SPOR - 01 Temmuz 2015 Çarşamba 17:26

Potuk: ‘Öncelikli hedefimiz şampiyonlar ligi’

A
A
A
Potuk: ‘Öncelikli hedefimiz şampiyonlar ligi’

Fenerbahçe’nin genç oyuncusu Alper Potuk, öncelikli hedeflerinin Şampiyonlar Ligi’nde oynayacakları ön eleme maçları olduğunu söyledi.

Yeni sezon öncesi hazırlıklarını Topuk Yaylası Tesisleri’nde sürdüren sarı-lacivertli ekipte, 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Alper Potuk, kulübün resmi televizyonuna açıklamalarda bulundu. Sezona en iyi şekilde hazırlanacaklarını ifade eden Alper Potuk, öncelikli hedeflerinin ise Şampiyonlar Ligi’nde oynayacakları ön eleme maçları olduğunu belirtti.

“SEZON SONUNDA MUTLU OLAN TARAF BİZ OLACAĞIZ”
Sözlerine yeni sezon hazırlıklarını ve kamp sürecini değerlendirerek başlayan Alper Potuk, “Yeni sezonun camiamıza ve bütün takım arkadaşlarıma hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah sezon sonunda mutlu olan taraf biz oluruz. Öncelikle sözlerime bunları belirterek başlamak istiyorum. Yeni bir hoca eşliğinde sezonu açtık, aynı şekilde takıma yeni katılan oyuncu arkadaşlarımız da oldu. İlk günden itibaren hocamızla birlikte çok iyi çalışmaya başladık. Bu anlamda taraftarımız başarılı bir takım olacağından çok emin olabilirler” ifadelerini kullandı.

“BİZLERE VERİLEN GÖREVİ EN İYİ ŞEKİLDE YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Takım içinde son derece pozitif bir hava olduğunun da altını çizerek sözlerini sürdüren başarılı futbolcu, “Sezon açılışında ilk 2-3 günlük süreci birbirimizi tanıyarak geçirdik ama şimdi ise herkes birbirine alıştı diyebilirim. Yeni gelen arkadaşlarımız da takıma katıldılar. Çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. Saha içinde hocamızın bize verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. İnşallah iyi bir sezon olur bizim için” şeklinde konuştu.

“PEREIRA, BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR İSİM”
Teknik direktör Vitor Pereira hakkında da övgü dolu sözler sarf eden Alper, şunları söyledi:
“Saha içinde çok disiplinli, ne istediğini her zaman söyleyen ve uygulamaya çalışan bir karaktere sahip bir antrenör. Saha dışındaysa hepimizle teker teker ilgilenebilecek bir teknik direktör diyebilirim. Bizimle sürekli olarak iletişim halinde. Şu an her şeyin çok güzel gittiğini söyleyebilirim.”

“ÖNCELİĞİMİZ ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE OYNAYACAĞIMIZ ÖN ELEME MAÇLARI”
"Şu anki ilk hedefimiz Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağımız ön eleme maçları" diyen Potuk, “İnanıyorum ki güzel bir kuranın arkasından güzel bir maç oynayacağız. Hocamızla da her fırsatta bunu konuşuyoruz. Biz Fenerbahçe’yiz ve rakip kim olursa olsun, biz kazanmak için sahaya çıkacağız. Kuralar çekildikten sonra rakibimizi tanıyarak çalışmalarımızı hızlandıracağız. Daha sonrasında ise yarıştığımız her kulvarda zirvede yer almak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

“ŞAMPİYONLAR LİGİ HER FUTBOLCUNUN HAYALİDİR”
Alper Potuk, Şampiyonlar Ligi’nde oynamanın her futbolcunun hayali olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Her profesyonel futbolcunun hayalidir, Şampiyonlar Ligi’nde oynamak. Bu sene Şampiyonlar Ligi’nde olmak da kulübümüz için çok önemli. Bu anlamda oynayacağımız ön eleme maçları bizler için çok önemli ve hocamız da yapmış olduğu konuşmalarla buna bizleri inandırdı. Her antrenman öncesinde yapılan konuşmalarla bizi motive ediyor. Bu nedenle şu anki ilk hedefimiz ön eleme maçlarını kazanmak.”

“ARKADAŞLIK, FENERBAHÇE’NİN GELENEĞİNDE VARDIR”
Takıma yeni katılan isimlere karşı gösterilen yakın ilginin Fenerbahçe’nin geleneğinde olduğunu ifade eden Potuk, “Samimiyet, sıcak ilgi ve arkadaşlık Fenerbahçe’nin geleneğinde var diyebilirim. Ben de geldiğimde aynı ortamla karşılaşmıştım. Buraya geldiğim gün yabancılık çekmedim. Buradaki arkadaşlık ortamı harika diyebilirim. Bizler de, yeni gelen arkadaşlarımıza buradaki arkadaşlık ortamını gösterip, yabancılık çekmemeleri için uğraşıyoruz. Bizler nasıl ağırlandıysak onları da öyle karşıladık. Yeni katılan arkadaşlarımızla sürekli iletişim halindeyiz ve onlara yardım etmeye özen gösteriyoruz” dedi.

“HER SENE OLDUĞU GİBİ BU SENE DE ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYIYIZ”
Alper, bu sezon da şampiyonluğun en büyük adayı olduklarını vurgulayarak, “Yabancı sınırının kalkması ile birlikte takımlarda birçok transfer olacak. Bizde kendimizi buna göre hazırlayacağız. Bizim de çok iyi transferlerimiz oldu, olacak da. Hocamız geldi. Biz Fenerbahçe olarak şampiyonluğun her sene olduğu gibi en büyük adayı olarak, varımızı yoğumuzu bu yolda harcayacağız” şeklinde konuştu.

“ŞAMPİYON OLMAK İÇİN OYNAYACAĞIZ”
Sezon sonunda şampiyon olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen başarılı futbolcu, “Avantajımız öncelikle her zaman şampiyonluğa oynamamız. İkincilik bile bizde kötü, şampiyon olamadık diye çok üzüldük. İşleri başından sıkı tutup sezon sonunda şampiyonluk için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

“TARAFTARI HEYECANLANDIRACAK BİR FENERBAHÇE GELİYOR”
Bu sezon Vitor Pereira yönetiminde taraftarı heyecanlandıracak bir Fenerbahçe olacağının altını çizen Potuk, “Hocamızın ilk geldiği günden itibaren söylediği bir şey var; kaliteli ekip; kaliteli pas yapan, topu kaptırdığında da hemen baskı yapandır. Böyle bir ekip istiyor. 6 gündür de antrenmanlar bunun üzerine kurulu. Sezon boyunca da bunun üzerine antrenmanlar yapacağını söyledi. Taraftarı heyecanlandıracak bir takım olacak diye düşünüyorum. İç saha dış saha fark etmez, önde basan baskı yapan maçı çok isteyen bir Fenerbahçe olacaktır” ifadelerini kullandı.

“BU FORMAYI UZUN YILLAR BOYUNCA GİYMEK İSTİYORUM”
Uzun yıllar boyunca sarı-lacivertli formayı taşımak istediğini dile getiren milli futbolcu, “Beklenti olarak elimden geldiği kadar çalışıyorum. İnşallah takıma yararlı olurum. Uzun yıllarda hizmet ederim bu forma altında. Buraya bütün futbolcular yıldız olarak geliyor. Boş transfer yok. Büyük bir forma savaşı olur. Bu ortamda kendimizi ne kadar geliştirirsek o kadar forma şansı buluyoruz. Bunu için elimden geleni yapıyorum. Bu ekstra çalışmalarım sezon içinde de devam edecektir. 20 günlük tatil süreci geride kaldı. 5-6 gün tatil yaptım. Sonrasında ailemle birlikteydim. Sezonda dinlenmenin dışında pek vakit olmuyor. Olduğu zamanda takımla birlikte organizasyonlarla bir araya geliyoruz. Beraber yemek yiyoruz. Bazen yemekleri benim evde yiyoruz” değerlendirmesini yaptı.
Ülke futbolu hakkında da görüşlerini paylaşan yıldız oyuncu, şu şekilde konuştu:
“Herkes birbirini çok seviyor. Sevgi bağlarını da kuvvetlendiriyor. Ülke futbolu olarak da değişime gittik. Gençleştirme yapıldı. Biraz şansız maçlar geçirdik. Toparlanma süreci devam ediyor. İyiye gideceğini düşünüyorum. Duygusal bir milletiz. Yeni bir süreç başladı. Değişim içindeyiz. Yabancı sınırı kalktı. Bu rekabeti getirecek. İnşallah bu ülke adına iyi olur diye umut ediyorum.”

“TARAFTARIMIZI BU SEZON MUTLU EDECEĞİZ”
Son olarak taraftara teşekkür eden Alper Potuk, “Taraftarımız bizim için gereğinden fazlasını yapıyor. Onlara teşekkür ederiz. Geçen yıl üzdük onları. En yakın zamanda kendimizi affettirmek istiyoruz. İlk olarak taraftarımızı Şampiyonlar Ligi’nde sevindirmek istiyoruz. Çok heyecanlı bir Fenerbahçe’yi sahada görecekler. Onları inşallah yine mutlu ederiz. Maçlara gelip bizi desteklesinler, biz de elimizden gelenin fazlasını sahaya yansıtacağız. Biz kaybettiğimizde onlardan daha fazla üzülüyoruz. Bunu da bilsinler. Bu konuda emin olsunlar” diyerek sözlerini noktaladı.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bingöl Uzm Dr. Elmas, gribal enfeksiyonlarda antibiyotik kullanımı konusunda uyardı Dahiliye Uzmanı Dr. Hasan Elmas, "Kış dönemiyle birlikte gribal ve üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış oluyor. Yüzde 90 virüs kaynaklı olacağı için verilen antibiyotiklerin hiçbir faydası olamamakla beraber ilerleyen dönemlerde kapılacak enfeksiyonlara karşı olan direnci etkiler. Hastanın yatışını artırması da muhtemeldir" dedi. Bingöl Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Hasan Elmas, kış aylarının gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte artış gösteren gribal enfeksiyonlar hakkında bilgi verdi. Uzm. Dr. Hasan Elmas, "Son gelinen aylarda kış dönemiyle birlikte gribal ve üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış oluyor. Öncelikle kış ayları ve soğuk havalarda birlikte salgın oluyor. Bu tarz viral enfeksiyonların kış aylarıyla beraber salgın yapmaları daha kolaylaşıyor. Bu enfeksiyonlar yüzde 90 virüs kaynaklı enfeksiyonlardır. Virüs kaynaklı enfeksiyonlar olduğu için genelde 1 hafta 10 gün içerisinde düzelirler. 1 haftadan uzun süren enfeksiyonlar, semptomlar, geçmeyen ateş, balgam ve öksürük gibi semptomları gördüğümüzde bakteriyel olma ihtimalini göz önünde bulundururuz. Virüs kaynaklı enfeksiyonlarda genel olarak antibiyotik kullanımına gerek yoktur. Kullanılan antibiyotikler daha sonraki enfeksiyonlara da direnç geliştirebileceğinden hastane yatışını artırma riski mevcuttur. Bu yüzden bu hastalıklarda genel seyir daha çok kendimizi koruma ve semptomları azaltmak adına ağrı kesici ve benzeri ilaçları kullanarak semptomları biraz azaltmak ve hastalığın seyrini hafifletmektir" diye konuştu. Elmas, "Bu tür viral enfeksiyonlar, kapalı ortamlarda yayılma ihtimalleri daha yüksektir. O yüzden kapalı ortamlarda hasta insanlarla beraber bulunmamak önemlidir. Bu hastalığın belirtilerini yaşayan insanların öncelikle maske takmaları, toplumun içe içe olduğu yerler veya kapalı ortamlara girmemeye çalışmaları önemlidir. Gereksiz antibiyotik kullanımız bu dönemlerde çok fazladır. Şuan verilen antibiyotiğin hiçbir yararı genelde yoktur. Yüzde 90 virüs kaynaklı olacağı için verilen antibiyotiklerin hiçbir faydası olamamakla beraber ilerleyen dönemlerde kapılacak enfeksiyonlara karşı olan direnci etkiler. Hastanın yatışını artırması da muhtemeldir" şeklinde konuştu.
Hatay Hatay Havalimanı’daki çalışmalar 2026 yılı içerisinde tamamlanacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay Havalimanı’nda incelemelerde bulunarak çalışmaların 2026 yılı içerisinde tamamlanacağını belirtti ve geride kalan 11 ayda 433 bin 348 yolcuya hizmet sağlandığını söyledi. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Hatay’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ilk incelemesini havalimanında yaptı. Bakan Uraloğlu, incelemenin ardından basın açıklaması yaptı. Hatay Havalimanının dış uçuşlara açıldığına dikkat çeken Uraloğlu, 2025 yılının ilk 11 ayında uçuşlarda yüzde 68’lik artış olduğunu ve 433 bin 348 yolcuya hizmet sağlandığını söyledi. Bakan Uraloğlu, "Hatay; 6 Şubat’ta hepimizi derinden sarsan depremlerden en fazla etkilenen şehirlerimizin başında yer almıştı. Hatay Havalimanımızın bulunduğu alandaki faylanma ve zemin sıvılaşması sebebiyle kalıcı yüzey deformasyonları ve 1,5 metreye varan kalıcı oturmalar görülmüş, pist ve çevresindeki alan da bu oturmadan etkilenmişti. Ancak biz depremden hemen sonra şunu çok net bir şekilde söyledik: "Hatay’ı yalnız bırakmayacağız." Öncelikle insani yardım ve tahliye uçaklarının kullanımı için gerekli çalışmaları hızla yaparak pisti kısa sürede hizmete aldık. Ardından Hatay Havalimanı’mızı, benzer afetlerde dahi görevini sürdürebilecek kalıcı ve güçlü bir altyapıyla yeniden ayağa kaldırmak için kapsamlı bir süreç yürüttük, 21 Kasım 2023’te de yapım çalışmalarına başladık. Şu ana kadar; 2 bin 720 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğindeki yardımcı pisti hizmete aldık. Toplam 10 uçak park pozisyonlu yeni apronun, yeni pist ile apron arasındaki bağlantı taksi yolunun, regülatör binasının ve ısı merkezinin inşa çalışmalarını tamamladık. Tekrardan güçlü bir şekilde ayağa kaldırdığımız Hatay Havalimanımızda bu yılın ilk 11 ayında geçen yıla göre tam yüzde 68’lik artışla 433 bin 348 yolcumuza hizmet sağladık. Bu yıl Kıbrıs ve Düsseldorf seferleriyle havalimanımızda dış hat uçuşlarını da başlattık. Ayrıca, depremde zarar gören yaklaşık 5 kilometrelik Hatay Havalimanı bağlantı yolundaki çalışmalarımızı da tamamlayarak vatandaşımızın hizmetine sunduk" dedi. Hatay Havalimanı’nda yürütülen çalışmaların 2026 yılı içerisinde son bulacağını belirten Bakan Uraloğlu, "Şu anda Hatay Havalimanımızın 3 bin metre uzunluğundaki ana pistindeki kaplama beton imalatlarımız devam ediyoruz. Bununla birlikte çevre güvenlik yolundaki yenileme çalışmalarımızı, terminal binası ve lojman binalarındaki güçlendirme imalatlarını sürdürüyoruz. Geçtiğimiz ekim ayında havalimanımızın operasyonel kapasitesini artıracak önemli bir aşamaya daha geçmiştik. Yeni itfaiye binası, ana nizamiye binası, ilave apron ile kamu havacılık apronu ve bu alanların altyapısını kapsayan "muhtelif binaların yapımı ve apron genişlemesi" çalışmalarına fiilen başladık. Bu çalışmalar kapsamında mütemmim binalarda zemin iyileştirme yöntemi olarak belirlenen fore kazık imalatlarımız devam ediyor. İlave apron sahalarında ise kazı ve dolgu işlemlerini tamamladık, üstyapı çalışmalarına başladık. Tüm bu çalışmalarımızı 2026 yılı içiresinde tamamlamayı hedefliyoruz. Hatay’da yürüttüğümüz çalışmalar elbette sadece havayoluyla sınırlı değil. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Hatay’ımızı ulaştırmanın tüm modlarında eş zamanlı bir yaklaşımla ele alıyoruz. Çünkü biz, Hatay’ın yeniden ayağa kalkma sürecinde ulaşımı bir bütün olarak görüyoruz. Bu nedenle Hatay’daki her bir çalışmamızı, birbirini tamamlayan bir zincirin halkaları olarak planlıyor ve hayata geçiriyoruz" dedi.
Malatya Hasat sergisi sanat severlerle buluştu Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, kültürel ve sanatsal faaliyetlere büyük önem verdiklerini ifade ederek kurs ve etkinliklerin artarak yapılacağını söyledi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi (MABESEM) usta öğreticileri ve öğrencileri tarafından ’Hasat’ temalı yıl sonu sergisi açıldı. Malatya Park fuaye alanında, 35 farklı branşta 54 usta eğitici ile 4 bin 924 öğrencinin kurslarda eğitim gördüğü MABESEM’in yıl sonu sergisinin açılışını Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er yaptı. "Sanat kurslarımız artacak" ’Hasat’ temalı yıl sonu sergi açılışında kısa bir konuşma yapan Başkan Er, "Sizlerin aylarca emek verdiğiniz eserlerin sergilendiği bu sergide hünerlerinizi göreceğiz. Bundan sonraki süreçte de bu tür kurs ve etkinliklerimiz artarak devam edecek. Serginin Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Başkan Er, konuşmasının ardından beraberindeki misafirlerle birlikte açılışını gerçekleştirdiği sergide bulunan eserleri tek tek gezdi. 28 farklı branştaki eserler sergileniyor Sergide ahşap boyama, ahşap oyma, ahşap yakma, İznik Çini, sepet örme, grafik tasarım, seramik, yağlı boya resim, ebru, özgün baskı karakalem resim, mum yapımı, bağlama yapımı, Hüsn-ü Hat, tezhip, tespih, kâğıt rölyef, çocuk resim, özel durumlu çocuk resim, kaligrafi ve kil şekillendirme gibi 35 atölyede öğretmen ve öğrencilerin eserleri sergileniyor. Küratörlüğünü Arif Toprak’ın yaptığı sergi 27 Aralık Cumartesi gününe kadar açık kalacak.