SPOR - 28 Ekim 2017 Cumartesi 22:05

ÖZET İZLE: Trabzonspor 2-1 Galatasaray|Trabzonspor Galatasaray Maçı Geniş Özeti ve Golleri İzle

A
A
A
ÖZET İZLE: Trabzonspor 2-1 Galatasaray|Trabzonspor Galatasaray Maçı Geniş Özeti ve Golleri İzle

Süper Lig'de 10.hafta karşılaşmasında Trabzonspor bu akşam Galatasaray ile karşılaştı.Trabzonspor Galatasaray maçı kaç kaç bitti? Trabzonspor Galatasaray maçı geniş özeti ve golleri izle

Maçtan dakikalar

4.dakikada Yusuf Yazıcı’nın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda direk kaleye giden topu Muslera çizgiden yatarak çıkardı.

8. dakikada Yusuf Yazıcı’nın sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde topla buluşan N’Doye’nin kafa vuruşu kaleci Muslera'da kaldı.

19. dakikada Ndiaye, Feghouli paslaşmasında topu önüne alan Feghouli’nin ceza sahası içi sol çaprazından vuruşunda meşin yuvarlar Onur’da kaldı.

24. dakikada Yusuf Yazıcı’nın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Okay’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak Muslera’nın sağından dışarı girdi.

ÖZET İZLE: Trabzonspor 2-1 Galatasaray|Trabzonspor Galatasaray Maçı Geniş Özeti ve Golleri İzle

45. dakikada Olcay Şahan ile Feghouli arasında yaşanan arbedede hakem Halis Özkahya iki futbolcuya da kırmızı kart gösterdi.

49. dakikada Yusuf Yazıcı’nın sol taraftan kullandığı serbest vuruşta topu kale sahası içine gönderdi. Uğur Demirok’un direkten dönen kafa vuruşunda N’Doye meşin yuvarlağı ağalarla buluşturdu. 1-0

51. dakikada N’Doye’nin ara pasında topla birlikte ceza sahası içine giren Okay’ın vuruşunu kaleci Muslera kornere çıkardı.

70. dakikada Yusuf Yazıcı’nın ceza sahası dışında vuruşunda Denayer’den seken top kaleci Muslera’nın üstündün ağalarla buluştu. 2-0

86. dakikada Mariano'nun yerden pasında sol çaprazdan ceza sahası içine giren Rodrigues’in vuruşunda meşin yuvarlak ağalarla buluştu. 2-1

MAÇIN GENİŞ VE GOLLERİ İÇİN TIKLAYIN

Stat: Medical Park

Hakemler: Halis Özkahya xx, Kemal Yılmaz xx, Hakan Yemişken xx

Trabzonspor: Onur x, Pereira x, Uğur Demirok x, Durica x, Mustafa Akbaş x, Okay xx, Onazi x, Yusuf Yazıcı x,

Olcay Şahan x, Bero x, N'Doye x

Yedekler: Esteban, Uğurcan Çakır, Kamil Ahmet Çörekçi, Hubocan, Bongonda, Castillo, Volkan Şen, Sosa, Batuhan, Abdulkadir Ömür

Teknik Direktörü: Rıza Çalımbay

Galatasaray: Muslera x, Mariano x, Maicon x, Denayer x, Linnes x, Fernando x, Seçuk İnan x, Tolga Ciğerci x, N'diaye x, Feghuoli x, Gomis x

Yedekler: Eray, Ahmet Çalık, Serdar Aziz, Koray Günter, Latovlevici, Rodrigues, Eren Derdiyok, Sinan Gümü, Yasin Öztekin, Carrasso

Teknik Direktörü: Igor Tudor

Kırmızı kartlar: Olcay Şahan (dk. 45) (Trabzonspor) Feghouli (dk. 45) (Galatasaray)

Sarı kartlar: Ndiaye, Muslera (Galatasaray) 

Garry Rodrigues, ilk golünü attı

Galatasaray’ın başarılı futbolcusu Garry Rodrigues, Trabzon deplasmanında attığı gol ile bu sezon ilk kez rakip fileleri havalandırdı. 

Süper Lig’in 10. haftasında Galatasaray, deplasmanda Trabzonspor’a 2-1 mağlup oldu. Sarı-kırmızılıların golcüleri Bafetimbi Gomis ile Eren Derdiyok, müsabakayı sessiz tamamladı. Galatasaray’ın Trabzon’a karşı golünü ise Garry Rodrigues kaydetti. Rodrigues, bu sezon ilk kez gol atma başarısı gösterdi. 26 yaşındaki futbolcu, geride kalan 10 haftada 3 de asist yaparken sadece geçen hafta Fenerbahçe derbisinde oynamadı.

Galatasaray hem 3 puan hem de 2 futbolcusunu kaybetti

Galatasaray’da Trabzonspor maçında Badou Ndiaye ile Sofiane Feghouli, kırmızı kart gördü. 

Galatasaray, Süper Lig’in 10. haftasında deplasmanda Trabzonspor’a 2-1 yenilerek 3 puan bırakmasının yanında 2 de futbolcusunu kaybetti. Mücadelenin ilk yarısında 45. dakikada Sofiane Feghouli, direkt kırmızı kartla oyundan çıktı. İkinci yarıya 10 kişi başlayan sarı-kırmızılılar, 90. dakikada da orta sahanın bir başka başarılı ismi Badou Ndiaye ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Ndiaye, daha önce 15. dakikada karşılaşmanın hakemi Halis Özkahya tarafından sarı kartla cezalandırılmıştı.

Ndiaye ile Feghouli, gelecek hafta Türk Telekom Stadyumu’nda oynanacak Gençlerbirliği maçında takımını yalnız bırakacak.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta Kızık kilimi özel ihtiyaçlı çocuklarla yeniden hayat buldu Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) öncülüğünde hayata geçirilen "Özel Eğitimin Elinden Tarih Dokunuyor, Kızık kilimi" projesiyle özel ihtiyaçlı çocuklar Tokat’ın coğrafi işaretli kültürel mirasına dokunarak hem sosyal hayata katılıyor hem de geleneksel kilim dokuma geleneğini yaşatıyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öncülüğünde hayata geçirilen "Özel Eğitimin Elinden Tarih Dokunuyor: Kızık kilimi" projesinin açılışı gerçekleştirildi. Tokat’ın önemli kültürel değerlerinden biri olan Kızık kiliminin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan proje, özel eğitim öğrencilerinin aktif katılımıyla dikkat çekti. TOGÜ Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Toplumsal Katkı ve Sosyal İnovasyon Koordinatörlüğü, Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Tokat Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde hazırlanan projenin açılışı, TOGÜSEM Binası Taşlıçiftlik Kampüsü’nde düzenlendi. Proje kapsamında özel ihtiyaçlı bireyler, geleneksel el sanatlarından biri olan Kızık kilimi dokuma sürecine dâhil edilerek hem mesleki hem de kültürel kazanımlar elde etti. Etkinlikte, kilim dokuma tezgâhlarında yapılan çalışmalar katılımcıların beğenisine sunuldu. "Özel ihtiyaçlı çocuklar kültürel mirasa dokunuyor" Projenin özel eğitim alanında farkındalık oluşturduğunu belirten TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Tokat’a özgü Kızık kilimi geleneğinin yaşatılmasına önemli katkı sağladığını ifade ederek, "Biliyorsunuz coğrafi işaretli Tokat’ın kültürel mirası olan Kızık kilimini sosyal sorumluluk vizyonumuz özelinde birleştirerek Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliği halinde bir projeye dönüştürdük. Burada başta unutulmaya yüz tutmuş somut olmayan kültürel mirasımız olan Kızık kilimini tekrar canlandırmak ve gün yüzüne çıkartmak amacıyla özel öğretim bölümü öğrencilerimizin de desteğiyle özel ihtiyaçlı çocuklarımıza burada eğitimler veriliyor. Kızık kilimi dokuma ustaları sınırlı. Bu alanda da bir ihtiyaç var. Geleneğimizin yaşatılması gerekiyor. Bunu daha önemli kılan özel ihtiyaçlı çocuklarımızın eliyle yapmaları oldu. Özel ihtiyaçlı çocuklarımız okullarını bitirdikten sonra sosyal yaşamdan uzaklaşıyorlar. Bunların sosyal yaşama katılmaları açısından bu projeyi çok kıymetli buluyorum" dedi.
Manisa Manisa’da aile yapısının güçlendirilmesi için toplantı yapıldı Manisa Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında gerçekleştirilen Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında toplumun temel yapı taşı olan ailenin korunması, güçlendirilmesi ve aile odaklı sosyal politikaların etkinliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar ele alındı. Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Vahdettin Özkan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda; toplumun temel yapı taşı olan ailenin korunması, güçlendirilmesi ve aile odaklı sosyal politikaların etkinliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar ele alındı. 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesi kapsamında Manisa’da yürütülen faaliyetler ve projeler gözden geçirilerek, uygulamaların mevcut durumu ve geliştirilmesine yönelik hususlar değerlendirildi. Vali Vahdettin Özkan, güçlü aile yapısının güçlü bir toplumun temeli olduğunu belirterek, Manisa’da aileyi merkeze alan sosyal hizmet ve destek mekanizmalarının daha etkin şekilde yürütülmesi amacıyla çalışmaların süreceğini ifade etti. Vali Özkan konuşmasının devamında "Aileyi ve insanı odağa almak, sağlıklı ve güçlü bir toplumun temelidir. İnsani değerlerin tabiatına uygun refleksler geliştirmek, toplumsal dayanışmayı güçlendirecektir. Valilik olarak kurumlarımız ve STK’larımız ile yürüttüğümüz çalışmalar, aileyi merkeze alan sosyal hizmet ve destek mekanizmalarının etkinliğini artırmayı amaçlamaktadır. Sosyal hizmet uzmanlarımızın tespitleri doğrultusunda, uygulamalarda iyileştirme yapılması gereken alanları belirleyip daha etkili adımlar atmak için çalışacağız" ifadelerini kullandı. Toplantıda, ayrıca 2025 Aile Yılı kapsamında elde edilen kazanımlar da dikkate alınarak, 2026 yılı çalışmalarının planlanmasına katkı sunmak amacıyla paydaş kurumların görüş ve önerileri alınarak; yeni dönem faaliyetlerinin daha etkili ve koordineli yürütülmesine yönelik istişarelerde bulunuldu.
İstanbul Arnavutköy‘de büyük istihdam seferberliği başlıyor Arnavutköy Belediyesi, Cuma ve Cumartesi günleri düzenleyeceği Kariyer ve İstihdam Fuarı ile iş arayan vatandaşları, 80’den fazla firmanın katılım sağlayacağı kapsamlı bir etkinlikle buluşturacak. Arnavutköy Belediyesi, gençlerin ve iş arayan vatandaşların kariyer hedeflerini desteklemek ve istihdam imkanlarını artırmak amacıyla 26-27 Aralık 2025, Cuma ve Cumartesi günlerinde Kariyer ve İstihdam Fuarı düzenliyor. Arnavutköy Şehir Parkı’nda gerçekleştirilecek olan fuar, 40 farklı sektörü temsilen 80’den fazla firmayı bir araya getirerek iş dünyası ile bireyler arasında güçlü bir köprü oluşturacak. Katılımcılar, firmalarla birebir iş görüşmeleri yapma imkanı bulurken, aynı zamanda atölye çalışmaları ve çeşitli etkinlikler aracılığıyla kariyer planlamalarına katkı sunacak bilgiler edinebilecek. Kariyer ve İstihdam Fuarı, iş dünyasına adım atmak isteyenler için önemli fırsatlar sunarken; profesyonel gelişimi destekleyen etkinliklerle katılımcıların bilgi ve deneyim kazanmalarına imkan tanıyacak. Arnavutköy Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen bu fuar, gençlerin kariyer yolculuklarına rehberlik etmeyi, iş arayan vatandaşların ise doğru istihdam fırsatlarına ulaşmasını sağlamayı hedefliyor. Öte yandan, İstanbul’un gelişen ilçesi Arnavutköy’de, özellikle Hadımköy bölgesinde artan sanayi kuruluşlarının nitelikli personel ihtiyacı her geçen gün yükselirken; Karaburun’un turizm potansiyeliyle birlikte hizmet ve turizm sektörlerinde de yeni istihdam alanları oluşuyor. İstanbul Havalimanı’na ev sahipliği yapan ilçe, havacılık, lojistik ve hizmet sektörlerinde ortaya çıkan yoğun personel talebiyle de dikkat çekiyor. Kariyer ve İstihdam Fuarı’nın, bu alanlarda oluşan iş gücü ihtiyacı ile iş arayanları aynı zeminde buluşturması hedefleniyor.
Tokat Tokat’ta Kızık kilimi özel ihtiyaçlı çocuklarla yeniden hayat buldu Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öncülüğünde hayata geçirilen "Özel Eğitimin Elinden Tarih Dokunuyor, Kızık Kilimi" projesiyle özel ihtiyaçlı çocuklar Tokat’ın coğrafi işaretli kültürel mirasına dokunarak hem sosyal hayata katılıyor hem de geleneksel kilim dokuma geleneğini yaşatıyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öncülüğünde hayata geçirilen "Özel Eğitimin Elinden Tarih Dokunuyor: Kızık Kilimi" projesinin açılışı gerçekleştirildi. Tokat’ın önemli kültürel değerlerinden biri olan Kızık Kilimi’nin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan proje, özel eğitim öğrencilerinin aktif katılımıyla dikkat çekti. TOGÜ Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Toplumsal Katkı ve Sosyal İnovasyon Koordinatörlüğü, Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Tokat Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde hazırlanan projenin açılışı, TOGÜSEM Binası Taşlıçiftlik Kampüsü’nde düzenlendi. Proje kapsamında özel ihtiyaçlı bireyler, geleneksel el sanatlarından biri olan Kızık Kilimi dokuma sürecine dâhil edilerek hem mesleki hem de kültürel kazanımlar elde etti. Etkinlikte, kilim dokuma tezgâhlarında yapılan çalışmalar katılımcıların beğenisine sunuldu. "Özel ihtiyaçlı çocuklar kültürel mirasa dokunuyor" Projenin özel eğitim alanında farkındalık oluşturduğunu belirten TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Tokat’a özgü Kızık Kilimi geleneğinin yaşatılmasına önemli katkı sağladığını ifade ederek; "Biliyorsunuz coğrafi işaretli Tokat’ın kültürel mirası olan Kızık kilimini sosyal sorumluluk vizyonumuz özelinde birleştirerek Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliği halinde bir projeye dönüştürdük. Burada başta unutulmaya yüz tutmuş somut olmayan kültürel mirasımız olan Kızık kilimini tekrar canlandırmak ve gün yüzüne çıkartmak amacıyla özel öğretim bölümü öğrencilerimizin de desteğiyle özel ihtiyaçlı çocuklarımıza burada eğitimler veriliyor. Kızık kilimi dokuma ustaları sınırlı. Bu alanda da bir ihtiyaç var. Geleneğimizin yaşatılması gerekiyor. Bunu daha önemli kılan özel ihtiyaçlı çocuklarımızın eliyle yapmaları oldu. Özel ihtiyaçlı çocuklarımız okullarını bitirdikten sonra sosyal yaşamdan uzaklaşıyorlar. Bunların sosyal yaşama katılmaları açısından bu projeyi çok kıymetli buluyorum" dedi. (YK-RM-