DÜNYA - 25 Haziran 2018 Pazartesi 23:40

Prens William İsrail’de

A
A
A
Prens William İsrail’de

İngiltere Prensi William, kraliyet ailesinin ilk resmi İsrail ziyaretini gerçekleştirmek üzere İsrail’in Tel Aviv kentine geldi.

İngiltere Prensi William, Filistin ve İsrail’e resmi ziyareti kapsamında İsrail'in Tel Aviv kentine geldi. İngiliz kraliyet ailesinin İsrail’e ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Cambridge Dükü William, Ben Gurion Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra Kudüs’te bulunan oteline hareket etti. Prensin İsrail ziyaretini tamamladıktan sonra Filistin’e geçmesi bekleniyor. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’da pedallar 19 Mayıs için çevrildi MANİSA (İHA) – Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Manisa’da bisiklet turu düzenlendi. Vali Enver Ünlü ve protokol üyeleri de bisiklet turuna katılarak, vatandaşlarla birlikte pedal çevirdi. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan ve şehir merkezinde atılan tur sonrası yine aynı meydanda sona eren bisiklet turuna katılanlar ellerinde Türk bayraklarıyla marş eşliğinde bisiklet sürdü. Bisiklet turuna Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, daire müdürleri, STK temsilcileri, profesyonel bisiklet grupları ve bisikletiyle gelen vatandaşlar katıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Vali Ünlü, “Bugün Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 105 yıl önce Samsun’dan yaktığı bağımsızlık meşalesini gençlerimiz ile birlikte temsili olarak bütün Manisa caddelerinde dolaştıracağız. Bu bir yarışma değil önemli olan burada başlayıp tekrar parkuru burada bitirmek. Tüm katılımcılara valilik olarak katılım belgesi vereceğiz. Hep beraber şehrimizi bayram havasına sokacağız. Şehzadeler şehri Manisa’mızda vatandaşlarımız ile birlikte 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayacağız. Yarın da saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk koyma töreniyle etkinliklerimiz başlıyor. Çok güzel bir programımız var. Tüm Manisalıları bayraklarıyla birlikte etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum” dedi.
Aydın Başkan Kaya’dan İncirliova’ya ikinci TOKİ müjdesi İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, ilçeye ikinci TOKİ konutlarının yapılacağını müjdeledi. AK Parti İncirliova İlçe Başkanlığı tarafından Kültür Park’ta gazetecilere kahvaltı verildi. Kahvaltıya katılan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, İncirliova’yı güzel günlerin beklediğini söyledi. Başkan Kaya, ikinci TOKİ konutlarının İncirliova ilçesinde yapılacağını belirterek, "İkinci TOKİ’yi en kısa zamanda İncirliova’ya kavuşturacağız. Projesi hazır. Yazıdere Mahallesi’ne TOKİ’nin yapılmasını vatandaşlar istiyor. Yazıdere Mahallesi’nin girişinde sağ tarafta 96 dönüm bir arazi var. Eğer köylüler kabul ederse isterlerse biz de oraya TOKİ yapılması için talepte bulunacağız, inşallah kabul edilir. İncirliova gelişen bir yer. Yazıdere güzel bir yer TOKİ tam yapılacak bir alan" dedi. Mecliste çoğunluğun CHP’de olmasına ilişkin de konuşan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Kaya, “Bizden iki üye fazlalar. Hiç önemli değil. Memleketin hayrına ben ne getirirsem, evet kullanırlar. Ret kullanırsalar da kendileri bilirler” dedi. Seçim çalışmalarında destek veren herkese tekrar teşekkür eden Başkan Kaya; “Siyaset bizim için bitmiştir. Seçildiğimiz günden bugüne rozetimizi çıkardık, İncirliova’da herkesin belediye başkanıyız. 5 yılda yapamadığımız hizmetleri, Allah nasip ederse ikinci beş yılımızda devletimizin ve milletvekillerimizin desteği ile en güzel şekilde yapacağız. Şu anda hizmetlerimizi yapıyoruz. Önemli olan işlerimizi gerçekleştireceğiz. Onları gerçekleştirdikten sonra İncirliova’da çok bir şey isteyen yok. İncirliova güzel ve yaşanılabilir bir şehir” ifadelerini kullandı. Kahvaltıya İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, İlçe Başkanı Mehmet Yüzbaşıoğlu ve yönetimi katıldı.