EKONOMİ - 16 Ekim 2019 Çarşamba 15:16

Petrol Ofisi TÜMKAF 2019’da mühendis ve mühendis adayları ile buluştu

A
A
A
Petrol Ofisi TÜMKAF 2019’da mühendis ve mühendis adayları ile buluştu

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Türkiye Mühendislik Kariyer Fuarı 'TÜMKAF 2019', 14 Ekim Pazartesi günü gerçekleşti. Petrol Ofisi, TÜMKAF 2019’da kariyer fırsatlarının tanıtıldığı standının yanı sıra 10 başlık altında 7 etkinlik düzenledi.

Kariyer ve Yetenek Yönetimi Derneği (KYYD) tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Türkiye Mühendislik Kariyer Fuarı 'TÜMKAF 2019', 14 Ekim Pazartesi günü Vodafone Arena’da düzenlendi. 'Mühendisler Sahada' sloganı ile düzenlenen fuara, birçok üniversitenin mühendislik fakültelerinden 9 bine yakın mühendis ve mühendis adayı katıldı.

Petrol Ofisi, mühendis ve mühendis adaylarının bu en önemli kariyer buluşmasında yer aldı. TÜMKAF 2019’da Yetenek Yönetim Ekibi tarafından, şirketin faaliyet alanları ve bünyesindeki kariyer fırsatlarının tanıtıldığı standı, mühendis ve mühendis adayları tarafından takip edildi. Ayrıca şirket, gün boyunca uzman ekibi tarafından 10 başlık altında 7 etkinlik düzenledi.

"Sürdürülebilir başarıya İnsan Kaynakları’nda da devamlılık sağlıyoruz"
Petrol Ofisi CHRO’su Neslihan Yalçın, etkinlikte yaptığı konuşmada; tüm alanlarda olduğu gibi İnsan Kaynakları’nda da her platformu en ideal şekilde değerlendirdiklerini belirterek, "İki alanda birden, hem akaryakıt hem de madeni yağlar ve kimyasallar pazarlarında liderliğimizi geleneksel bir şekilde sürdürüyoruz. Rekabetin yoğun olduğu, küresel markaların da bulunduğu pazarlarda elde edilen bu sürdürülebilir başarı, çok önemli ve çok değerli. Elbette ki bu başarının, Petrol Ofisi’nin benzersiz birçok niteliğinden kaynaklanan farklı alanlarda haklı nedenleri var. Ancak bununla birlikte başarıyı getiren en temel, en değerli unsurlardan biri de hiç şüphesiz, alanlarında uzmanlaşmış ‘İnsan Kaynakları’dır. Tecrübeli, alanlarında uzman çalışma arkadaşlarımızla, donanımlı genç mesai arkadaşlarımızın oluşturduğu sinerji ile bu sürdürülebilir başarımıza, İnsan Kaynakları alanında da devamlılık sağlıyoruz. Bunun için de bu alandaki tüm platformları, en iyi şekilde değerlendiriyoruz, Petrol Ofisi’ni geleceğe taşıyacak yeni çalışma arkadaşlarımızı seçerken de ince eleyip sık dokuyoruz. Mühendisliğin kariyer fuarı olan TÜMKAF da bizim için çok önemli platformlardan biri. Yoğun ve etkili bir etkinlik gerçekleştirdik. Mühendis ve mühendis adaylarımızdan gördüğümüz yoğun ilgi ile TÜMKAF 2019, bizler için oldukça verimli bir organizasyon oldu" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kuraklığa karşı yeni tedbir, barajlarda tasarruf dönemi: 35 milyon metreküp su tutuldu Türkiye’de son aylardaki yağışların azlığı sebebiyle kuraklık riskine karşı alınan yeni tedbirler arasında barajlarda su tasarrufu dönemine girildiği belirtildi. Kırıkkale İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Vali Mehmet Makas’a bilgiler aktaran DSİ 5. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu, barajdaki suyu tribün yerine dipsavaktan bıraktıklarını belirterek, bu sayede 35 milyon metreküp su tasarrufu ettiklerini söyledi. Kırıkkale İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Mehmet Makas başkanlığında gerçekleştirildi. 2024 yılı için planlanan projelerle ilgili kurum müdürlerinden bilgi alan Vali Makas, Kırıkkale’ye hizmet için var olduklarını söyledi. Vali Makas, "Oturduğumuz koltuklar aziz milletimize ait koltuklar. Dolayısıyla işimizi takip edeceğiz. Bunun siyasi kimliği olsun, atanmış bürokrat arkadaşımız olsun, lütfen sadece norm hukuk kapsamında kalmayın, takibini yapın. Kurumlarınızın işini ’ben yazıştım’ şeklinde bakmayın, takip edin" dedi. Koordinasyon toplantısına katılan DSİ 5. Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu da içme ve tarım arazilerinde kullanılan su hakkında Vali Makas’a bilgiler aktardı. Yaroğlu, yaptığı açıklamada, barajlardan 35 milyon metreküp su tasarrufu yaptıklarını belirtti. İçme suyu noktasında sıkıntının olmadığını ifade eden Yaroğlu, tarım arazilerinde yapılan sulamada ise disiplinli gittiklerini kaydetti. "Disiplini elden bırakırsak suyumuz yetmeyecek" 15 Mayıs’tan önce Hirfanlı Barajı’ndan suyu bırakmayacaklarını anlatan Yaroğlu, "Sulamada şöyle sıkıntımız olmayacak; Biz biraz disiplinli gidiyoruz. Her gelen talebe hemen olumlu cevap vermiyoruz. Burada bazı yerlerde kısıtlı sulama yapacağız. 15 Mayıs’tan önce Hirfanlı Barajı’ndan suyu bırakmayacağız. Bu tarihi, yağış durumuna göre ne kadar öteleyebilirsek de öteleyeceğiz. Dolayısıyla burada disiplini elden bırakırsak suyumuz yetmeyecek" diye konuştu. "35 milyon metreküp suyu tasarruf ettik" Bölge Müdürü Yaroğlu, "Buradaki barajlarımız sadece Kırıkkale topraklarını sulamıyor. Çorum ve Sinop’a kadar bu vadiyi, Kızılırmak havzasını suluyor. Daha önceden tribünlerden enerji üretip bırakılan su saniyede 50 metreküptü bu sene ilk defa dipsavaktan 15 metreküp su bıraktık ve 35 milyon metreküp suyu tasarruf ettik" şeklinde konuştu. "Disiplini de bozmazsak sulamada sıkıntı yaşamayacağız" Su tasarrufu konusunda disiplinli olunması gerektiğini savunan Yaroğlu, "Dolayısıyla burada da disiplinli gitmemiz lazım sulama noktasında. Bu sene yağış durumuna göre bu disiplini de bozmazsak sulamada da sıkıntı yaşamayacağız. Türkiye olarak su zengini de değiliz, su fakiri de değiliz. Türkiye’nin kategorisi su stresi çeken ülkeyiz. Bakanlığımızın da öncülüğünde ’suda tasarruf’ diye. Böyle gidersek nüfus ve sanayimizde artıyor. 2030’dan sonra gerekli önlemler alınmazsa su fakiri olabiliriz" değerlendirmesini yaptı.