SPOR - 03 Mayıs 2024 Cuma 16:12

Efeler 09 SFK Teknik Direktörü Kanber: "2. Lig yolunda ilerlemeye devam edeceğiz"

A
A
A
Efeler 09 SFK Teknik Direktörü Kanber: "2. Lig yolunda ilerlemeye devam edeceğiz"

TFF 3. Lig 2. Grup Play-Off 1.Tur maçında rakibi Turgutluspor’u 4-1 yenerek 2. tura adını yazdıran Efeler 09 SFK’nın Teknik Direktörü Veyis Kanber, oyuncularını tebrik ederek "2. Lig yolunda ilerlemeye devam edeceğiz" dedi.



Geçtiğimiz sezon 2. Lig’in kapısından dönen Efeler 09 SFK, dün oynadığı TFF 3. Lig 2. Grup Play-Off 1. Tur maçında rakibi Turgutluspor’u 4-1’lik net bir skorla mağlup ederek, adını 2.Tur’a yazdırdı. Tayyip Mevlüt Kaya, Tuğay Adamcıl ve Burak Özbakır’ın golleriyle ikinci tura yükselme sevinci yaşayan Aydın temsilcisi, 2. Lig yolunda ilerliyor. İkinci tur maçı için hazırlıklara başlayan Efeler 09 SFK’nın, ikinci turdaki rakibi Anadolu Üniversitesi olurken, maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Teknik Direktör Veyis Kanber, büyük bir başarıya imza attıklarını vurguladı.



2. Lig yolunda ilerlemeye devam edeceklerini vurgulayan Kanber, açıklamasında "Sezon başından itibaren üst sıralar için mücadele verdik. Aslında içinde bulunduğumuz yarışta rakiplerimizin stat, tesis, saha ve seyirci imkanları bizim ne kadar adil olmayan bir konumda yarıştığımızı da gösteriyordu. Tüm bu olumsuzluklara rağmen play-off oynamaya hak kazanan oyuncularımız ilk maçta da deplasmanda Turgutluspor karşısında büyük başarıya imza atmışlardır. Play-off 2.Turda Pazartesi günü Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi takımıyla karşılaşacak olan takımımız ikinci maç için Aydın’a avantaj sağlayarak dönmek adına elinden geleni yapacaktır. Dün Turgutlu’da fedakarca mücadele eden oyuncularımızı gayretlerinden dolayı kutluyorum. 2. Lig yolunda ilerlemeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.



Efeler 09 SFK Teknik Direktörü Kanber: "2. Lig yolunda ilerlemeye devam edeceğiz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Dursun Özbek: “Başarımız, yönetim kurulumuzla birlikte ortaya koyduğumuz birlik ve beraberliğin eseridir” Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, camianın şampiyonluk için kenetlendiğini dile getirerek, “Başarımız, yönetim kurulumuzla birlikte ortaya koyduğumuz birlik ve beraberliğin eseridir” dedi. Topkapı Üniversitesi tarafından yılın spor yönetici ödülüne layık görülen Galatasaray kulübü Başkanı Dursun Özbek, ödül töreninin ardından basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulundu. Camia olarak 24. şampiyonluğa odaklandıklarının altını çizen Başkan Özbek, “Bildiğiniz üzere bu hafta şampiyonun ve ligden düşecek takımların belirleneceği son maçlar oynanacak. Galatasaray Kulübü olarak biz bu maçı çok önemsiyoruz. Çok çekişmeli bir sezon geçiriyoruz. Camiamız adına 24. Şampiyonluğun ne kadar önemli olduğunu düşünerek tüm ekip olarak zamanımızın bir kısmını Florya Metin Oktay Tesisleri’nde harcıyoruz. Bu şampiyonluğun önemini vurgulayarak zamanımızı geçiriyoruz. Bütün Galatasaraylıları inşallah hafta sonu elde edeceğimiz şampiyonlukla büyük bir sevince boğmak için tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte büyük bir çalışma içerisindeyiz” diye konuştu. “Önemli olan camianın içerisindeki barış ikliminin devam etmesi” İyi bir teknik ekibin sonucu olarak başarılı olduklarını söyleyen Özbek, “İyi bir takımız. İyi bir birlikteliğimiz var. Kenetlenmiş durumdayız. Herkesin bildiği gibi iyi bir hocamız, teknik ekibimiz var. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte uygulayamaya koyduğumuz birlik ve beraberliğin eseridir bugünkü başarılarımız. Aldığımız 88 puan ve alacağımız 100 puan da onların eseridir. Önemli olan camianın içerisindeki barış ikliminin devam etmesi ve tek bir yumruk haline gelebilmemizdir. Taraftarlarımıza da buradan büyük bir selam gönderiyorum. Onların da bu başarıda katkıları çok büyük. İnşallah Galatasaray’ı sevenleri hafta sonu mahcup etmeyeceğiz. 24. şampiyonluğumuzu almak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık” ifadelerini kullandı.
Eskişehir Eskişehir’deki proje okulları için düzenlenen ’Yer Küre Üzerine Bilim Sohbetleri’ devam ediyor Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü tarafından, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Okulları öğrencilerinin meslek seçimlerinde farkındalık oluşturmak için düzenlenen ’Bilim Sohbetleri’ ESTÜ ev sahipliğinde devam ediyor. ESTÜ Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsünde, 17 Ağustos 2024 Cuma günü Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Okulları öğrencilerinin misafir edildiği program çerçevesinde, Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü’nde görevli Dr. Öğr. Üyesi Emir Balkan, yer kürenin iç yapısı, levha hareketleri ve gravite yöntemi; Arş. Gör. Sunay Mutlu, depremlerin takip edilmesi, bu süreçte kullanılan teknik donanım ve enstrümanlar, ESTÜ Net Sismik Ağı; Jeoloji Mühendisi Hasan Burak Özmen ise, jeomorfoloji ve iklim şartları ile ilgili konularda öğrencilere seminerler verdi. Seminerler sonrasında ise etkileşimli söyleşiler yapıldı. Söyleşiler, öğrencilerin merak ettikleri ve ilgi duydukları konularda beyin fırtınası şeklinde gerçekleşti. Bilim sohbetleri devam edecek Öğrencilerin kariyer planlarında önemli bir dönüm noktası olarak değerlendirilen ve meslek seçimlerinde farkındalık oluşturan Bilim Sohbetlerinin ESTÜ Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü’nde her hafta gerçekleştirilen seminer ve söyleşilerle devam edeceği açıklandı.
Eskişehir Eskişehir Ülkü Ocakları eski İl Başkanı, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan Danışmanı olarak atandı Eskişehir’de 2019-2024 yılları arasında yaklaşık 5 yıl Ülkü Ocakları İl Başkanlığı görevini yürüten Mali Müşavir Kazım Aksoy, Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nde Genel Başkan Danışmanı olarak görevlendirildi. Görevi süresince yapmış olduğu projeler ile şehrin ilgisini Ülkü Ocakları’na, halkın sempatisini de Ülkücüler üzerine çekmeyi başaran başkan yeni görevi için Ankara’nın yolunu tuttu. Görev yaptığı 2019-2024 yılları arasında toplamda 4 eğitim akademisi düzenleyen Eskişehir Ülkü Ocakları, bu eğitim yılları süresince onlarca seminer ve konferans düzenleyerek Türk Dünyası’nın önemli akademisyen ve hocalarını Eskişehir’de ağırladı. Eskişehir’de eğitim veren Borsa İstanbul Fen Lisesi ve Eti Sosyal Bilimler Lisesi’ne Galip Erdem’in ve Şehit Gün Sazak’ın adını verdikleri Z-Kütüphaneler kazandırılırken, her yıl düzenli olarak gerçekleşen liseler arası ödüllü bilgi yarışmasında gençlerin Türk kültür ve tarihi üzerine bilgileri tazelenerek bu konulara duyulan ilgi arttırıldı. Ayrıca ülkü Ocakları tarihinde bir ilk olan ve adını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin verdiği Kutadgu Bilig Kitap Kahve açıldı. Burada her yaş gurubundan gençlere konforlu ve güvenilir bir ders çalışma ve sosyalleşme ortamı oluşturuldu. Başkanlığı süresince kültür sanata verdiği değere şehirde gerçekleşen kitap fuarlarında Eskişehir Ülkü Ocakları açtıkları stantlarla bir kez daha vurgu yaptı.