DÜNYA - 12 Mart 2025 Çarşamba 21:52 | Son Güncelleme : 12 Mart 2025 Çarşamba 23:22

Pakistan'daki rehine krizi sona erdi: 300'den fazla rehine kurtarıldı

A
A
A

Pakistan'da Belucistan Kurtuluş Ordusu (BLA) örgütünün trende rehin aldığı 300'den fazla yolcunun tamamı kurtarılırken, hayatını kaybedenlerin sayısı 25’e yükseldi. Güvenlik güçleri 33 saldırganı etkisiz hale getirdi.

Pakistan'da ayrılıkçı Belucistan Kurtuluş Ordusu (BLA) örgütünün Belucistan eyaletinin Bolan bölgesinde dün bir yolcu trenine düzenlediği saldırı sonrası patlak veren rehine krizi sona erdi. Pakistan ordusu, trendeki 300'den fazla rehinenin tamamının kurtarıldığını belirterek, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 25’e yükseldiğini açıkladı. Hayatını kaybedenlerin 21’inin sivil, 4’ünün askeri personel olduğu belirten ordu, güvenlik güçlerinin 33 saldırganı etkisiz hale getirdiğini ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in de aralarında bulunduğu 6 şüpheli adliyeye sevk edildi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Kuşadası Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in de bulunduğu 6 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kuşadası Belediyesi’ne yönelik ’rüşvet’ ve ’irtikap’ suçları iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında elde edilen tanık ve müşteki beyanları, şüpheli ifadeleri, soruşturma dosyasında bulunan bilgi ve belgeler, HTS kayıtları ile Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan raporlar sonucunda incelenen hesap hareketleri gerekçesiyle Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Taşkan, Kuşadası Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Burak Gündeş, Belediye mimarı ve şehir plancısı Meral Celep, Kuşadası eski Spor Kulübü Başkanı ve iş adamı Ferdi Zenginoğlu ve iş adamı Hüseyin Kabasakal hakkında gözaltı kararı verilmiş, soruşturma çerçevesinde Aydın, İzmir ve Antalya olmak üzere 3 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Düzenlenen operasyon sonucu 6 şüpheli de gözaltına alınmıştı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in de aralarında bulunduğu 6 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.
Manisa Ev kiraları şehirden kaçırdı, köyde "gezen tavuk" çiftliği kurdu Manisa’da artan ev kiraları nedeniyle şehir hayatını bırakan 32 yaşındaki Levent Sertkaya, köyüne dönerek kurduğu gezen tavuk çiftliğiyle hem üretime hem de geçimini sağlamaya başladı. Manisa’nın Köprübaşı ilçesine bağlı Killik Mahallesi’nden 9 yıl önce Manisa merkeze taşınan Levent Sertkaya, son yıllarda artan yaşam maliyetleri ve ev kiralarının yükselmesi nedeniyle 2023 yılında köyüne geri dönme kararı aldı. Şehirde kiraların neredeyse asgari ücret seviyesine çıktığını belirten Sertkaya, köyüne dönerek kendi işini kurmaya karar verdi. Mahallesinde bin tavuk kapasiteli bir kümes kuran Sertkaya, gezen tavuk yumurtası üretimine başladı. Üretime 50 tavukla başladığını ve bugün 400 tavukla devam ettiğini söyleyen Sertkaya, günlük ortalama 325 yumurta elde ettiğini belirtti. kendi geçimlerini kazanmaya başladıklarını ve ürettiği yumurtaları günlük olarak paketleyip müşterilerine ulaştırdığını ifade eden Sertkaya, "Şimdilik 400 tavuk ile başladım. Günlük yaklaşık 325 yumurta alıyoruz. Yumurtaları hemen müşterilerimize ulaştırıyoruz. Köprübaşı’ndaki müşterilerime veriyorum, ayrıca Köprübaşı ve Salihli pazarlarında da satış yapıyorum" dedi. Tavukların doğal beslenmesine önem verdiğini vurgulayan Sertkaya, tarlasının bir bölümüne yonca, mısır ve çeşitli yem bitkileri ektiğini söyledi. Günlük olarak yumurtaları tek tek topladığını belirten Sertkaya, ürünlerin doğal olması nedeniyle müşterilerden olumlu geri dönüşler aldığını dile getirdi. Ailesinin de zaman zaman üretim sürecinde kendisine destek verdiğini kaydeden Sertkaya, "Müşterilerden çok güzel dönüşler alıyorum. Burada beslenen tavukların yumurtası, kabuğu bile farklı bir tonda oluyor. Lezzeti de bambaşka. Uzun zaman böyle yumurta yemeyenler köyde ürettiğimiz yumurtayı yiyince ‘yumurtanın tadını unutmuşuz’ diyor. Bu da bizi mutlu ediyor" ifadelerini kullandı. Şehir hayatının artık zorlaştığını belirten Sertkaya, büyük şehirlerde trafik, gürültü ve kapalı ortamlarda uzun saatler çalışmanın insanlarda stres oluşturduğunu ifade ederek, köyde üretim yapmanın kendisi için daha huzurlu bir yaşam sunduğunu söyledi.
Bilecik Genel Müdür Yardımcısı Tarık Tanguroğlu, Bilecik’te temaslarda bulundu Bilecik’te Ramazan ayı münasebetiyle önemli temaslarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Tarık Tanguroğlu, il müdürlüğü ve bağlı birimlerde incelemelerde bulundu. Bakanlık Personel Genel Müdür Yardımcısı Tarık Tanguroğlu, Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nejat İlhan ile birlikte il müdürlüğünde düzenlenen brifing toplantısına katıldı. Toplantıda Ramazan ayında yürütülen programlar ve il genelindeki sosyal hizmet çalışmaları değerlendirildi. Program kapsamında Tanguroğlu, Bilecik Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü ve Bozüyük Çocuk Evleri Sitesi’ni ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldi, yaşam alanlarını inceledi ve onların taleplerini dinledi. Bakanlık yetkilisi, Bilecik’in tarihi ve kültürel değerlerini görmek amacıyla Merkez’deki Şeyh Edebali Türbesi, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ve Söğüt’teki Ertuğrul Gazi Türbesi’ni de yerinde inceleyerek şehrin köklü mirasını değerlendirdi. Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nejat İlhan, "Sayın Tarık Tanguroğlu’nun ilimizde gerçekleştirdiği programlar, çocuklarımız ve sosyal hizmet alanındaki çalışmalarımız açısından çok değerli oldu. Kendisiyle birlikte hem çocuklarımızın yaşam alanlarını inceledik hem de Ramazan ayı vesilesiyle birlikte iftar yapma imkânımız oldu. Bu tür etkinlikler çocuklarımız için moral ve motivasyon kaynağı oluyor" dedi.
Aksaray Kuruma tehlikesi yaşanan Tuz Gölü yeniden canlandı Son yıllarda kuraklık nedeniyle zaman zaman kuruma tehlikesi yaşanan Tuz Gölü’nde bu yıl kış aylarında etkili olan yağışlarla yeniden canlandı. Göl sınırlarındaki Aksaray’ın Eskil ilçe Belediye Başkanı Mustafa Zavlak, yağışlarla birlikte Tuz Gölü’nün yeniden canlandığını söyledi. Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak, kış aylarında alınan yağışların Tuz Gölü için büyük bir kazanım olduğunu belirterek gölde yeniden canlanma yaşandığını söyledi. Son yıllarda kuraklık nedeniyle gölün birçok noktasında ciddi çekilmeler yaşandığını hatırlatan Zavlak, bu yılki yağışların gölün yeniden suyla buluşmasını sağladığını ifade etti. Başkan Zavlak, "Bu yıl kış aylarında aldığımız yağışlarla birlikte Tuz Gölü adeta yeniden canlandı. Geçtiğimiz yıllarda kurak olan birçok nokta bugün yeniden suyla dolmuş durumda. Bu bereketli kış, bölgemiz için büyük bir umut oldu" dedi. Tuz Gölü’nün yalnızca doğal bir güzellik olmadığını vurgulayan Zavlak, aynı zamanda önemli bir ekosistem olduğuna dikkat çekerek, "Tuz Gölü sadece bir doğal güzellik değil, aynı zamanda onlarca kuş türüne ev sahipliği yapan çok önemli bir yaşam alanıdır. Flamingolar (allı turna) başta olmak üzere birçok kuş türü burada kuluçkaya yatıyor ve yavrularını büyütüyor" ifadelerini kullandı. Gölün turizm açısından da bölge için büyük bir değer taşıdığını belirten Zavlak, her yıl çok sayıda ziyaretçinin Tuz Gölü’nü görmek için bölgeye geldiğini söyledi. Zavlak, "Aynı zamanda Tuz Gölü turizm açısından da bölgemizin en önemli değerlerinden biridir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist buraya gelerek gölün eşsiz manzarasını görüyor, şifalı çamurunda yürüme fırsatı buluyor. Bunun yanında bölgemizde düzenlenen ultra maraton gibi uluslararası spor etkinlikleri de Tuz Gölü’nün tanıtımına büyük katkı sağlıyor" ifadelerini kullandı. Başkan Zavlak, temennilerinin, bu bereketli dönemin devam etmesi ve Tuz Gölü’nün doğal zenginliğini gelecek nesillere en güzel şekilde aktarabilmek olduğunu söyledi.