GÜNDEM - 29 Kasım 2014 Cumartesi 11:27

Papa Francis Sultanahmet Camii’nde dua etti

A
A
A
Papa Francis Sultanahmet Camii’nde dua etti

Papa Francis, Sultanahmet Camii’ni ziyaret ederek dua etti. Papa’nın ziyareti sırasında mütevazi bir araç kullanması dikkat çekti.

Papa Francis’in İstanbul’daki ilk durağı Sultanahmet Camii oldu. Havalimanından ayrıldıktan sonra Sultanahmet Camii’ne gelen Papa Francis’i İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir karşıladı. Bir süre Yaran ve Demir ile sohbet eden Papa Francis, daha sonra basın mensuplarını selamlayarak Sultanahmet Camii’ne girdi.

PAPA SULTANAHMET CAMİİ’NDE DUA ETTİ

Papa Francis, Sultanahmet Camii’ni ziyaret ederek dua etti.
Papa Francis’in İstanbul’daki ilk durağı Sultanahmet Camii oldu. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran ile birlikte Sultanahmet Camii’ni gezen Papa, caminin tarihi ile ilgili de bilgi aldı. Rahmi Yaran, Papa’ya caminin çinilerini ve kubbede yazılı ayetlerin manalarını anlattı.

Yaran ve Papa, daha sonra caminin mihrap bölümüne geçti. RahmiYaran, “Mihrap üzerine yine Kur’an-ı Kerim’den ayetler var. Kur’an’da değişik yerlerde Hz. Meryem ve Hz. İsa anlatılır. Hz. Meryem’i annesi hamileyken ‘Ben doğacak çocuğumu mabede adadım’ der. Ama onun kız doğacağını bilmez. Kız doğduğu için bir tereddüt yaşar. Ama yine de Cenab-ı Hakk onu mabede kabul eder. İşte onu ifade ediyor. Çocukken onunla Zekeriya peygamber ilgilenir. O esnada Hz. Meryem’in bulunduğu yer ‘mihrap’ diye isimlendirilir Kur’an’da” ifadelerini kulandı.

Rahmi Yaran’ın açıklamalarının ardından Papa, Sultanahmet Camii’nde dua etti. Ziyaret sonunda Rahmi Yaran, Papa Francis’e lale motifli bir çini hediye etti. Yaran, lalenin çok sevilen bir çiçek olduğunu ifade ederek, “İslam açısından da Allah’ı sembolize eder. Ortak bir sembol de sayılabilir” şeklinde konuştu. 

ABDULLAH COŞKUN-ERHAN YILMAZ
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.