DÜNYA - 22 Ekim 2025 Çarşamba 17:48 | Son Güncelleme : 22 Ekim 2025 Çarşamba 17:50

Rusya'dan nükleer silahlı tatbikat

A
A
A

Rus ordusu, stratejik nükleer silahlarla tatbikat gerçekleştirdi.

Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre Rus Stratejik Nükleer Kuvvetleri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in komutasında kara, deniz ve hava unsurlarıyla tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatta kıtalararası balistik füzeler ve havadan fırlatılan seyir füzeleri ateşlendi. Tatbikat kapsamında Kamçatka'daki Kura eğitim sahasından nükleer saldırılı kapasiteli "Yars" kıtalararası balistik füze fırlatıldı. Aynı anda Bryansk stratejik nükleer füze denizaltısı, Barents Denizi'nden "Sineva" balistik füzesini ateşledi. Tu-95MS uzun menzilli uçakların da yer aldığı tatbikatta tüm görevlerin başarıyla yerine getirildiği belirtildi. Rusya Savunma Bakanı Andrey Belousov ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov, tatbikat kapsamında gerçekleştirilen toplantıda Putin'i bilgilendirdi.
Rusya'nın nükleer silahlı tatbikatı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump arasında yapılması beklenen zirveye ilişkin belirsizliğin yaşandığı dönemde geldi.

Trump, "Boşuna bir görüşme yapmak istemiyorum" demişti

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz hafta Ukrayna'daki savaşı sona erdirmek için Putin ile yakında Macaristan'da bir araya geleceklerini duyurmuştu. Dün ABD basınının adı açıklanmayan bir kaynağa dayandırdığı haberlerde, Rusya'nın Trump'ın barış stratejisine bağlı kalma konusunda isteksiz olduğu belirtilmişti. Beyaz Saray yetkilisi, "Dışişleri Bakanı Rubio ve Dışişleri Bakanı Lavrov verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu nedenle bakanlar arasında ek bir yüz yüze görüşme gerekli değil. Başkan Trump'ın yakın gelecekte Başkan Putin ile görüşmesi planlanmamaktadır" demişti.
Trump da dün yaptığı açıklamada, "Boşuna bir görüşme yapmak istemiyorum. Boşuna zaman harcamak istemiyorum" ifadelerini kullanmış, ancak daha fazla gelişme olabileceğini ve "önümüzdeki 2 gün içinde bilgilendirme" yapacaklarını ifade etmişti.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban ise bugün yaptığı açıklamada, Trump-Putin arasında Budapeşte'de yapılması planlanan görüşmenin hazırlıklarının devam ettiğini, görüşme tarihinin henüz belirsiz olduğunu duyurmuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kurşunlanan evde anne-oğul yaralandı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde iddiaya göre alacak verecek meselesi yüzünden aralarında husumet bulunan 2 aile arasında çıkan kavgada 2 ikamet kurşunlandı. Kurşunlanan ikametin birinde anne ve oğlu saçmaların isabet etmesi sonucu yaralandı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Battalgazi Mahallesi Derinçay Sokak’ta meydana gelen olayda, iddiaya göre daha önceden aralarında alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunan 2 aile arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından E.U. ve D.U. tüfekle anne N.E. ve oğlu İ.E.’nin yaşadığı ikamete ateş açtı. Olayda, N.E. ve İ.E. saçmaların isabet etmesi sonucu yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de anne ve oğlunu olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda şüpheliler E.U. ve D.U. yakalanırken, aynı saatler içerisinde olayla bağlantılı olduğu düşünülen bir kurşunlama olayı daha gerçekleşti. Yine Battalgazi Mahallesi’nde bulunan Nazır Geçidi Sokak üzerinde kimliği belirsiz şahıslar tarafından bir ikamete ateş açıldı. Kurşunlar ikamete isabet ederken, olayda yaralanan olmadı. Polis ekipleri ikinci kez gerçekleşen kurşunlama olayının şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. , Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.