DÜNYA - 24 Haziran 2025 Salı 18:19 | Son Güncelleme : 24 Haziran 2025 Salı 18:22

Pezeşkiyan: "Siyonist rejim ateşkesi ihlal etmediği sürece, İran da ateşkesi ihlal etmeyecektir"

A
A
A
Pezeşkiyan: "Siyonist rejim ateşkesi ihlal etmediği sürece, İran da ateşkesi ihlal etmeyecektir"

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile telefon görüşmesinde, "Siyonist rejim ateşkesi ihlal etmediği sürece, İran da ateşkesi ihlal etmeyecektir" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail ile yaşanan son gerilim ele alındı. Pezeşkiyan, görüşmede, "İran halkı, bazı sıkıntı ve serzenişlerine rağmen düşmanın saldırılarına karşı tek yürek ve tek ses olarak sonuna kadar direndi. Bu direniş, düşmanlar için çok ağır ve zor oldu" dedi.

Ateşkese bağlılık mesajı veren Pezeşkiyan, "Siyonist rejim ateşkesi ihlal etmediği sürece, İran da ateşkesi ihlal etmeyecektir. Halkımızın meşru haklarını almak ve savunmak amacıyla diyaloğa ve müzakereye hazırız" ifadelerini kullandı.

"İsrail, İran’ın gücünü çok iyi anladı"

Malezya Başbakanı İbrahim ise İran’ın kendini savunma gücüne sahip olduğunu vurgulayarak, "İsrail, İran’ın bu gücünü çok iyi anladı. Umarım barış ve istikrarın sağlanması için müzakereler bir an önce başlar ve sonuç verir" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.