SAĞLIK - 27 Ekim 2020 Salı 14:18

Rusya’da maske takma zorunluluğu

A
A
A
Rusya’da maske takma zorunluluğu

Rusya’da korona virüs vak'a sayılarının artmasının ardından yarından itibaren geçerli olacak yeni önlemler kapsamına halka açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi.

Dünya çapında korona virüs vak'alarında artış görülürken Rusya’da da korona virüs salgınının ikinci dalgası yaşanıyor. Rusya Halk Sağlığı ve Tüketici Hakları Kurumu (Rospotrebnadzor), korona virüsün vak'aları yaşadığı artış nedeniyle yeni önlemler getirdi. Halka açık alanlarda maske takmak zorunlu hale getirilirken, restoranlara da belli çalışma saatleri getirildi. Yeni önlemlere göre, restoranlar 23:00 - 06:00 saatleri arasında kapalı olacak. Rospotrebnadzor, korona virüs pandemisinin 2021 yılında da devam edebileceğini savunuyor.
Geçen hafta korona virüs tedbirleri kapsamında ülkenin başkenti Moskova’daki toplu taşıma araçlarına yolcuların maske ve eldivensiz binmeleri yasaklanmıştı.
Öte yandan Rus yetkilileri son günlerde restoran ve kafelere ziyaretçilerinin telefon numaralarını kaydetmelerini ve bir QR kodunu taramalarını istemişti. Rusya’da Temmuz aynı ortasında vak'a sayısında yaşanan düşüş nedeniyle maske takma zorunluluğu kaldırılmıştı.
Rusya’da toplam korona virüs vak'a sayısı 1 milyon 547 bin 774’e yükselirken, hayatını kaybedenlerin sayısı 26 bin 589 oldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Eczane ararken dehşeti yaşadı Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde emniyet şeridine park eden hafif ticari araca çarpan cip yan yattı. Yaralının olmadığı kazada, hafif ticari aracın sürücüsünün cep telefonundan nöbetçi eczane bulmak için emniyet şeridinde durduğu öğrenildi. Kaza, Prof. Dr. Sabahattin Zaim Bulvarı duble yolda Camili Mahallesi istikametinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 54 AJT 852 plakalı Fiat marka hafif ticari araç sürücüsü Uğur Karakaya, arkadaşının çocuğunu hastanede ziyaret ettikten sonra evine giderken nöbetçi eczane bulmak için aracını emniyet şeridine park etti. Bu esnada M.T. idaresindeki 54 BR 515 plakalı Honda marka cip, hafif ticari araca çarparak yolda yan yattı. Kazada yaralanan olmazken, bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle trafik kontrollü olarak sağlandı. Araçların kaza yerinden kaldırılması ile trafik normal seyrine dönerken, polis ekipleri kazaya ilişkin inceleme başlattı. “Araç geldi çarptı, bizi yol kenarına savurdu” Nöbetçi eczana bulmak için aracını emniyet şeridine çektiğini belirten Uğur Karakaya, “Hastaneden dönerken aracımı emniyet şeridine çektim. Telefondan nöbetçi eczane aradığım esnada arkadan diğer araç geldi çarptı, bizi yol kenarına savurdu. Çarpan araçta yan yattı. Yaralı yok. Çok şükür emniyet kemerlerimiz takılıydı, bunun sayesinde yara almadan atlattık. Araçlarda bulunanlarda bir şey yok çok şükür. Hastaneye de arkadaşın çocuğunu ziyarete gitmiştik” dedi.