SAĞLIK - 08 Nisan 2021 Perşembe 07:25

Polonya, Covid-19 kısıtlamalarını 18 Nisan'a kadar uzattı

A
A
A
Polonya, Covid-19 kısıtlamalarını 18 Nisan'a kadar uzattı

Polonya Sağlık Bakanı Adam Niedzielski, ülkede korona virüs (Covid-19) kısıtlamalarının 18 Nisan Pazar gününe uzatıldığını belirterek, "Yeni vakalara ilişkin gözlemlenmekte olan sonuçlar, iyimser davranmamız için oldukça zayıf bir sinyal" dedi.

Polonya'da korona virüs (covid-19) kısıtlamaları uzatıldı. Polonya Sağlık Bakanı Adam Niedzielski düzenlediği basın toplantısında, hükümet olarak ülkede devam etmekte ve 9 Nisan'da sona erecek olan korona virüs (Covid-19) kısıtlamalarını 18 Nisan Pazar gününe kadar uzattıklarını bildirdi. Halen çok zor durumla karşı karşıya olduklarını belirten Niedzielski, hastanelerde 34 bin 500'den fazla yatağın Covid-19 hastalarının kullanımında bulunduğunu, 3 bin 300 kişinin ise solunum cihazına bağlı olduğunu kaydetti. Bakan Niedzielski, "Yeni vakalara ilişkin gözlemlenmekte olan sonuçlar, iyimser davranmamız için oldukça zayıf bir sinyal" ifadelerini kullandı.

Kısıtlamaların uzatılmasının ardından ülkede, alışveriş merkezleri, oteller, kayak merkezleri, saunalar, havuzlar, spor salonları, eğlence merkezleri, bar ve diskotekler, sinema, tiyatro, müze, galeri gibi tüm kurum ve kuruluşlar kapalı kalmaya devam ederken, kafeterya ve restoranlar ise yalnızca paket servis yapabilecek. Kısıtlamalarda kreş ve anaokullarının da kapalı olduğu ülkede ilk, orta ve yükseköğretim kurumlarında eğitime ise, uzaktan eğitim üzerinden devam edilecek.

Polonya'da vaka sayısı 2.5 milyona yaklaştı

Ağırlıklı olarak Covid-19'un İngiltere mutasyonunun görüldüğü Polonya'da, az sayıda da olsa Güney Afrika ve Brezilya mutasyonu vakaları saptandı. Son 1 haftadır günlük vaka sayılarının 35 binlerde seyrettiği 38 milyonluk ülkede, toplam vaka sayısı ise 2.5 milyona yaklaştı. Polonya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 14 bin 910 yeni vaka tespit edildiği belirtilerek, toplam vaka sayısının 2 milyon 471 bin 617’e ulaştığı kaydedildi. Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 638 kişinin salgın nedeniyle hayatını kaybettiğini, Covid-19 kaynaklı toplam can kaybının 55 bin 703'e ulaştığını açıkladı.

Ebru Orhan
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Vali Çelik: “Çevreyi bir emanet olarak görmek, korumak herkesin ortak görevidir.” Niğde Valisi Cahit Çelik 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Vali Çelik mesajında; “1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde Birleşmiş Milletler nezdinde yapılan Çevre Konferansı’nda 133 ülkenin katılımı ile alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edilmiştir. Bu konferansta Birleşmiş Milletler, temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamanın temel bir insanlık hakkı olduğunu karar altına almıştır. Bu tarihten itibaren Dünya Çevre Günü, ülkemizde de dünya çevre korumacılığının yaygınlaştırılması, çevresel kalitenin iyileştirilmesi ve bilinçli bir katılımın sağlanması amacıyla evrensel bilinçlendirme günü olarak kabul edilmekte ve değerlendirilmektedir. Diğer taraftan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün bulunduğu haftanın ülkemizde Türkiye Çevre Haftası olarak kutlanmasına ilişkin 2022/3 sayılı ’Türkiye Çevre Haftası’ konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi 21 Mayıs 2022 tarih ve 31842 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Her yıl bir temayla kutlanacak olan Türkiye Çevre Haftası; 2024 yılında ’Hepimizin Bir Dünyası Var’ temasıyla kutlanacaktır” ifadelerine yer verdi. "Yaşadığımız çevreyi bir emanet olarak görmek, korumak ve istikbale bırakmak herkesin ortak görev ve sorumluğudur" diyen Vali Çelik; "Bu şuurla, var olan tabiî zenginliğin korunmasına ve doğal kaynakların sürdürülebilir kalkınma yaklaşımıyla yönetilmesine imkân sağlayacak tedbirleri hayata geçirmek, bizler için hayati öneme sahiptir. Doğaya saygılı, çevreye duyarlı, israf yerine kanaati esas alan bir tüketim anlayışını toplumsal hayatta yerleştirmemiz gerekmektedir. Çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konularında gösterilen çabaların gayesi, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarını sağlanmasıdır. Unutulmamalıdır ki, çevreye verdiğimiz zarar aslında insanlığa verilen zarardır. Bu nedenle, çevreye verilen önem insan varlığına verilen önemle eşdeğerdedir" şeklinde konuştu. Niğde’nin sanayi, tarım ve turizm alanında kalkınması için çalışırken çevreye karşı sorumluluğumuzu unutmadan adımlar atmaya çaba gösterildiğini söyleyen Vali Çelik; doğal kaynakların bilinçli kullanıldığı ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanımının yaygınlaştığı, yeşil, ve temiz bir çevreyi gelecek nesillere bırakabilmek temennisinde bulundu.