VOLEYBOL - 17 Kasım 2016 Perşembe 14:15

Özkan Mutlugil: 'Türk voleybolunun gelişimine katkıda bulunmaya çalışacağım'

A
A
A
Özkan Mutlugil: 'Türk voleybolunun gelişimine katkıda bulunmaya çalışacağım'

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, "Türk voleybolunun gelişimine katkıda bulunmaya çalışacağım. Biz Türk voleybolunun 2024'e kadar yol haritasını da belirledik" dedi.

2012 yılında seçildiği Voleybol Federasyonu Başkanlığı'nda yeni dönemde aday olmayacağını açıklayan ve 2012 yılından beridir federasyonda başkanlık görevini yürüten Özkan Mutlugil, 4 yıllık dönemin faaliyetlerini anlattı. Volley Otel'de gerçekleşen basın toplantısında Mutlugil'in yanı sıra, Başkan Vekili Mustafa Ekşi, Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Mert Üçoklar, Sebahattin Keskin ve İhsan Uçar'da yer aldı.

"Tekrar gözden geçirilmesi gerekir"
Özkan Mutlugil, "TVF'deki birçok arkadaşımızın, Dünya Voleybol Federasyonu ve Avrupa Voleybol Konfederasyonu'nda görev almasını sağlamaya çalıştık. Şu anda gelecek dönem içerisi planlamasında FIVB ve CEV'in yönetim kurulları görevlerinde Türk Voleybolu'na daha yararlı hizmetlerde bulunmaya ve Türk voleybolunu en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım. Önümüzdeki olağan genel kurulda şu anda tek bir aday var. Bu aday da sizlerin çok iyi tanıdığı Akif Üstündağ. Liglerden sorumlu başkan vekilliği de yapan bir arkadaşımız. Kendisine de her türlü desteği vererek Türk voleybolunun gelişimine katkıda bulunmaya çalışacağım. Biz Türk voleybolunun 2024'e kadar yol haritasını da belirledik. Yöneticiler değişebilir, stratejiler değişebilir ve yaşayan şeyler olmak zorundadır. Bir planı yapıp 8 sene 15 sene uygulamak yerine yol üzerinde hedeflere gidilirken yapılan değişim gerekliliklerinde güncellenmesi ve tekrar gözden geçirilmesi gerekir" diye konuştu.
Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, geride kalan 4 yıl boyunca başarılı işlere imza attıklarını ifade ederek, alt yapı ve eğitim faaliyetleri, kulüpler ile ilişkiler, kulüplere sağlanan gelirlerin artırılması, fabrika voleybol ve voleybol festivali gibi etkinlikler ve voleybolu geliştirecek çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) 21 Kasım Pazartesi günü yeni başkanını seçecek. Olağan genel kurulda şu anda tek aday Akif Üstündağ. 

Doğan Gündoğdu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Sarıgöl’de bademler çiçek açtı papatyalar tarlaları süsledi Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde şubat ayında yaşanan ılık hava, doğayı adeta bahara çevirdi. Hava sıcaklığının 16 dereceye kadar yükseldiği ilçede badem ağaçları çiçek açarken, papatyalar tarlaları beyaza bürüdü. Çocuklar yalancı baharın keyfini çıkarırken, üreticiler ise olabilecek don riskine karşı endişeli bekleyişlerini sürdürüyor. Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde etkili olan ılık hava, şubat ayında bahar manzaralarını beraberinde getirdi. Hava sıcaklığının 16 derece ölçüldüğü ilçede çiftçiler bağ ve bahçelerde çalışmaya başlarken, çocuklar ve torunlar da tarla kıyılarında açan badem çiçekleri ve papatyalar arasında vakit geçirerek mevsim normallerinin üzerindeki havanın tadını çıkardı. Tarlalarda çalışan çiftçiler, sabah ve öğle yemeklerini çiçek açan badem ağaçlarının altında, papatyalarla kaplı alanlarda yiyerek güzel havanın keyfini sürdü. Şubat ayında yaşanan bu bahar havası, görsel olarak yüzleri güldürse de üreticiler temkinli. Sarıgöl’ün Emcelli Mahallesi’nde çiftçilik yapan Galip Aydınalp, yaşanan sıcaklık artışının sevindirici olduğu kadar düşündürücü olduğunu belirterek, "Şubat ayında ılık bir gün geçiriyoruz. Bademler açtı, papatyaları her yerde görmek mümkün. Bu hava bizleri sevindirse de endişe veriyor. Önümüzde mart ayında kırağı ve don olayları olursa bunlar zarar görür." dedi. İlçede vatandaşlar yalancı baharın keyfini çıkarırken, çiftçiler ise mart ayında yaşanabilecek muhtemel don riskine karşı temkinli bekleyişini sürdürüyor.