SPOR - 27 Şubat 2010 Cumartesi 11:28

Premier Lig'e yeni televizyon kanalı

A
A
A
Premier Lig'e yeni televizyon kanalı

İngiltere Premier Ligi, önümüzdeki sezondan itibaren dünya genelinde yayın yapacak kendi televizyon kanalına sahip olacak.

Dünyanın en çok izlenen ve en değerli ligi olarak kabul edilen İngiltere Premier Ligi, bundan sonra kendi televizyon kanalı aracılığıyla dünya genelinde futbolseverlerle bululaşacak. Premier Lig yetkililerinden yapılan açıklamada yeni kanalın dünya genelinde, 2010/2011 sezonu başlar başlamaz 7 gün, 24 saat yayın yapacağı ifade edildi.

Kanal, Premier Lig'in kendi prodüksiyon şirketi tarafından finanse edilecek ve özel haberler, stüdyo programları, kişisel programlar ve klasik maçlardan oluşan bir yayın formatıyla futbolseverlerin beğenisine sunulacak.

Bu arada Premier Lig yönetiminin yeni sezonda, yeni kurallar koyarak teknik direktörlerin yayıncı kuruluşların yayınlarına ve basın toplantılarına katılmalarını zorunlu hale getirmeyi planladığı öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karar ile birlikte, Lüksemburg Büyük Dükalığı nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı atandı. Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine, İkili İlişkiler Genel Müdürü Yaprak Balkan, Karadağ nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine ise Yurtdışı Tanıtım ve Kültürel İşler Genel Müdürü Ayda Ünlü atandı. Ayrıca karar ile birlikte, Strateji ve Bütçe Başkanlığında açık bulunan Plan ve Programlar Genel Müdür Yardımcılığına Serdar Altay, Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Cem Fendoğlu, Devlet Yardımları Genel Müdür Yardımcılığına Volkan Öz, Ekonomik Modelleme ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdür Yardımcılığına Önder Demirezen ve Birinci Hukuk Müşavirliğine Zuhal Edis atandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında ise açık bulunan Milli Emlak Genel Müdür Yardımcılığına Değer Ecer ve Yüksek Fen Kurulu Üyeliğine Hasan Bebek atandı. Bakanlıkta açık bulunan Başmüfettişliğe ise Müfettiş Yakup Yıldırım getirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünde 4. Bölge Müdürü Ayşe Gemici ve 15. Bölge Müdürü Abdulkerim Kaya görevden alındı ve yerlerine 4. Bölge Müdürü olarak Murat Ayvazoğlu ve 15. Bölge Müdürü olarak Bayram Doğan atandı. Karar ile birlikte Sağlık Bakanlığına açık bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Hakan Bozkurt atandı.