SPOR - 05 Şubat 2017 Pazar 21:38

Rıdvan Dilmen'den Beşiktaş Fenerbahçe maçı değerlendirmesi

A
A
A
Rıdvan Dilmen'den Beşiktaş Fenerbahçe maçı değerlendirmesi

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Beşiktaş, Fenerbahçe'yi konuk etti. Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen Beşiktaş Fenerbahçe maçı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Usta yorumcu Rıdvan Dilmen, NTV Spor'da yayınlanan \%100 Futbol programında Beşiktaş - Fenerbahçe karşılaşmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Rıdvan Dilmen'in devre arası derbi yorumu;

-49 dakika oynandı, topun oyunda kalmaması açısından Türkiye ve Avrupa rekoru kırılmıştır. Çirkin bir oyun oldu

-Advocaat, \%1000 çıkarır Van Persie'yi. En küçük şeyinde atacak hakem Van Persie'yi

-Oğuzhan, Van Persie'ye 'burnun havada' gibi bir hareket yaptı. Ben öyle anladım

 -Kırmızı pozisyonunda Van Persie'nin yaptığı faul ve sarı kart var. Eğer tekmeyse, kırmızı vermesi lazım

-Tosic'in bir darbesi gözüküyor, tahrik oldu, vurdu

 -Saat tutun, devre 15 dakika sürmez, en az 20 dakika sürer. İçeride olaylar var çünkü

- Şu anda Van Persie duştadır

-Advocaat'ın eğer tecrübesi varsa, ki var, Van Persie'yi çıkartır. Oyunda tutmak, Şenol Güneş'e yardımcı olmaktır

- Beşiktaş'ta Mitrovic oyuna girer. Talisca çıkar gibi duruyor. Van Persie'yi oyunda tutmak Şenol Güneş'e yardımcı olmaktır. Advocaat, ikinci yarı Persie'yi çıkarır. "

Rıdvan Dilmen'in maç sonu değerlendirmeleri;

-Öncellikle devrede ben Advocaat, van Persie ve Şener'i çıkartmalı dedim. van Perise ile muhtemelen konuştu ve kimseye dokunmadı. Vodafone Arena'da ilk galibiyeti aldı ve bunu Persie golüyle kazandı. Bizim doğru gördüklerimiz Advocaat'a doğru gelmeyebilir.

-Beşiktaş'ın şanssızlığı kendisine güvenmeyen bir takım ile karşılaştı. Oyuncular gidelim ve kendimizi gösterelim dediler. 99 dakika maç oynandı ama en çok faul yapılan, hakemin yönetmekten çok idare ettiği bir maçı Fenerbahçe kazandı.

-Beşiktaş, Kayserispor maçındaki Fenerbahçe'yi 10 kişi yakalasa dörtlük yapar. Fenerbahçe takımı biz bu kadar kötü değiliz ve lideri burada yeneriz mantığıyla çıktığı maçı kazandı. Kırmızı kart sonrası fiziksel ve taktiksel dengeler değişti. Bugün herhangi bir takımı yense bu kadar etkili olmazdı.

-Çok tuhaf bir maçtı. Hakem çok sakindi. Soyunma odasına gittiğinde muhtemelen ben iyiyim diye düşünecek ama eve gidip baktığında iyi olmadığı görecek. Aslında maçın gidişatına göre Oğuzhan - Alper arasında ve Tosic - Robin van Persie arasında yaşananlara baştan sarı karf gösterse olaylar buralara gelmeyebilirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Buğday için geri sayım başladı, çiftçi yüksek verim bekliyor Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi ve Hububatçılar Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, Mardin Ovasında, bu sene aşırı yağış olması ile Güneydoğu’nun geçim kaynağı arasında yer alan buğdaydan yüksek verim beklediğini dile getirdi. Bu bu yıl sadece buğdayda değil, diğer bütün tarım ürünlerinde de Mardin ve ülke olarak çok güzel bir verim beklediklerini belirten Öter, “Bu sene yağışlar çok güzeldi. Hem sonbahar, hem kış hem de ilkbaharda çok güzel yağışlar oldu. Şu an Mayıs ayındayız. Nisan yağmurları çok önemliydi. Bu ayda da küçük de olsa bir yağmura ihtiyacımız var. Havanın serin geçmesi bizim için çok iyi oldu. Buğday, arpa ve başak çok iyi durumda. Başakların daha kaliteli, daha proteinli ve daha verimli olması için havanın serin geçmesi veya bir yağış olması daha da olumlu bir katkı sunacaktır. Eğer iklimle ilgili Allah esirgesin olumsuz bir gelişme olmazsa Mardin Ovası olarak son yılların en verimli sezonunu bekliyoruz. Hem kalite açısından hem de verim açısından 15 gün sonra mercimek, arpa ve kuru buğdaylar çıkacak. Şu anda içinde bulunduğumuz bu tarla suludur. Mayısın sonuna doğru biçerdöver tarlaya girer ve bereket başlar. Verim iyi ve kaliteli olacak” ifadelerini kullandı. Bütün çiftçilerin beklentilerinin, fiyatın girdi maliyetlerine göre belirlenmesi olduğunu dile getiren Öter, "Çiftçinin girdi maliyetleri enflasyondan kaynaklı yüksek. Çiftçilerin de bu konuda desteklenmesi gerekiyor. Gerekirse prim desteğiyle veya ürün alma fiyatlarında bunun dikkate alınmasını bekliyoruz. Hem ülkemiz açısından hem çiftçimiz açısından, hem de bölgemiz açısından verimli ve güzel bir hasat sezonu olacak” dedi.
Samsun Başkan İbrahim Sandıkçı: "Kan bağışıyla insanlığa umut olabiliriz" Farkındalık için kan bağışında bulunan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Kan bağışı konusunda toplumsal bilinç oluşturmaya yönelik projeler gerçekleştirmeye devam ediyoruz" dedi. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede kan bağışı konusunda toplumsal farkındalık oluşturmaya yönelik projeler gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirtti. Canik’teki okullarda gerçekleştirdikleri "İyilik Kanımızda Var!" kan bağışı kampanyasıyla öğrencilerin kan bağışı önemini erken yaşlarda daha güçlü bir şekilde kavramalarını sağladıklarını ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, vatandaşlara kan bağışında bulunmaları konusunda çağrıda bulundu. "Sürekli ihtiyaç" Her sağlıklı bireyi kan bağışı yapmaya davet eden Başkan İbrahim Sandıkçı, "Kan bağışı konusunda toplumsal bilinç oluşturmaya yönelik projeler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. İlçemizdeki okullarda gerçekleştirdiğimiz İyilik Kanımızda Var isimli kan bağışı kampanyasıyla, çocuklarımızın erken yaşlarda kan bağışı bilincini kazanmalarına katkıda bulunduk. Kan bağışı bilincinin erken yaşlarda kazanılmasını önemsiyoruz. Ailelerimizin ve öğretmenlerimizin de dâhil olduğu kampanyamızla kan bağışının önemi konusunda toplumsal farkındalığın artmasına vesile olduk. Düzenli kan bağışıyla ülkemizdeki kan stoklarını güçlendirebiliriz. Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Kan bağışıyla insanlığa umut olabiliriz. Kan bağışı için gerekli şartları uygun olan tüm hemşehrilerimi kan bağışında bulunmaya davet ediyorum" diye konuştu.
Denizli DTO Başkanı Erdoğan özel çocukları yalnız bırakmadı Engelliler Haftası dolayısıyla Denizli Ticaret Odası’nın (DTO) önündeki alanda açılan sergi, vatandaştan büyük ilgi gördü. Öğrenciler ile öğretmenlerinin el emeklerinin sergilendiği etkinliği, DTO Başkanı Uğur Erdoğan da ziyaret etti. Öğrenciler ile velileri ve okullarının idarecileri ile öğretmenlerinin yanı sıra Denizli Merkezefendi Kaymakamı Abdullah Demir ile Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Taşkın Osman Yıldız’ın da katıldığı sergi büyük ilgi gördü. Yeşilköy İşitme Engelliler Ortaokulu ile Başak Özel Eğitim Meslek Okulu’nun, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, DTO’nun önündeki alanda açtıkları sergiyi, DTO Başkanı Uğur Erdoğan ile Başkan Yardımcısı Melek Kartay da ziyaret etti. Okulların idarecileri, öğretmenleri ve öğrencilerinden neler yaptıkları hakkında bilgi alarak odalarına ayrı bir renk kattığını ifade ettikleri etkinliklerinden ve becerilerinden dolayı tebrik etti. “El ele engelsizce, yarınlara hep birlikte” sloganıyla gerçekleştirilen sergi, gün boyunca açık kaldı. Başkan Erdoğan, hizmet binalarının önünü açarak destek oldukları etkinlikle ilgili olarak “Onlar, bizim özel çocuklarımız. Onların eğitimleri ve iyi olmaları için oda olarak ve şahsen üzerimize düşen ne varsa bugüne kadar yaptık, yine yaparız. Bugün buraya, odamıza ayrı bir renk kattılar, bizi de mutlu ettiler. Çocuklarımızla ve öğretmenleriyle sohbet ettik, güzel bir gün geçirdik. Teşekkür ederiz” dedi. Serginin beraberindeki Yeşilköy İşitme Engelliler Ortaokulu El Sanatları Atölyesi, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Atölyesi ve Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Atölyesinde hazırlanan ürünlerin sergilendiği hayır panayırı da ilgi yoğun oldu. Sabahın erken saatlerinde başlayan hayır panayırını Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çimen, Denizli İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mevlüt Şahin, Merkezefendi Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeynep Elif Çeşme de ziyaret etti. Davetliler; okulları, hizmetleri ve ürünlerle ilgili kurumların temsilcilerinden ayrıntılı bilgi aldılar. Başkan Erdoğan ile DTO’ya ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ettiler Etkinliklerine katılımlarından ve ilgilerinden dolayı protokol üyelerine teşekkür eden Yeşilköy İşitme Engelliler Ortaokulu ile Başak Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Gülçin Canlı, “Bizim için ayrı bir önemi olan bu anlamlı haftada tüm imkanlarını seferber ederek hayır panayırını gerçekleştirmemize imkân sağlayan Denizli Ticaret Odası Başkanımız Sayın Uğur Erdoğan ile yönetim kurulu üyelerine şükranlarımızı sunuyoruz. Bizi bugün yalnız bırakmayan protokolümüzle halkımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.
Konya Arkadaşının birini öldürdü, diğerini yaraladı Konya’da bir kişi, tartıştığı arkadaşını iş yerinde av tüfeği ile, diğer bir arkadaşını da cadde üzerine tabancayla vurdu. İş yerinde vurulan kişi olay yerinde hayatını kaybederken, olayın şüphelisi polis ekiplerince gözaltına alındı. Olay, gece saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Beyhekim Mahallesi Şafak Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde Mevlüt T. ve arkadaşı Hasan A. henüz bilinmeyen bir nedenle tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonrası Mevlüt T. yanında bulunan tabancayla Hasan A.’ya ateş ederek olay yerinden kaçtı. Karnından ağır yaralanan Hasan A., ihbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Diğer arkadaşını iş yerinde öldürdü Mevlüt T., daha sonra Yazır Mahallesi Topak Sokak üzerinde bulunan arkadaşı Necati Şadi Kılıç’a ait mimarlık ofisine gitti. Mevlüt T., yanında bulunan av tüfeğiyle Necati Şadi Kılıç’a ateş ederek olay yerinden kaçtı. Göğsünden vurularak ağır yaralanan Necati Şadi Kılıç’ı fark eden çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Necati Şadi Kılıç’ın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Zanlı gözaltına alındı Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay yerinden kaçan Mevlüt T.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Mevlüt T., ekipler tarafından Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yakınlarında gözaltına alındı. Zanlı, ifadesi alınmak üzere emniyete götürülürken, işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.