlış şıkları işaretlememi ısrarla söyledi. Yanımdan ısrarla ayrılmadı. Bu şekilde sınavı tamamlamak zorunda kaldım. Daha sonra iyi bir puan aldım fakat başörtü yasağı sıkıntısının devam edeceğini düşündüğüm için tercihte bulunmadım. Daha sonra evlendim ve çocuğum oldu. 2003 yılında tekrar bir sınava girdim. O zaman da daha önce yaşadığım olaya benzer mobbinge uğradım. Bu sefer yine sınavı kazandım. Kazandığım üniversitede de yine bu şekilde başörtü sıkıntısı olduğunu öğrendiğim için kaydımı yaptırmadım" dedi. 28 şubat devriyesinde bu kez yüksek lisansı bitirdi Eğitim yolculuğunu anlatan Taner, "2015 yılında sınava girerek Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’ne kaydımı yaptırdım. Başarıyla ikinci olarak bitirdim. Bu süreçte ALES sınavına girdim ve ondan da başarı elde ettim. Sonrasında yüksek lisansa girmeye hak kazandım. Eski Türk edebiyatı alanına kabul edildim. Eğitimime devam ederken kalp rahatsızlıklarım ve başka rahatsızlıklarım çıktığı için eğitimime ara vermek zorunda kaldım. Bir süre ara verdikten sonra 2023 yılında tekrar başvurdum, mülakata alındım ve kabul edildim. Bu sene şubat ayında yüksek lisansımı tamamlamış oldum. 28 Şubat döneminde benim gibi ara vermek istemeyenler ya peruk kullandılar ya da başlarını tamamen açarak eğitim hayatlarına devam ettiler. Kız kardeşim de aynı sebepten dolayı eğitim hayatına devam edemedi" diye konuştu.
Aydın Didim Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye Yelken Şampiyonası sona erdi Türkiye Yelken Federasyonu Yelken Ligi kapsamında düzenlenen IQ Foil 2. Ayak Türkiye Yeşilay Şampiyonası, Ege’nin İncisi Didim’de başarıyla tamamlandı. Didim Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyon, hem sportif rekabet hem de görsel şölen açısından büyük beğeni topladı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcular, Didim’in elverişli rüzgar şartları ve eşsiz kıyı şeridi eşliğinde kıyasıya mücadele etti. Yüksek tempoya sahne olan yarışlarda sporcular; teknik becerilerini, stratejik hamlelerini ve fiziksel dayanıklılıklarını sergileyerek izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı. Yarışların tamamlanmasının ardından Didim Amfi Tiyatro’da ödül töreni düzenlendi. Törene Didim Belediye Başkan Yardımcıları Aydan Aşık Turgut ile Kaan Topçuoğulları’nın yanı sıra antrenörler, sporcular ve çok sayıda yelken tutkunu katıldı. Dereceye giren sporculara madalyaları protokol üyeleri tarafından takdim edilirken, organizasyon toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. Organizasyona ilişkin değerlendirmelerde bulunan Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, Didim’in yalnızca turizmle değil, spor organizasyonlarıyla da adından söz ettirdiğini vurguladı. Başkan Hatice Gençay, "Ülkemizin parlayan turizm yıldızı haline gelen Didim’de böylesine büyük ölçekli ve prestijli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. IQ Foil 2. Ayak Türkiye Yeşilay Şampiyonası’nı başarıyla tamamladık. Mücadele eden tüm sporcularımızı tebrik ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Didim Belediyesi, spor turizmini güçlendiren organizasyonlara ev sahipliği yapmayı sürdürecek.
Kars Kars’ta düzensiz göçmen operasyonu: 4 düzensiz göçmen yakalandı Kars’ta polis düzensiz göçmenlere yönelik operasyon düzenledi. Bir aparta 4 düzensiz göçmen yakalandı. Kars Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde bulunan bir ikamette düzensiz göçmenlerin barındırıldığı yönünde elde edilen istihbari bilgiler üzerine harekete geçti. Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan arama kararı doğrultusunda söz konusu adrese operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda yapılan aramada, Afganistan uyruklu 4 düzensiz göçmen yakalanarak muhafaza altına alındı. Şahıslardan 2’sinin üzerinde yapılan kontrollerde sahte kimlik belgesi ele geçirildi. Olayla bağlantılı olarak ikamet sahibi M.Ö. isimli şahıs hakkında, Türk Ceza Kanunu’nun 79. maddesi kapsamında "Göçmen Kaçakçılığı" suçundan adli işlem başlatıldı. Sahte kimlik taşıdığı belirlenen 2 Afganistan uyruklu şahıs hakkında ise aynı kanunun 204. maddesi uyarınca "Resmi Belgede Sahtecilik" suçundan işlem yapıldı. Ayrıca sahte kimlikli şahıslardan, gerçek kimliğinin Ahmed R. olduğu tespit edilen kişinin yapılan sorgulamasında; "Göçmen Kaçakçılığı" ve "Resmi Belgede Sahtecilik" suçlarından ifadeye yönelik arandığı da ortaya çıktı. Yakalanan düzensiz göçmenlerin emniyetteki işlemlerinin ardından ilgili birimlere teslim edilerek sınır dışı süreçlerinin başlatılacağı öğrenildi. Kars Emniyet Müdürlüğü’nce, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve düzensiz göçe karşı mücadelenin kararlılıkla ve artarak devam edeceği öğrenildi.