DÜNYA - 22 Mart 2025 Cumartesi 23:34 | Son Güncelleme : 22 Mart 2025 Cumartesi 23:36

Pakistan’da silahlı saldırı: 8 ölü

A
A
A
Pakistan’da silahlı saldırı: 8 ölü

Pakistan’ın Belucistan eyaletinde eş zamanlı düzenlenen iki saldırıda 4’ü polis 8 kişi hayatını kaybetti

Pakistan’da eş zamanlı 2 silahlı saldırı düzenlendi. Belucistan eyaletindeki Kalat bölgesinde kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından gerçekleştirilen saldırıda 4 işçi hayatını kaybederken, Nushki şehrinde devriye aracına ateş açılması sonucu 4 polis yaşamını yitirdi.

"Terörist unsurlara karşı etkili önlemler alınması gerektiği" vurgusu

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, olayda hayatların kaybedilmesinden duyduğu derin üzüntüyü dile getirirken, silahsız işçileri hedef alan terörist unsurlara karşı etkili önlemler alınması gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Zerdari, masum işçilerin ve sivillerin hedef alınmasının "iğrenç" ve "kınanması gereken" bir eylem olduğunu söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.