KENT HABERLERİ - 10 Temmuz 2013 Çarşamba 11:43

Ramazan Ayı Başakşehir’de keyifle başladı

A
A
A
Ramazan Ayı Başakşehir’de keyifle başladı

Ramazan ayı boyunca üç bölgede yoğun bir program hazırlayan Başakşehir Belediyesi; söyleşiler, konserler ve çocuk etkinliklerini Başakşehirlilerle buluşturuyor.

Bahçeşehir Gölet Bölgesi’nde her yıl maneviyat ve coşku yüklü programlar sunan Başakşehir Belediyesi’nin bu yıl etkinlik bölgesindeki ilk konuğu İstanbul Sazendeleri oldu. Kanun sanatçısı Göksel Baktagir yönetiminde Osman Ziyagil’in seslendirdiği parçalara eşlik eden Bahçeşehirliler, Ramazan’ın ilk gecesini keyifle geçirdi. Türk sanat müziğinin sevilen parçalarını sunan İstanbul Sazendeleri, enstrümanlarla yaptıkları sololarla da dinleyenleri mest etti.Yücel Arzen, Nihat Hatipoğlu,Ahmet Özhan, Zekai Tunca, İnce Saz, Grup Debu gibi birçok önemli sanatçı ve İslam aliminin konuk olacağı Bahçeşehir Gölet’teki Ramazan etkinlikleri, 30 gün boyunca devam edecek. Başakşehir Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan etkinliklerinin önemli bir ayağı olan Kayaşehir etkinlik alanındaki program da çocuk gösterileriyle başladı. Eğlenceli yarışmalar ve Ramazan ruhunu yansıtan gösterilerle devam eden etkinlikler, Doç. Dr. Mustafa Karataş’ın sohbetiyle sona erdi. Kayaşehir sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği gecede konuşan Doç. Dr. Mustafa Karataş, insanda bulunması gereken en önemli özelliğin iman olması gerektiğini belirterek, “Bir insan iman sahibi olmalıdır. İnsanda iman yoksa onun ibadeti kabul olmaz. Karşı tarafı tanımamız için öncelikle kendimizi tanımalıyız. Bu da imanla mümkündür. Sadece kendisini düşünen insan cennete giremez. İman sahibi insan, annesine ve babasına saygı göstermeli ve etrafında yardıma ihtiyacı olanlara da yardımda bulunmalıdır” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak Belediye Başkan Vekilliğine Hatice Terekeci Özkan seçildi Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın tutuklu yargılanmasının ve İçişleri Bakanlığı’nca görevinden uzaklaştırılmasının ardından toplanan belediye meclisinde başkan vekilliğine CHP’li Hatice Terekeci Özkan seçildi. Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın tutuklu yargılanması sürerken, Uşak Belediyesi Meclisi tek gündem maddesiyle olağanüstü toplandı. Huzurpark’ta bulunan Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, başkan vekili seçimini gerçekleştirmek üzere meclis başkanvekili Tolga Pirinççi yönetiminde üyeler bir araya geldi. 29 meclis üyesinin katılım sağladığı toplantıda siyasi parti grupları adaylarını belirledi. CHP Grubu başkan vekilliği için Hatice Terekeci Özkan’ı aday gösterirken, AK Parti Grubu Şemseddin Karabulut’u aday olarak önerdi. İYİ Parti ve MHP grupları ise seçimde aday çıkarmadı. Kapalı oylama yöntemiyle gerçekleştirilen seçimde 29 meclis üyesinin tamamı oy kullandı. İlk turda her iki aday içinde yeterli sayıya ulaşılamazken, yapılan üçüncü tur sayım sonucunda 18 oy alan Hatice Terekeci Özkan, Uşak Belediye Başkan Vekili seçildi. AK Parti’nin adayı Şemseddin Karabulut 9 oy alırken, 2 oy ise boş çıktı. Seçim sonrası bir konuşma yapan Başkan Vekili Hatice Terekeci Özkan; "Bu Başkan Vekilliği görevini tarafıma tevdi eden, oy veren, vermeyen tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederim. Başkan Vekilliği süresince meclis üyesi arkadaşlarımla bu süreci ortak akıl, sağduyu ve şeffaflık içerisinde yürüteceğimize inancım tamdır. Önemli olan Uşak halkıysa gerisi teferruattır. Teşekkür ederim" dedi. Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "kişi ve firmalardan rüşvet aldığı" iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınmış, ardından tutuklanmıştı. Soruşturma çerçevesinde toplam 17 şüpheli gözaltına alınırken, bunlardan 9’u tutuklanmış, 8’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Öte yandan, Özkan Yalım’ın tutuklamasının ardından İçişleri Bakanlığı’nca Yalım 31 Mart 2026 tarihli ve 794 sayılı olur ile görevden uzaklaştırılmıştı.