ASAYİŞ - 26 Eylül 2016 Pazartesi 09:56

Polise domates atan şahıs düzenlenen operasyonla yakalandı

A
A
A
Polise domates atan şahıs düzenlenen operasyonla yakalandı

Diyarbakır’ın Sur ilçe Belediyesi’ne kayyum atanmasını protesto eden gruba yapılan müdahale sırasında, ikamet ettiği evden polise domates atan şahıs düzenlenen operasyonla yakalandı.

Olay, Merkez Sur ilçesi İnönü Caddesi’nde 11 Eylül’de meydana geldi. DBP İl Örgütü’nce, ilçe belediyesine kayyum atanmasını protesto etmek amacıyla, belediye binası önünde toplanma çağrısı yapıldı. Çağrı üzerine toplanan gruba, polis önce dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu, ardından ise tazyikli suyla müdahale etti. Bu sırada evinin penceresine çıkan bir şahıs ise polise domates attı. M.G. isimli şahıs, dün gece saatlerinde Güvenlik Şube ve Terörle Mücadele ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalandı.
M.G., ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.  

Burak Emek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükşehir’den ‘Özel Gereksinimli Bireyler İçin Afet Hazırlığı’ semineri Kayseri Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı tarafından Özel Gereksinimli Bireyler İçin Afet Hazırlığı konulu seminer düzenlendi. Kamu kurum kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşları ile iş birliği içerisinde çeşitli konularda eğitimler düzenleyen Kayseri Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı gerekli hazırlıklar ve tedbirler kapsamında da eğitim ve seminerlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, kentte yaşayan tüm vatandaşların afetlere karşı bilinç düzeyini arttırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı, engelli bireyleri de unutmadı. Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı tarafından Özel Gereksinimli Bireyler İçin Afet Hazırlığı konulu seminer düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen seminere Afet İşleri Daire Başkanı Gonca Arın, seminer konuşmacısı Prof. Dr. Onur Kurt, Büyükşehir Belediyesi personelleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri ile vatandaşlar katıldı. Katılımcıların, engelli bireylere afet hazırlığı nedir, nasıl yapılır, aşamaları nelerdir, bir engelli bireyin afete hazırlanması için neler yapması gerekir gibi konularında fayda saylayabilecekleri bilgi, beceri ve donanımı kazanmaları hedeflenen seminerde, Prof. Dr. Onur Kurt katılımcılara önemli bilgiler verdi. Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı’nca düzenlenen eğitim ile seminere katılan personellerin bir engelli vatandaş ile buluşarak afet hazırlığı yapması planlanıyor.