DÜNYA - 30 Eylül 2021 Perşembe 16:46

Paraguay’da hükümet karşıtı protesto: 7 polis yaralandı

A
A
A
Paraguay’da hükümet karşıtı protesto: 7 polis yaralandı

Paraguay’da toprak istilasına 10 yıla kadar hapis cezası verilmesini öngören yasanın Temsilciler Meclisi tarafından onaylanması yerli halk tarafından protesto edildi. Protestolar sırasında bazı devlet çalışanlarına ait araçlar ateşe verildi, 7 polis yaralandı.

Paraguay'da tartışmalara neden olan ve toprak istilası cezalarını 10 yıl hapis cezasına yükselten yasa dün Temsilciler Meclisinde görüşüldü. Temsilciler Meclisinde gerçekleşen oylama sonucunda yasa 49 evet, 3 hayır ve 1 çekimser oyla onaylandı. Yasanın yürürlüğe girmesi için Paraguay Devlet Başkanı tarafından da kabul edilmesi gerekiyor.

Yeni yasayla atalarına ait olan topraklardan kovulacaklarını öne süren yerli halk ise kongre binası çevresinde yasayı protesto etti. Başkent Asuncion'da kongre binası çevresinde toplanan ve yaşam alanlarından kovulmak istemediğini belirten yerli halktan oluşan grup yasanın reddedilmesini talep etti. Polisin göstericilere sert müdahalesi sonucu tansiyon yükseldi. Polis tarafından yapılan açıklamada, göstericilerin 4 aracı ateşe verdiği ve çıkan arbedede 7 polis memurunun yaralandığı belirtildi.

Kongrede tartışmaya neden olan yasa oylanmadan önce konuşan bazı milletvekilleri özel arazi işgalinin ülkede büyük bir problem olduğunu ve hırsızlıkla eşdeğer tutulması gerektiğini savundu.

Öte yandan, yasaya karşı tavır sergileyen bazı milletvekilleri ise yasanın amacının hukuki değil siyasi olduğunu belirterek oylamanın yeteri kadar tartışılmadığını ve aceleye getirildiğini ifade etti.

Saim Sevinç
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Sahte ilanlarla 52 milyonluk vurgun yapan 44 şüpheli tutuklandı Kocaeli merkezli 11 ilde sahte ilan ve çağrı merkezleri aracılığıyla ürün satma vaadinde bulunup çok sayıda vatandaşı 52 milyon TL dolandıran şüphelilerden 44’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, siber suçların men ve takibine yönelik yürüttüğü soruşturmada, liderliğini Serkan Kınalı isimli şahsın yaptığı suç örgütü üyelerinin E-ticaret ve ilan platformlarına sahte ilanlar koyarak, kurulan çağrı merkezine ait açık hatlar üzerinden müştekiler ile güven verici ve aldatıcı görüşmeler yaptıkları belirlendi. Kaparo, kargo bedeli, nakliye bedeli ve sigorta bedeli gibi bahanelerle para alan örgüt üyelerinin elde ettikleri parayı kripto para platformlarına aktardıkları ve sanal kripto para birimlerine çevirerek izini kaybettirmeye çalıştıkları tespit edildi. Belirtilen yöntemlerle aralarında deprem mağduru aileler ile engelli vatandaşların da bulunduğu 37 şahsın dolandırıldığı, suç örgütü üyesi şahısların hesaplarına 52 milyon 675 bin 400 TL para giriş çıkışı olduğu tespit edildi. 5 ayrı bölgede çağrı merkezi oluşturan suç örgütü üyelerinden üçünün toplam 23 ayrı suçtan 25 yıl kesinleşmiş cezalarının bulunduğu belirlendi. Kocaeli merkezli 11 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 56 şüpheli yakalandı. 5 şüphelinin değişik suçlardan cezaevinde olduğu, 2 şüphelinin ise ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı bildirildi. Adliyeye sevk edilen 49 şüpheliden 44’ü tutuklanırken diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.