ASAYİŞ - 16 Nisan 2019 Salı 12:24

Polis kılığına girip 2 buçuk milyon doları gasp eden zanlılar yakalandı

A
A
A
Polis kılığına girip 2 buçuk milyon doları gasp eden zanlılar yakalandı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, polis kılığına girerek bir aracı durdurup poşet içerisinde bulunan 2 buçuk milyon doları gasp eden zanlılar yakalandı. Gözaltına alınan 8 zanlıdan 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Irak’tan Gaziantep’e para transferi yapan bir şirkette kurye olarak çalışan 3 kişi, Kızıltepe-Viranşehir karayolunun 10. kilometresinde kendilerine polis süsü vererek, para transferi yapılan aracı durdurdu. Şahıslar, kimlik kontrolünün ardından poşetler içerisindeki 2 buçuk milyon doları gasp ederek kayıplara karıştı.
Olayla ilgili Kızıltepe ve Derik ilçelerinde 12 adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 8 kişi gözaltına alınırken, zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 2 uzun namlulu silah, 2 av tüfeği, el bombası, bin 209 mermi, gece görüş dürbünü, terör örgütü PKK’yı simgeleyen bez parçası, çok sayıda plaka ve dijital materyal ele geçirildi. 

Mardin İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Bölge Başkanlığı tarafından yürütülen ortak operasyonlarda gözaltına alınan 8 kişi jandarmadaki işlemlerinin ardından Derik Adliyesi'ne çıkarıldı. Zanlılardan 3’ü tutuklanırken, 5’i adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.  

Beril Solmuşgül
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bostan Gülistan Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa ekildi Arnavutköy Belediyesi tarafından kurulan Bostan Gülistan Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa ekildi. Arnavutköy Belediyesi, şehir yaşamının gürültüsünden uzaklaşmak ve doğayla iç içe olmak isteyen vatandaşlar için özel bir hizmet sunuyor. Belediye tarafından 68 dönüm arazi üzerine kurulan Bostan Gülistan Hobi Bahçesi, vatandaşlara doğal ortamda organik tarım yapma, toprağa temas etme ve doğayla bağ kurma imkanı sunuyor. Hobi Bahçesinde ilk fideler toprağa ekildi Atalık tohumların kullanıldığı Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa dikildi. Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu da Hobi Bahçesi’ni ziyaret ederek, fide ekti. Candaroğlu, Hobi Bahçesi’nde atalık tohum yetiştirildiğini, ekilen fidelerin atalık tohum olduğunu ve vatandaşlara destek verildiğini vurguladı. Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, "Burada kullanılan tohumlar atalık tohumlardır. Buraya gelip ekim yapan vatandaşlarımıza da atalık tohum desteği sağlıyoruz. Buradaki amacımız şehir yaşamından uzaklaşmak isteyen vatandaşlarımıza organik tarım imkanı sağlarken, atalık tohumlarımızın da devamlılığını sağlıyoruz" şeklinde konuştu. “Hobi Bahçesi sayısını 3-4 katına çıkaracağız” Başkan Mustafa Candaroğlu ayrıca, “Burada şu an 200 adet Hobi Bahçesi bulunuyor. Vatandaşlarımızdan da yoğun istek ve talep var. İnşallah önümüzdeki süreçte, daha fazla vatandaşımızın organik tarım yapmasını sağlamak için hobi bahçesi sayımızı artırarak 3-4 katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.