GÜNDEM - 18 Ağustos 2022 Perşembe 10:36

Osmaniye’de gizemli hayırsever bakkalın veresiye defterini satın aldı

A
A
A
Osmaniye’de gizemli hayırsever bakkalın veresiye defterini satın aldı

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde lüks arabasıyla gelen gizemli hayırsever, bir bakkalın 8 bin liralık veresiye defterindeki borçları ödedi. Borcu kapattıktan sonra defteri de alıp giden hayırseverin kim olduğu merak konusu oldu.

Düziçi ilçesi Çamiçi Mahallesi’nde 10 yıldır bakkal dükkanı işleten Ömer Karkın, dükkanının önünü süpürürken lüks bir araba geldi. Müşteri gibi bakkala giren adam borç defterini alacağını söyledi. Şaşkınlık içerisinde “Şaka mı yapıyorsun” diyen Karkın, “Hayır şaka yapmıyorum” cevabı karşısında veresiye defterini hesapladı. Toplamda 8 bin 600 lira tutan borcun 8 bin lirasını ödeyen gizemli yardımsever daha sonra helalleşerek borç defterini de alıp gitti. Ardından bakkal sahibi “Bakkalımıza 16.08.2022 tarihine kadar veresiye borcu olanların borçları bir hayırsever tarafından ödenmiştir” pankartı astı. Bakkala olan borçlarının ödendiğini öğrenen vatandaşlar bir yandan sevinirken bir yandan da gizemli hayırseverim kim olduğunu merak etti.

Osmaniye’de gizemli hayırsever bakkalın veresiye defterini satın aldı

“Şaka mı yapıyorsun, hayır şaka yapmıyorum”

Başından geçen olayı Kemal Sunal’ın Sakar Şakir filmindeki sahneye benzettiğini ifade eden bakkal sahibi Ömer Karkın, “10 yıldan beri Çamiçi Mahallesi’nde bakkal işletiyorum. Başıma ilk defa böyle bir şey geldi. Müşteri gibi gelerek hesap defterinin hesaplanmasını istedi. Ne kadar veresiye varsa onu hesapla dedi. Veresiye defterini alacağını söyledi. Bende olamaz böyle bir şey dedim. Şaka yapıyorsun dedim. Hayır, şaka yapmıyorum dedim. Defteri hesapladık. Helalleştik ayrıldı gitti. Defterde 8 bin 600 lira veresiye vardı. 600 lirayı da ben sildim o şekilde helalleştik. Kemal Sunal’ın bir filmi vardı, defteri tartıp veriyordu aynı o durum oldu. Defteri aldı gitti. Borcu olan müşterilerime borcunuz ödendi dediğim zaman şaşkınlık içerisinde kaldılar” dedi.

Borcunun gizemli hayırsever tarafından ödendiğini öğrenen Emine Korçak ise, “Allah’ın hayrını kabul etsin. Allah’ım ne muradı varsa versin. Şaşırdık. Çok büyük hayır seven birisiymiş. İlk defa böyle bir şey başımıza geliyor” diye konuştu.

Merden İslah

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Karslı vatandaştan duyarlı davranış Ermeni-Türk harbinde Kars’ta 1920 yılında şehit düşen Yüzbaşı Faik Bey’in mezarına duyarlı vatandaş tarafından önce bayrak dikildi, ardında da mezarın bulunduğu bölge temizlendi. Tarihi Benli Ahmet İstasyonu’nda dört tarafı duvarla çevrili olan Yüzbaşı Faik Bey’in mezarının anıt mezar haline getirilmesini isteyen vatandaşlar, mezarlıkta 5 ayrı mezarın bulunduğuna dikkat çekerek mezarın olduğu bölgenin koruma altına alınması gerektiğini veya buraya anıt mezar yapılmasını istedi. Kars’ın en işlek caddelerinden birisi olan Faikbey Caddesi’ne ismi verilen Yüzbaşı Faik Bey’in mezarının tarihi istasyonda bulunduğunu ifade eden vatandaşlar, "Kars ve civarının Ermenilerden geri alınması için yapılan harekat esnasında 12. Tümen, 36. Alay 1’inci tabur komutanı yüzbaşı Faik bey 14 Ekim 1920 tarihinde Ermeni-Türk harbinde, Berne (Koyunyurdu) Köyü’nün doğusundaki tepede birliğin başında olduğu sırada çarpışmalarda şehit düştü. Ben de her sene geliyorum. Otlarını temizliyoruz, bayrağını taktık. Her yıl bu ayalarda gelip buranın bakım ve onarımı yapıyorum" dedi. Duyarlı vatandaş daha sonra Yüzbaşı Faik Bey’in bulunduğu mezarın etrafını temizledi, mezarın üzerinde bulunan ağaç parçalarını ve istenmeyen otlarını topladı, mezarlığın içerisindeki bayrağı değiştirdi. Şehitlere dua eden vatandaş daha sonra bölgeden ayrıldı.
Antalya Eşinden para istedi, ’param yok’ cevabını alınca hayatı değişti, kendi işinin patronu oldu Kocası harçlık vermeyince kendi dükkanını açan kadın, 36 yıldır mesleğini icra ediyor. Antalya’nın Serik ilçesinde yaşayan Fahriye Altınkaynak, 36 yıldır hayali olan olan terzilik mesleğini sürdürüyor. Altınkaynak, terziliğe hobi olarak başladı. Eşinden bir ihtiyacı için bir miktar para istediğinde “Param yok” cevabını alan Altınkaynak, kendi iş yerini açtı. Evindeki el makinesi ve kumaşlarla birlikte dikiş, giyim üzerine açtığı küçük bir dükkanla geçimini sağlamaya başlayan Fahriye Altınkaynak (62), “Herkes bana, "Başaramazsın, yapamazsın, tek başına bir bayansın” dedi. Ben de yapabilirim dedim” dedi. Terzilik mesleğiyle çocuklarını okuttu İş yeri açtığı zaman müşteri gelmesi için konfeksiyonlara broşür ve kartvizit dağıttığını anlatan Fahriye Altınkaynak, mesleğinin çocukluk hayali olduğunu aktardı. Eşinin işine karşı gösterdiği tüm direnişlere rağmen, 36 yıllık zaman zarfında 3 çocuğunun üniversite öğrenimini tamamladığını açıklayan Altınkaynak, meslekte nasıl başarıya ulaştığını şu sözlerle ifade etti: "Mesleğim, çocukluk hayalim. Bu işe önce evde başladım. Fakat evde olmuyordu, eve gelen çocuklarıyla geliyordu, çalışma imkanım olmuyordu. Sonra çok acil bir para ihtiyacım oldu. Eşimden para istedim, ’Param yok’ dedi. Eşimin bana öyle demesi çok üzdü. Oturup düşündüm ve bir iş yeri açmaya karar verdim. Hemen araştırmaya başladım ve dikiş, giyim üzerine bir dükkan kiraladım ama hiçbir şeyim yoktu, sadece küçük bir el makinem vardı. Herkes bana, ’Başaramazsın, yapamazsın, tek başına bir bayansın’ dedi. Ben de ’Neden, ben de yapabilirim’ dedim. Evimdeki makinemi iş yerime getirdim. Broşürler, kartvizitler bastırdım. Bütün konfeksiyonları dolaşarak dağıttım. ’Yapılacak tadilat işlerinize talibim’ dedim. Evdeki kumaşlarımı getirdim, dükkanıma yerleştirdim, badana yaptım. Eşim şiddetle karşı çıktı, ’Yapamazsın, uğraşamazsın, otur evde yemeğini yap’ dedi. Ama ben kararlıydım. Çok ağır bir kelime kullandı. Eğer hayat müşterekse ve ben çalışmıyorsam, almakla mükelleftir kendisi. Almıyorsa, ben de bir şeyler yapma ihtiyacı hissettim. Kimseye muhtaç olmak istemedim. O kadar zor ki birilerine muhtaç olmak. Azmettim ve yavaş yavaş müşterilerim gelmeye başladı. Sonra eşimden ayrıldım." Kadınların hayatta her zaman üretken olması gerektiğini anlatan Altınkaynak, “Elimden geldiği kadar helalinden olsun diye gece gündüz, gece yarılarına kadar çalıştım. 3 çocuğum ve 8 torunum var. Oğullarım ve kızım üniversiteyi bitirdi ve hepsinin mesleği var. Torunlarımla mutluyum ve en güzeli bir işim var. Bir kadın, üretken ve karınca gibi olmalı. İlla ki, iş yeri açması gerekmiyor. Evde, tarlada, fabrika başka bir iş yerinde çalışsın ama üretsin. Kadınlar, kimseye muhtaç olmamalı, dimdik ayakta kalmalı” diye konuştu.