ASAYİŞ - 02 Mart 2018 Cuma 21:41

Parmağı kopan çocuğu hastane önünde bırakıp kaçtılar

A
A
A
Parmağı kopan çocuğu hastane önünde bırakıp kaçtılar

KKTC'de 17 yaşındaki Mustafa Barış Polat isimli kaçak çalıştırılan çocuk işçinin sol orta parmağı koptu. İş kazası sonucu parmağı kopan Polat’ı işverenleri hastane önünde bırakıp kaçtı.

Türkiye'den, Kıbrıs'a yakınlarını ziyaret etmek ve harçlık biriktirmek için gelen 17 yaşındaki Mustafa Barış Polat’ın Girne kentindeki Beycanlar bölgesinde günlük olarak gittiği inşaat işinde çalışırken sol orta parmağı koptu. İş kazası sonucu orta parmağını kaybeden ve olay sonrasında hastane önüne bırakılan Mustafa Barış Polat, İHA mikrofonuna başından geçen olayı anlatı.

Polat, el arabası ile taşıma yaptığı sırada el arabasının devrilmesi sonucu fayans ile araba arasında kalaan sol elinin orta parmağının koptuğunu ve çalışmaya götüren şahsın da kendisini en yakındaki Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi aciline bırakarak kaçtığını ileri sürdü. Polat, Lefkoşa Dr. Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Doktoru A.A.’nın kopan parmağın yerine dikilemeyeceğini söylediği ve o bölgeye dikiş atıp yarayı kapatarak “Sen buraya hiç gelmedin, biz de görmedik” dediğini iddia etti.

Parmağına yapılan operasyonun ardından evine yollanan Polat hakkında herhangi bir rapor tutulmadığı ortaya çıktı. Polat, olay sabahı kopan parmağına yapılan operasyonun akşamında ise kopan parmağından aşırı kanama yapması üzerine rahatsızlanarak Girne Akçiçek Hastanesi acil servisine götürülerek tedavisi yapıldı. Parmağı kopan Polat’ın hastane raporu Girne Akçiçek Hastanesi tarafından hazırlanıp Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesine gönderildiği belirtildi.

Öte yandan Mustafa Barış Polat’ı Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Hastanesine bırakarak kaçan şahsın polis tarafından yakalandığı, olayın KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile polis tarafından çok yönlü soruşturmasının sürdürüldüğü bildirildi.  

Emir Abdurrahman Bulut

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Dere ıslahı çalışmasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiler Zonguldak’ta yüklenici firmanın dere ıslah çalışması sırasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiğini fark eden mahalle sakininin tepkisi üzerine çalışmalar durduruldu. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, kesimle ilgili zabıt tuttu. Zonguldak-Ankara karayolunun 6’ncı kilometresinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü; dere ıslah çalışmasını bir yüklenici firmaya ihale etti. Gökgöl Vadisi olarak bilinen alanda yapılan çalışmalar sırasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacı kökünden kesildi. Makine sesini duyunca olay yerine gelen mahalle sakini Engin Zaman, bölgenin korunması için dilekçelerinin olduğunu ancak ağacın kesildiğini fark edince çalışmaları durdurduğunu anlattı. “Porsuk ağaçlarının yer aldığı denize en yakın seviyedeki yer dünyada tek bu vadi” İş makinesinin operatörünü bölgeden uzaklaştırdığını ardından da Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verdiğini ifade eden Zaman şöyle dedi: “Ağacı kestiklerini görünce kepçeciyi kovdum. Sonra yetkilileri arama çalıştım. Bir kısmına ulaştım, bir kısmına ulaşamadım. Ben burayı anlatmak istiyorum. Burası Gökgöl Vadisi. Bu vadinin özelliği şu. Bütün dünyada Porsuk ağaçları 750 ila 1000 rakım arasında yaşar. Dünyada bir tek Gökgöl Vadisi’nde denize en yakın seviyede olan yer bu vadidir. Buranın korunması için dilekçelerim var. Burası dünyaya mirasımız bir yer. Kestikleri ağaç bin 183 yaşında olacaktı" diye konuştu. Ekipler gelene kadar ağacın başında nöbet tuttu İhbar üzerine olay yerine gelen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri söz konusu ağacın kesilmesiyle ilgili zabıt tuttu. Bölgeye tersip bendi yapılacağını öğrendiğini anlatan Zaman, “Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri olay yerine gelip zabıt tuttu. Yapacakları bir şey yok. Kepçeciyi kovdum. ’Bu dereye giremezsiniz’ dedim. Kepçeciden öğrendiğim buraya tersip bendi yapacaklarmış. Tersip bendi yapacaksınız da burada ne işiniz var sizin" dedi. Tutanağın tutulmasının ardından ekipler ve mahalle sakini Engin Zaman kesilen ağaçtan hatıra amacıyla bir parça alarak olay yerinden ayrıldı. Ağacın kesildiği ve çalışmaların yapıldığı bölge dron ile havadan görüntülendi.