GÜNDEM - 29 Kasım 2015 Pazar 12:00

Osmanlı Ocakları: 'İlişkilerin normale dönmesini arzu ediyoruz'

A
A
A
Osmanlı Ocakları: 'İlişkilerin normale dönmesini arzu ediyoruz'

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, “Dünyaya barışçıl bir durum ilkesi Türkiye ve Rusya üzerinde insani ve devletçi sorumluluktur. Büyük devletlerin küçük olaylara takılmaması gerekir" dedi.

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında, "Türkiye ile Rusya arasında yaşanan sınır ihlali nedeniyle Rus uçağının düşürülmesi sonucu gerilen havanın Fransa'da son bulmasını istiyoruz" diyen Canpolat, şu ifadeleri kullandı:

“Rusya Başkanı Putin ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşmesi planlanan görüşmenin hedefinin sulh yolu olarak neticelenmesi, her iki ülke arasındaki ticari ilişkiler göz önüne alınmasıyla bu işin son bulması elzemdir. Her iki ülkeye zarar veren bu durumun kimseye fayda sağlamayacağı ve bu gelinen noktada iki ülke arasında gereksiz uzayan bir problemin bu kadar uzaması bölgede endişe verici bir durum haline gelmektedir. Dünyaya barışçıl bir durum ilkesi Türkiye ve Rusya üzerinde insani ve devletçi sorumluluktur. Büyük devletlerin küçük olaylara takılmaması gerekir. Sonuçta Rusya halkı bizim düşmanımız değildir. Türkiye de Rusya'nın düşmanı değil. Bu durum iki ülke arasındaki halkı da üzmektedir. İlişkilerin normale dönmesini arzu ediyor, bu tırmanan gerginliğin iki ülkeye de zarar verdiğini düşünüyoruz. Her iki devlet yöneticilerinin sağlıklı iletişim kurarak problemlerin giderilmesini istiyoruz.”  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir