EĞİTİM - 10 Ocak 2017 Salı 12:50

Rektörden finallere hazırlanan öğrencilere çay-simit ikramı

A
A
A
Rektörden finallere hazırlanan öğrencilere çay-simit ikramı

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, geç saatlere kadar final sınavlarına çalışan öğrencilere çay ve simit ikramı uygulaması başlattı.

Günün 24 saati açık olan okuma salonunda ders çalışan öğrencilere anons yaptıran Rektör Orbay, yemekhaneye gelen öğrencilere beraberindeki Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Polat ve diğer akademisyenlerle birlikte elleriyle simit, poğaça, kahvaltılık ve çay ikram etti. Kendi öğrencilik döneminde bu tür uygulamaların olmadığını belirten Prof. Dr. Orbay, “Zaman, mekan, ülkemizin imkanları değişiyor. İdarecilerin öğrencilerine yaklaşımları da değişiyor. Dolayısıyla genç arkadaşlarımız üniversitemizin varlık sebebi. Onların problemi bizim problemimiz” dedi.

Orbay’a teşekkür eden öğrencilerden Zilşan Ortak, “Biz burada sabahlıyoruz. Bu süreçte acıkıyoruz. Zaten yorgun da olduğumuz için bizi sevindirdi” diye konuştu. Amasya Üniversitesine başka bir üniversiteden geçiş yapan Merve Aslan da, “Eğitim farkı çok fazla. Burada çok fazla ilgileniyorlar. Geçen seneki üniversitemde sadece öğrenciydim. Ama burası özel bir okul gibi çok fazla ilgili” şeklinde konuştu.

Murat Çelik 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Atık tekstil malzemeleri sanata dönüştü Atık kumaş, iplik, elyaf yeniden kullanarak ileri dönüşüm teknikleri ile tasarım ve sanat eserlerine dönüştürüldü. Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. S. Tuğba Arabalı Koşar’ın yürütücülüğünü, Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Tülay Gümüşer ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Giyim Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Selda Kozbekçi Ayranpınar’ın araştırmacılığı yaptığı Çukurova Üniversitesi SBA-2021-14266 numaralı Bireysel Araştırma Projesi kapsamında gerçekleştirilen “III Denim Hikayesi Sürdürülebilir Tekstil Sanatı” sergisi Seyhan Belediyesi 100. Yıl Çırçır Sanat Merkezinde açıldı. Açılışını Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Neslihan Boyan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ayşehan Deniz Abik’in yaptığı sergide 3 sanatçı akademisyenin sürdürülebilirlik çerçevesinde ürettikleri 21 eser yer aldı. Bu sergide, sürdürülebilir geçmişi yeniden keşfetmek ve daha sürdürülebilir bir geleceğin geliştirilmesine odaklanılmış, yöntem olarak ileri dönüşüm ele alındı. Bossa TAŞ.’nin işbirliği ile üretim tesisinden temin edilen atık kumaş, iplik, elyaf yeniden kullanarak ileri dönüşüm teknikleri ile tasarım ve sanat nesnelerine dönüştürüldü. Serginin amacı ise şöyle açıklandı: “Dünyanın giderek artan tekstil atıkları sorunuyla boğuştuğu günümüzde, denim kumaş üretim atıkları ile sanat nesneleri ortaya koyarak, denim kumaşın sanattaki yaşam döngüsünü aktarmak ve izleyicilerin sürdürülebilirlik bilincinin gelişmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Sergideki eserler, hem estetik hem de işlevsel açıdan dikkat çekici olup, İzleyicilere atık malzemelerin dönüştürücü gücünü göstermektedir. Bu çalışmalar, çevresel sürdürülebilirlik ile sanatsal ifade arasındaki bağı güçlendirerek, izleyicilere hem fikri hem de duygusal bir deneyim sunmayı amaçlamaktadır. Eserleriyle sadece malzemelerin fiziksel dönüşümünü değil, aynı zamanda toplumsal bilinç ve duyarlılığı da artırmayı hedeflemektedir. Böylece, atık malzemeler yeni bir anlam ve değer kazanırken, sanat aracılığıyla sürdürülebilir bir gelecek için önemli mesajlar iletilmektedir.” Sergi, 100. Yıl Çırçır Sanat merkezinde 13 Haziran 2024 tarihine kadar sanatseverlere açık kalacak.