GÜNDEM - 15 Ekim 2015 Perşembe 17:13

Özgökçe’den Ankara’daki patlamaya kınama

A
A
A
Özgökçe’den Ankara’daki patlamaya kınama

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Ankara’da meydana gelen ve 99 kişinin ölümüne, yüzlerce kişinin yaralanmasına sebep olan patlamayı kınadı.

Yazılı bir açıklamada bulunan Başkan Özgökçe, Ankara Tren Garı önünde gerçekleştirilen bu terör eyleminin bütün halka yönelik bir katliam girişimi olduğunu söyledi. Bunu gerçekleştiren hainlerin saldırısının sadece o alanda bulunanlara yönelik olmadığı, aynı zamanda Türkiye’nin barışına ve kardeşliğine yönelik gerçekleştirilen menfur bir olay olduğunu ifade eden Özgökçe, saldırıyı gerçekleştirenlerin ve onların destekçilerini lanetlediklerini dile getirdi. Özgökçe, hain saldırıyı gerçekleştiren ve planlayanların hedeflerine de hiçbir zaman ulaşamayacaklarını söyleyerek, “Bu saldırı topyekun tüm halkı hedef alan hain bir saldırıdır. Saldırganlar hiçbir şekilde amaçlarına ulaşamayacaklardır. Biz geçmişte olduğu gibi bugün de hep birlikte teröre karşı yekvücut ve tek ses olarak karşı duracağız. İslam aleminin en büyük ve en son kalesi olan bu cennet memlekete yönelik içte ve dışta tüm şer odaklarının devletimizi zaafa uğratmak ve milletimizin fertlerini birbirine düşürmek istemektedirler. Ancak aziz ve muhterem milletimiz engin sağduyusuyla bu ihaneti gerçekleştirenleri ve bu vakaları kullananları çok iyi bilmektedir. Allah’ın izniyle bu alicenap toplum hep birlikte bu felaketleri aşarak iç ve dış düşmanları bir kere daha tarihin önünde hezimete uğratacaktır. Gerek yanı başımızda bulunan Suriye olmak üzere komşu ülkelerde, gerekse de ülkemizde son aylarda yaşanan olaylar vahametini korurken, Ankara’nın göbeğinde böyle menfur bir olayın 1 Kasım’da yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Seçimi öncesi yapılması yeni Türkiye’de istikrarı, barışı, huzuru ve kardeşliği hedef almıştır. Toplumun her kesimi bu tip terör olaylarına karşı ortak bir tutum alması gerekir ve başka can kayıplarını hedefleyen provakatif eylemlerden de herkes uzak kalmalıdır. Bu saldırı ülkemize, seçimlere, demokrasimize yönelik bir suikast ve toplumsal huzur ve barışımıza karşı bir travma oluşturma girişimi olup, inşallah bu kadim ve güçlü devlete bir daha böyle bir hadisenin yaşanmaması için toplumun tüm kesimleri başta olmak üzere emniyet ile ilgili tüm birimleri tedbirlerini zamanında almasını bekleriz” dedi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultangazi’de evlerinden tahliye edilen 2 yaşlı kardeşe muhtar sahip çıktı Sultangazi’de birlikte yaşayan yaşlı 2 kardeş, 5 aydır kiralarını ödemedikleri iddiası ile ev sahipleri tarafından dava edildi. Açılan dava sonucu çıkan tahliye kararının ardından 2 kardeş eşyaları ile birlikte sokakta kaldı. Durumu öğrenen mahalle muhtarı kardeşlere sahip çıkarak otele yerleştirdi. Sultangazi Cumhuriyet Mahallesi’nde iddiaya göre uzun zamandır birlikte yaşayan Halime İlkçağlı (74) ile kardeşi Yusuf İlkçağlı (68) bir süre önce ev sahipleri tarafından 5 aydır kira ödemedikleri iddiası ile dava edildi. Gelen mahkeme celbine itiraz eden kardeşler, kiralarını aksatmadan ödediklerine dair dekontları mahkemeye sunmalarına rağmen kendileri hakkında tahliye kararı verildi. Kararın ardından ev sahibi ise iddiaya göre 2 kardeşi akşam saatlerinde eşyaları ile birlikte sokağa attı. Gidecek yerleri olmayan kardeşlerin durumunu öğrenen mahalle muhtarı ise kaymakamlık ile irtibata geçip kardeşleri geçici olarak Selahattin Eyyubi Uygulama Oteli’ne yerleştirdi. Olaya ilişkin konuşan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Çiğdem Özkan, "Dün akşam saatlerinde bir telefon ile haberdar oldum konudan. Abi kardeş yaşadıkları evlerinden eşyaları ile birlikte sokağa atıldıkları konusunda duyum aldım. Hemen arkasından olay yerine gittim. Gördüğüm manzara çok üzücüydü. Bir insan olarak eşyaları ile birlikte 2 yaşlı insan sokaktaydı. Bu durumu gördükten sonra konuyu sosyal yardımlaşma vakfımızdaki müdüre hanım ile paylaştım. Kendisine konuyu anlattım ve Kaymakam Beye iletti. Bu doğrultuda sağ olsunlar 2 yaşlı insanımız sokakta kalmaktan kurtulmuş oldular. Mahallemizde böyle bir olayın yaşamasından dolayı çok üzgünüm. Umarım bir daha hiç bir yerde bu tür manzaralar ile karşı karşıya kalmayız. Bu noktada tüm ev sahiplerimizi daha duyarlı olmaya, empati kurarak hareket etmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.