EKONOMİ - 11 Mart 2019 Pazartesi 11:49

Prof. Dr. Uğur Özgöker yeniden genel başkan seçildi

A
A
A
Prof. Dr. Uğur Özgöker yeniden genel başkan seçildi

Türk-Kuzey Kıbrıs Türk Ticaret Odası Derneği’nin (TKKTTOD) 9 Mart’ta Kıbrıs Evi’nde yapılan Olağan Genel Kurul’da, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Uğur Özgöker, oybirliği ile genel başkan seçildi.

Kıbrıs’ta kalıcı barışın sağlanması konusunda üstlendiği diplomatik girişimler, KKTC’nin ekonomik gelişmişlik düzeyini artırmak amacıyla yeni yatırımlar konusundaki çalışmaları, uluslararası işbirliği ve yatırım zirveleri ile farkındalık oluşturmaya çalışan, Türk Kuzey Kıbrıs Türk Ticaret Odası, yeni yönetim kurulu ile geleceğe yönelik projeleri hayata geçirmek için çalışmalara şimdiden başladı.


“Türkiye’den ve yurtdışından yatırımcı çekmek istiyoruz”

2019-2022 dönemi için güçlü bir yönetim kurulu kadrosu oluşturarak, yeniden genel başkan seçilen Prof. Dr. Uğur Özgöker yaptığı açıklamada; “TKKTTOD olarak, KKTC’nin geleceğine inanıyoruz ve sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda projeler üreterek, hem Türkiye’den hem de yurtdışından yatırımcı çekmek istiyoruz” dedi.

Yönetim kurulu başkan vekilliğine tekrar seçilen, Musa Karademir, “KKTC’nin ekonomik gelişimi, pek çok değişimi de beraberinde getirecektir. Bu amaçla da enerji, eğitim, sağlık, turizm, tarım gibi konularda Mayıs ayı içinde “yuvarlak masa toplantısı” yapmak üzere kolları sıvadık” ifadelerini kullandı.

 “Akdeniz’deki enerji kaynakları KKTC’yi çok daha fazla önemli hale getiriyor”

TKKTTO kurucu üyesi ve TGRT Haber Ekonomi Müdürü ve Ekonomi Gazetecileri Derneği Celal Toprak ise “KKTC için yapılan her çalışma önemli ve değerlidir. Doğu Akdeniz’deki enerji kaynaklarının varlığı, Kıbrıs’ı çok daha fazla stratejik ve önemli hale getiriyor. Yeni yönetimin güzel çalışmalar yapacağına inancım tam” dedi.
TKKTTO yeni yönetim kurulu, genel kurul sonrasında, yapılan ilk toplantıda Yönetim Kurulu’na başkan yardımcısı olarak yeni seçilen Erdal Can Alkoçlar ise şunları söyledi: “Holding olarak KKTC’de özellikle ilaç sektörü üzerinde ar-ge merkezi kurmak ve üretim yapmak üzere çalışmalar yapıyoruz. Kıbrıs’ın geleceğine inanıyoruz. Hamlelerimizi de yeni döneme göre konumlandırıyoruz” açıklamalarında bulundu.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Ergan Dağı sezon için gün sayıyor: Gözler cumartesi gününde! Erzincan’ın kış turizm merkezi Ergan Dağı, 2025-2026 sezonuna "merhaba" demek için hazırlıklarını tamamladı. Üst kesimlerde kar kalınlığı 45 santimetreyi bulurken, kayak pistlerinin açılması için cumartesi günü beklenen yoğun yağışa kilitlenildi. Erzincan Valiliği ve İl Özel İdaresi’nin yatırımlarıyla Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri haline gelen Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yeni sezon heyecanı yaşanıyor. Eşsiz Munzur manzarası ve yüksek kar kalitesiyle macera tutkunlarının gözdesi olan merkez, tam kapasite hizmet vermek için son hazırlıklarını yapıyor. Suni karlama ve doğal yağış beklentisi Bu yıl Ergan’ın üst kesimlerinde kar kalınlığı 45 santimetreye kadar ulaşmasına rağmen, alt pistlerde henüz beklenen seviyeye ulaşılamadı. Kayakseverlerin mağdur olmaması adına ekipler, geceleri hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte aralıksız suni karlama çalışması yürütüyor. Meteoroloji verilerine göre cumartesi günü beklenen yoğun kar yağışıyla birlikte sezonun açılması hedefleniyor. Macera üst kesimlerde başladı Pistler henüz açılmasa da adrenalin tutkunları Ergan’ın tadını çıkarmaya başladı. Kar üstü araçlarla yapılan turlar ve üst kesimlerdeki snowboard etkinlikleri ilgi görüyor. Ekstrem sporcusu ve Ergan Dağı Genel Koordinatörü İhsan Bayık, üst bölgelerde karın keyfini süren ziyaretçilerin büyük bir heyecan yaşadığını belirterek, tüm hazırlıkların 2025-2026 sezonunu dolu dolu geçirmek üzere yapıldığını kaydetti. Kış turizminin yeni rotası Modern tesisleri, farklı zorluk derecelerindeki uzun pistleri ve kristal kar yapısıyla dikkat çeken Ergan Dağı; kayak, snowboard ve kızak imkanlarıyla sadece Erzincan’ın değil, bölgenin önemli çekim merkezi olma özelliğini sürdürüyor.
Karaman Karaman’da bir kişi boşanma aşamasındaki karısını öldürerek intihar etti Karaman’da boşanma aşamasındaki 2 çocuk annesi eşini boğarak öldüren koca intihar etti. Olay, gece saat 23.00 sıralarında Valide Sultan Mahallesi 202. Sokak üzerinde bulunan 5 katlı apartmanın son katındaki dairede yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Fatma Çetinkaya’dan (22) öğle saatlerinden itibaren haber alamayan ailesi, polis merkezine giderek kayıp başvurusunda bulundu. İhbar üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, kadının boşanma aşamasındaki eşi Mithat Çetinkaya’nın (24) evine gitti. İtfaiye yardımıyla eve giren ekipler, 2 kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Yapılan inceleme sonucunda, Mithat Çetinkaya’nın karısını boğarak öldürdükten sonra kendisini asarak intihar ettiği belirlendi. Olayı duyarak gelen Fatma Çetinkaya’nın annesi kızının öldüğünü öğrenince fenalık geçirdi. Bunun üzerine adrese sağlık ekipleri sevk edildi. Adreste gelen çok sayıda polis ekibi de olayın yaşandığı sokakta güvenlik önlemi aldı. Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekibinin yaptığı incelemenin ardından hayatını kaybeden karı kocanın cenazesi otopsi yapılmak üzere Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Öte yandan, Mithat Çetinkaya’nın evi terk ederek kendi ailesinin yanına giden karısını avukatla görüştürme bahanesiyle eve çağırdığı ileri sürüldü. Olayla ilgili başlatılan tahkikat sürüyor.