DÜNYA - 17 Eylül 2025 Çarşamba 23:49 | Son Güncelleme : 17 Eylül 2025 Çarşamba 23:51

Paris'te binlerce kişi İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti

A
A
A

Fransa'nın başkenti Paris'te İsrail'in Gazze şehrine yönelik yoğun saldırılarını protesto eden binlerce kişi, "Katil Netanyahu, kahrolsun Siyonizm, Filistin Filistinlilerindir" sloganlarıyla İsrail'i kınadı.

Fransa'nın başkenti Paris'teki Republique Meydanı, İsrail'in Gazze şehrine yönelik saldırılarını protesto eden binlerce göstericiye ev sahipliği yaptı. Göstericiler, İsrail ordusunun dün Gazze şehrine başlattığı kara harekâtını sivillerin hedef alındığı yoğun bombardımanlara tepki gösterdi. Uluslararası topluma çağrıda bulunan göstericiler, "Gazze'de insanlık katlediliyor, dünya daha ne kadar susacak?" ifadeleriyle tepkilerini dile getirirken, sıklıkla "Katil Netanyahu" ve "Yeter artık, bu katliam dursun" sloganları attı. Protestoya katılanların önemli bir kısmını Fransız vatandaşlar oluştururken, kadınların yoğun katılımı da ilgi çekti.

Protestodaki konuşmacılar İsrail'in Filistinlileri Gazze'den zorla göç ettirdiğini vurgularken, Ağustos ayı sonundan bu yana yaklaşık bir milyon Filistinlinin zorla yerinden edildiği, evlerinden sürüldüğü hatırlatıldı.

Fransa'da ülke genelindeki Filistin protestolarının yoğun bir şekilde devam etmesi bekleniyor. Fransız yetkililer, halihazırda 250'den fazla protestoya ilişkin hazırlıklar yapıldığını ve söz konusu protestolarda 800 binden fazla kişinin katılımının öngörüldüğünü aktardı.

İsrail'in Gazze şehrini işgali sürüyor

İsrail ordusu, dün Gazze şehrini işgal hedefiyle başlattığı kara harekatı kapsamında Gazze'nin birçok bölgesine yoğun saldırılar düzenlemeye devam ediyor. İsrailli yetkililer, bölgede 2 ila 3 bin Hamas unsurunun bulunduğunu öne sürerken, Filistinli kaynaklar birçok sivilin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

"Savaşın başlangıcından bu yana 1,9 milyon kişi yerinden edildi"

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına (UNRWA) tarafından 5 Eylül tarihinde yayımlanan raporda, Gazze Şeridi'ndeki savaşın başlangıcından bu yana en az 1,9 milyon kişinin yerinden edildiği açıklanmıştı. Raporda ayrıca, İsrail'in ateşkesi tek taraflı feshettiği 18 Mart tarihinden bu yana da 856 bin kişinin yerinden edildiği belirtilmişti.

Tansu Sarıtaylı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bodrum’da bayramlaşma programı yapıldı Ramazan Bayramı kapsamında Muğla’nın Bodrum ilçesinde bayramlaşma programı düzenlendi. Sabah saatlerinde düzenlenen törene Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, İlçe Garnizon Komutanı Personel Albay Ayhan Ulutaş, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Darendeli, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Kamil İncebacak, Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Binbaşı Raşit Gödelek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz, kurum amirleri, gaziler, siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı. Törende konuşan Bodrum Kaymakamı Ali Sırmalı, Ramazan Bayramı dolayısıyla tüm İslam coğrafyasına barış ve huzur dileyerek "Bugün hem Ramazan ayını tamamlamanın huzuru ve hüznü var, hem de Ramazan Bayramı’nı karşılamanın sevinci ve mutluluğu var. Ben siz değerli Bodrumlu hemşerilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Ramazan Bayramınız mübarek olsun. Ramazan ayı boyunca Bodrum ilçemizde çok güzel bir birlik beraberlik tablosu sergiledik. Ramazan ayı boyunca kaymakamlığımız, belediyemiz, sivil toplum kuruluşlarımız, muhtarlarımız, emniyetimiz, jandarmamız bizleri iftar sofralarında, sahur sofralarında bir araya getirdi. Bu güzel sahur sofralarında, iftar sofralarında özellikle kurduğumuz gönül köprüleri sayesinde kalplerimize huzur, gönüllerimize umut hâkim oldu. Birlik beraberliğimiz pekişti. Özellikle Ramazan’ı Bodrum’da, Ramazan ayını özellikle eski bayramlar tadında, samimi ve bereketli bir şekilde gerçekleştirdik. Tabii ki bayramlar özel günler. Bayramlar sevginin yoğun yaşandığı, hoşgörünün, saygının, kardeşliğin, yardımlaşmanın en güzel örneklerinin sergilendiği özel günler. Özellikle bu bayramda da kırgınlıkları ve dargınlıkları bir yana bırakarak güzelliklerin paylaşıldığı, gönüllerin buluştuğu şekilde geçmesini temenni ediyorum. Sevgili Peygamberimizin ’İnsanların en hayırlısı, insanlara en faydalı olandır’ Hadis-i Şerif’i rehberliğinde özellikle bu Ramazan Bayramı’nda ihtiyaç sahibi insanların ihtiyaçlarını giderelim, özellikle yoksulları, kimsesizleri gözetelim, öksüz ve yetimlerimize el uzatalım. Özellikle şehitlerimizin emaneti olan şehit ailelerimizi, gazilerimizi ve büyüklerimizi lütfen ihmal etmeyelim ki bu Ramazan ayının faziletinden ve manevi hazzından güzel bir şekilde istifade edelim" dedi. Trafo Kafe’deki programın ardından ilçe protokolü kamu kurumlarını ziyaret ederek kurum çalışanlarıyla bayramlaştı.