DÜNYA - 05 Kasım 2023 Pazar 18:27 | Son Güncelleme : 05 Kasım 2023 Pazar 18:31

Pakistan’da yaklaşık 1 milyon kişi İsrail’i protesto etti

A
A
A

Pakistan’ın başkenti İslamabad’da yaklaşık 1 milyon kişi, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını protesto etti.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik bombardımanı 1 aydır devam ediyor. Dünyanın dört bir yanında İsrail ordusunun saldırıları büyük tepki toplarken, Pakistan’da Tahrik-i Lebbeyk Pakistan (TLP) Partisi destekçileri İsrail’i protesto gösterisi düzenledi. Yaklaşık 1 milyon kişinin katıldığı yürüyüşte, İsrail’in işgal altındaki Filistin’e düzenlediği saldırılar protesto edildi.

Gösterideki konuşmacılar, Filistin sorununun bölgesel değil, tüm Müslümanların sorunu olduğunu belirterek, uluslararası topluma Filistinlilere yönelik düzenlenen saldırıları durdurma çağrısında bulundu. Pakistan hükümetinden ise Filistin halkının kurtarılması istendi.

Filistin bayraklarıyla yürüyüşe katılan göstericiler, İsrail’in masum sivilleri hedef aldığını belirterek, İsrail karşıtı sloganlar attı. Göstericiler başkent İslamabad'daki parlamento ve bakanlıkların bulunduğu kırmızı bölge girişine kadar yürürken, polis bölgeyi tamamen kapattı.

Abid Mazhar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Hafif ticari araçla çarpışan Tofaş hurdaya döndü: 2’si ağır 5 yaralı Kastamonu’da hafif ticari araç ile çarpışan Tofaş marka otomobil kullanılmaz hale geldi. Kazada 2’si ağır 5 kişi yaralandı. Kaza, Kastamonu-Daday Karayolu Şeyh Şaban-ı Veli Öğrenci Yurdu mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Satı Dolapçı idaresindeki 37 SD 103 plakalı Ford marka hafif ticari araç ile sürücüsü belirlenemeyen 37 LD 416 plakalı Tofaş marka otomobil kafa kafaya çarpıştı. Çarpmanın etkisi ile savrulan hafif ticari araç, yol kenarına sürüklenerek durabilirken, Tofaş marka otomobil ise kullanılmaz hale geldi. Kazada hafif ticari araç sürücüsü ile aynı araçtaki Engin Dolapçı ve İsmet Dolapçı, Tofaş marka otomobildeki Efe Gürleyen ve Doğan Çakmak yaralandı. Tofaş’taki 2 kişinin hayati tehlikesi sürüyor Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan Efe Gürleyen ve Doğan Çakmak’ın hayati tehlikelerinin olduğu öğrenildi. Kaza sebebiyle Kastamonu-Daday Karayolu trafiğe kapatıldı. Polis ve jandarma ekipleri yolda ve araçlarda incelemelerde bulundu. Ekiplerin incelemesinin ardından, kazaya karışan araçlar çekici yardımıyla yoldan kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.