ASAYİŞ - 14 Ağustos 2016 Pazar 15:29

Polisin uzattığı elle ölümden döndü

A
A
A
Polisin uzattığı elle ölümden döndü

Antalya’da intihar etmek için falezler üzerine çıkan bir kadın, arkasından fark ettirmeden yaklaşan Polis Memuru Yılmaz K’nin bir hamlesiyle kurtarıldı.

Olay, Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Yavuz Özcan Parkı içerisinde 14.30’da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, park içerisindeki vatandaşlar bir süredir kendi kendi konuşan Gülşah E.’nin(31) durumundan şüphelendi. Bir süre sonra parkın falezler kıyısına çıkan Gülşah E’nin intihar edeceği endişesiyle durum polis ekiplerine bildirildi. Olay yerine kısa sürede gelen motosikletli polis ekipleri genç kadının intihara teşebbüs edeceğini tespit etti. Bir süre Gülşah E’yi ikna etmek için çaba harcayan ekipler olumsuz karşılık aldı.
Genç kadın denize baktığı sırada durumu fırsat bilen motosikletli polis memuru Yılmaz K. arkadan yavaşça yaklaşarak önce demir bariyerleri geçti. Polis memuru, daha sonra genç kadını sol koluyla sarıp kendine doğru çekti. 

Polis memuru Yılmaz K’nın hayat kurtaran hamlesi vatandaşlar tarafından alkışlandı. Komiser Y.A. ise kurtarılan genç kadına ölümün bir fayda getirmeyeceğini söyleyerek "Ne olursa olsun hayat yaşamaya değer. Sonu ne olursa olsun hepimiz insanız, sıkıntılar olacaktır. Atlamak hiçbir şeyi çözmez" dedi.
Olay yerindeki sağlık ekipleri ilk müdahalede sağlık sorunu tespit etmezken genç kadın ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü. 

Alparslan Çınar- Adem Akalan
ANTALYA 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.