ÇEVRE - 13 Nisan 2019 Cumartesi 21:52

Rize'de korkutan yangın

A
A
A
Rize'de korkutan yangın

Rize'nin Ardeşen ilçesinde bir binanın çatısında çıkan yangın güçlükle söndürüldü.

Yangın, Rize’nin Ardeşen ilçesi Fırtına Mahallesi’nde meydana geldi. Hakkı Demir’e ait 5 katlı binanın çatısından çıkan yangın bir anda büyüyerek çekme kata kadar indi. Yangına ilk olarak Kaçkar Bölge İtfaiyesi ekipleri müdahale etti. Bu sırada bina hızlı bir şekilde tahliye edildi. Yangın giderek büyüyünce Ardeşen Belediyesi İtfaiyesi ve Pazar Belediyesi İtfaiyesi tarafından müdahaleye destek verildi. 1 saati aşan uğraşın ardından yağın güçlükle söndürülerek, binada soğutma çalışmaları başlatıldı.  

Ömer Faruk Zenginal

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin MEÜ’de bir grup öğrenci, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) bir grup öğrenci, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti. Çiftlikköy Yerleşkesi’ndeki mescitte kılınan cuma namazının ardından toplanan öğrenciler çeşitli dövizler taşıdı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto eden öğrenciler, ABD’deki çeşitli üniversitelerde İsrail karşıtı yapılan protestolara da destek verdi. MEÜ’de doktora öğrencisi Gizem Akgün, grup adına yaptığı açıklamada, 1948’den bu yana milyonlarca Filistinliyi göç, kıtlık ve ölümle sınayan İsrail yayılmacılığının, 7 Ekim 2023’ten beri soykırım halini aldığını söyledi. Egemen güçler ve uluslararası örgütlerin İsrail’in yaptıklarına sessiz kaldığını belirten Akgün, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası platformlara taşınan İsrail barbarlığı, dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan dinleri, ırkları, renkleri ve dilleri birbirinden farklı olan ancak vicdanı Gazze’deki çocuklar ve kadınlar için atan yürekli insanlar tarafından protesto edilmeye başlanmıştır" dedi. İsrail’in dünyanın değişik yerlerinde protesto edildiğini hatırlatan Akgün, şöyle devam etti: "Geçtiğimiz hafta ABD’nin New York kentindeki Kolombiya Üniversitesi’nde öğrencilerin ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan İsrail karşıtı gösteriler, dünya genelinde onurlu duruşun başkaldırı fitilini ateşlemiştir. ABD genelindeki onlarca kampüse yayılan ve bu insani duruşu derslerini iptal ettirmek, disiplin soruşturmasına sevk edilmek hatta tutuklanma pahasına eylemlere katılan, sesini yükselten tüm kardeşlerimize AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatı olarak yürekten teşekkür ediyoruz. Bizler de vicdan sahibi her bir genç gibi AK Parti Gençlik Kolları olarak Gazze’de yaşanan katliama karşı on binlerce gencin katılımıyla ilk günden bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz ’Say Stop’ eylemlerimize, boykot çağrılarımıza ve yardım faaliyetlerimize ara vermeksizin devam edeceğimizi ve Gazze halkının çığlığına ses veren herkesin farklılıklarına bakmaksızın yanında olmaya devam edeceğimizi bildiriyoruz." AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatı (ÜNİAK) Birim Başkanı Kenan Can Peker de basın metnini İngilizce okudu. Grup açıklamanın ardından dağıldı.
Düzce Kazada tırın kupası yola düştü: 1 yaralı DÜZCE (İHA) – Anadolu Otoyolu’nda arızalanması nedeniyle duran tıra arkadan çarpan tırın kupası yola düşerken, 1 kişi yaralandı. Kazayı gören sürücüler cep telefonlarına sarıldı. Kaza, öğlen saatlerinde Anadolu Otoyolu Gümüşova rampaları Ankara istikametinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Ednan S. idaresindeki inşaat malzemeleri yüklü 24 AAN 693 plakalı tır, Gümüşova rampalarında arızalandı. Sürücü tırı emniyet şeridine çekti. Bu sırada aynı istikamete gitmekte olan Ömer A.’nın kullandığı 16 VU 825 plakalı tır, duran tıra yandan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle tırın kupa tabir edilen şoför mahalli yola düşerken, tır sürücüsü Ömer A. yaralandı. Kazayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunması ile olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaza nedeniyle otoyolda uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik ekipleri trafiği uzun süre tek şeritten verdi. Kupanın başka bir tır ile yoldan kaldırılması ile trafik iki şeritten verilmeye başlandı. Meraklı sürücüler cep telefonlarına sarıldı Otoyolda seyreden bazı sürücüler ise kazayı görüntüleyebilmek için trafiği tehlikeye soktu. Bazı sürücüler seyir halindeyken kazayı görüntülemeye çalıştı, bazı sürücüler ise araçlarını park ederek kazadan görüntü almaya çalıştı. Trafik ekipleri, araçlarını park ederek kazayı görüntülemeye çalışan sürücülere cezai işlem uyguladı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
Aydın Efeler 09 SFK Teknik Direktörü Kanber: "2. Lig yolunda ilerlemeye devam edeceğiz" TFF 3. Lig 2. Grup Play-Off 1.Tur maçında rakibi Turgutluspor’u 4-1 yenerek 2. tura adını yazdıran Efeler 09 SFK’nın Teknik Direktörü Veyis Kanber, oyuncularını tebrik ederek "2. Lig yolunda ilerlemeye devam edeceğiz" dedi. Geçtiğimiz sezon 2. Lig’in kapısından dönen Efeler 09 SFK, dün oynadığı TFF 3. Lig 2. Grup Play-Off 1. Tur maçında rakibi Turgutluspor’u 4-1’lik net bir skorla mağlup ederek, adını 2.Tur’a yazdırdı. Tayyip Mevlüt Kaya, Tuğay Adamcıl ve Burak Özbakır’ın golleriyle ikinci tura yükselme sevinci yaşayan Aydın temsilcisi, 2. Lig yolunda ilerliyor. İkinci tur maçı için hazırlıklara başlayan Efeler 09 SFK’nın, ikinci turdaki rakibi Anadolu Üniversitesi olurken, maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Teknik Direktör Veyis Kanber, büyük bir başarıya imza attıklarını vurguladı. 2. Lig yolunda ilerlemeye devam edeceklerini vurgulayan Kanber, açıklamasında "Sezon başından itibaren üst sıralar için mücadele verdik. Aslında içinde bulunduğumuz yarışta rakiplerimizin stat, tesis, saha ve seyirci imkanları bizim ne kadar adil olmayan bir konumda yarıştığımızı da gösteriyordu. Tüm bu olumsuzluklara rağmen play-off oynamaya hak kazanan oyuncularımız ilk maçta da deplasmanda Turgutluspor karşısında büyük başarıya imza atmışlardır. Play-off 2.Turda Pazartesi günü Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi takımıyla karşılaşacak olan takımımız ikinci maç için Aydın’a avantaj sağlayarak dönmek adına elinden geleni yapacaktır. Dün Turgutlu’da fedakarca mücadele eden oyuncularımızı gayretlerinden dolayı kutluyorum. 2. Lig yolunda ilerlemeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.
İstanbul Türk Silahlı Kuvvetlerinin EFES 2024 tatbikatının bilgisayar destekli kontrol merkezinin tanıtımı yapıldı Türk Silahlı Kuvvetlerinin EFES 2024 Davet Tatbikatının Bilgisayar Destekli Komuta Yeri Safhasının Tatbikat Kontrol Merkezi (TKM) Seçkin Gözlemci Günü (SGG), 19 ülkeden 87’si yabancı 267 askeri personelin katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük tatbikatlarından olan EFES 2024 Tatbikatının bu yıl dördüncüsü düzenleniyor. İstanbul’da Çok Uluslu Müşterek Harp Merkezinde düzenlenen programa 168 Türk Silahlı Kuvvetleri 12 kamu kurum ve kuruluşu ile 19 ülkeden 87’si yabancı toplam 267 askeri personel katıldı. Programa tatbikat direktörü olarak Tümgeneral Rasim Yaldız’da katıldı. İlk önce katılan askeri personellere yaklaşık 40 dakika süren konferans verildi. Ardından tatbikatın bilgisayar destekli gerçekleştiği aşamalar gezilerek anlatıldı. Tatbikat sırasında katılım gösteren farklı ülkelerin askeri personelleri ile nasıl iletişim sağlandığı ve tatbikat günü gerçekleşecek olan senaryoya nasıl uyulacağına dair bilgiler paylaşıldı. Hava, deniz ve kara araçlarının konumları izlenerek tatbikatın nasıl hayata geçirileceği detayları ile anlatıldı. Program sonunda askeri heyet ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi. Öte yandan, tatbikatın BDKY Safhasının 8 Mayıs’a kadar devam edeceği, Fiili Atışlı Safhasının ise 9-30 Mayıs tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirileceği bildirildi.