SAĞLIK - 20 Eylül 2016 Salı 13:02

Rahim kanseri riskinden laparoskopiyle kurtuldu

A
A
A
Rahim kanseri riskinden laparoskopiyle kurtuldu

Aydın’da yaşayan 52 yaşındaki evli ve 1 çocuk annesi Şengül Saltan, bir süre önce ‘çikolata kisti’ denilen operasyon ve kasık fıtığı ameliyatı geçirdi.

Geçtiğimiz ağustos ayında ise bir rahatsızlığı için alınan örneğin patalojik incelemesi sonucu ‘kanser öncüsü lezyon’ belirlendi. Ameliyat gerektiği söylenen Şengül Saltan’a, Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan kızı Burcu Kır, Medical Park Hastanesi’ni önerdi.

Tarsus’a gelen Şengül Saltan, Medical Park Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Op. Dr. Nihal Erdoğan ve Op. Dr. Mahmut Güden tarafından muayene edildi. Op. Dr. Erdoğan ve Güden’in de Aydın’daki hekimler gibi ameliyat gerektiği görüşüne varması sonucu laparaskopik (kapalı) yöntem uygulanması kararlaştırıldı. Operasyonu, Op. Dr. Nihal Erdoğan ve Op. Dr. Mahmut Güden birlikte gerçekleştirdi. Ameliyat, 1’er ve 2’şer cm’lik toplam 4 kesiden girilerek yapıldı.
Rahim ve sağ yumurtalığın alındığı operasyon sonrası 2 gün hastanede kontrol altında tutulan Şengül Saltan taburcu edildi. Tedaviyle ilgili bilgi veren Op. Dr. Erdoğan ve Güden, çikolata kisti ameliyatı olmuş hastalarda, zor olduğu için laparoskopik yöntemin tercih edilmediğini ancak Şengül Saltan’a uygulanan operasyonun başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi. 

Hekimler, rahim alındığı için hastanın rahim kanserine yakalanma riskinin ortadan kaldırıldığını belirtti. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Erzurum’da 1 Mayıs’ta sessiz kutlama Erzurum’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler sessiz ve olaysız geçti. Erzurum’da sendikalar 1 Mayıs kutlamaları çerçevesinde farklı alanlarda bir araya geldi. Havuzbaşı Kent Merkezi’nde Hak-İş tarafından düzenlenen kutlama programına 25 kişinin katıldığı gözlendi. Meydanda güvenlik önlemi alan polis sayısı ise katılımcılardan daha fazla oldu. Hak-İş İl Başkanı Erdoğan Çelik, Filistin başta olmak üzere, Suriye, Yemen, Libya, Afganistan, Irak, Somali, Arakan, Doğu Türkistan’da ve yeryüzünün bütün mazlum coğrafyalarında yaşanan insanlık dışı olaylara DUR demek için meydanlarda olduklarını belirterek, “Mazlum coğrafyalarda yaşanan insanlık dışı zulümlerin son bulması için uluslararası işçi hareketini duyarlılık göstermeye ve birlikte mücadeleye davet ediyoruz. HAK-İŞ olarak, Gazze’de ve Filistin’de şehit olan tüm kardeşlerimizi dua ve rahmetle yad ediyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyor, bir an önce soykırımın sona ermesini istiyoruz. HAK-İŞ olarak ülkemizi korumak için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında iş kazası ve meslek hastalıklarında hayatını kaybeden emekçi kardeşlerimizi dua ve rahmetle yad ediyoruz. HAK-İŞ olarak Türkiye Yüzyılının emeğin ve emekçinin yüzyılı olacağına inanıyor, işçilerimizden aldığımız güç ile geleceğe emin adımlarla yürüyoruz. HAK-İŞ olarak, Türkiye’nin geleceği, istikrarı, huzur ve güveni için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. Konuşmanın ardından katılımcılar toplu fotoğraf çekimine katıldı ve sessiz bir şekilde dağıldılar.