SPOR - 05 Mart 2017 Pazar 23:00

Osmanlıspor Kurucu Başkanı Ahmet Gökçek: Hakemlerin eğitimi geliştirilmeli

A
A
A
Osmanlıspor Kurucu Başkanı Ahmet Gökçek: Hakemlerin eğitimi geliştirilmeli

Osmanlıspor Kurucu Başkanı Ahmet Gökçek, karşılaşma sonrası hakemlerin sezon boyunca çok hata yaptığını söyleyerek, “Hakemlerin eğitimlerini geliştirmeliyiz” dedi.

Osmanlıspor Kulübü Kurucu Başkanı Ahmet Gökçek, 1-0 kaybedilen Fenerbahçe maçının ardından açıklamalarda bulundu. Gökçek, Fenerbahçe karşısında iyi bir ortam yakaladıklarını belirterek, “Osmanlıspor bugün belki de yakalayabileceği en iyi ortamı yakaladı Fenerbahçe karşısında ama değerlendiremedi. Uzatmada tartışmalı bir gol oldu. Maalesef hakemimiz görmedi diye düşünüyoruz ama o kadar kişinin görüp de, kendisinin görmemesi, federasyon yöneticisi olarak bana tuhaf geldi. Yine de iyi niyetli düşünmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“TARAFTARLAR HER ŞEYİ GÖRÜYOR”

Hakemlerin yaşadığı form düşüklüğü konusunda konuşan Gökçek, “Bu sene hakemlerimizde form olarak düşüş görüyoruz. Geçen sene Kuddusi hoca dönemiyle bu dönemi karşılaştırdığımız zaman ciddi bir fark var. Bu farkı en kısa zamanda kapatmalıyız. Çalışmaların tekrar gözden geçirilip ekiplerin tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Son haftalara baktığınızda düşenler ve şampiyonluk yarışındakilerin önemli mücadelelerinde çok ciddi hatalar yapılmaya başlandı. Sivil toplum örgütü olarak futbolu ayrı bir yere koyuyoruz. Türkiye’de en sevilen spor. İnsanlar da ister istemez etkileniyor. Taraftara baktığınız zaman da herkes çok akıllı. Taraftarla fanatiklik arasında insanlar somut kararlar verebiliyorlar. Hangi hakemin kötü niyetli, iyi niyetli olduğunun kararını da verebiliyorlar. Federasyon olarak hakemlerimizin eğitimi konusunda daha dikkatli ve daha somut adımlar atmamız gerekiyor. İnşallah bundan sonraki zamanlarda hakem hatalarını minimuma indirecek çalışmalar yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

“MEHMET TOPAL EN SEVDİĞİM OYUNCULARDAN BİRİSİ”

Gol pozisyonunda topu elle düzelttiği iddia edilen Mehmet Topal’la ilgili olarak, “Türkiye’deki en sevdiğim oyunculardan birisi" açıklamasını yapan Ahmet Gökçek, “Saha içi ve dışında duruşunu takdir ettiğim bir isim. Söylediklerine yüzde 100 güvenirim. Olan oldu artık bu maçta. Mesele sadece bu maç için değil. Genel olarak baktığınız zaman bu sene ciddi bir form düşüklüğü var. Bizde maalesef eğitim arşivi yok. Son 10 seneye baktığınız zaman hakemlerimizin nereden nereye geldiğiyle ilgili, hakemleri neyin olumlu, neyin olumsuz etkilediğiyle ilgili olarak bir arşiv yok. Bu arşivi oluşturmamız lazım ve her sene eğitimleri bunun üzerinde oluşturmak gerekiyor. Bu sene ne verdik, ne aldık, daha sonra ne verdik ne aldık gibi bakılmalı. Bu bugüne kadar yapılmamış. Mutlaka yapılması lazım. Her sene aynı seminerlerle hakemlerimizi bir yerlere getiremeyiz. Daha farklı bir eğitim şekli bulmamız gerekiyor. Bununla ilgili olarak ben fikrimi hem yönetimimize hem takımımıza hem de Milli Takımlar Sorumlumuz Fatih Terim’e verdim. İnşallah değerlendirirler. Dediğim gibi bugün Osmanlıspor, yarın Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş... Bugünkü maç hiç önemli değil. Ben elimden geldiğince yönetimle konuşmaya devam edeceğim. İnşallah buna bir çare bulunur” diyerek sözlerini noktaladı.

Bozhan Memiş - Doğan Gündoğdu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.