POLİTİKA - 28 Ekim 2015 Çarşamba 21:28

Şahin: '1 Kasım seçimleri sonucunda iki beklenti var'

A
A
A
Şahin: '1 Kasım seçimleri sonucunda iki beklenti var'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 1 Kasım seçimleri sonucunda iki beklentinin olduğunu söyleyerek, “AK Parti dışındaki siyasi partilerin tamamının beklentisi 1 Kasım akşamı sandıktan koalisyon çıksın istiyorlar. Çünkü hiçbirinin tek başına iktidara gelme hedefi ve gücü yok, bunu açıkça görüyorlar” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin, 1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarını hızlandırdı. Partisinin il Başkanlığı tarafından Soğuksu, Yeni mahalle ve Namık Kemal mahallesinde ‘AK Yürüyüş’ programına katılan Şahin, yürüyüş sonunda halka hitap etti.

Namık Kemal Mahallesinde halka hitap eden AK parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Cumhuriyet’in daha güçlü olduğunu belirterek, halkın ve milletin Cumhuriyetine, ülkesine ve geleceğine sahip çıktığını söyledi.

“HİÇBİRİNİN TEK BAŞINA İKTİDARA GELME HEDEFİ VE GÜCÜ YOK”
Cumhuriyet’in 92. yıl dönümünde yeni bir seçime gittiklerini ifade ederek, “ 1 Kasım’dan sonra Türkiye’yi 2019’a kadar taşıyacak kendi içinde uyumlu ve istikrarı yeniden getirecek olan bir siyasi partiyi tek başına milletçe iktidara getiririz. 1 Kasım seçimleri sonucunda iki beklenti var. AK Parti dışındaki siyasi partilerin tamamının beklentisi 1 Kasım akşamı sandıktan koalisyon çıksın istiyorlar. Çünkü hiçbirinin tek başına iktidara gelme hedefi ve gücü yok, bunu açıkça görüyorlar. Bir siyasi parti seçimlere girmiş, özellikle Cumhuriyeti kurduğunu iddia eden CHP çıkıp göğsünü gere gere ‘ Biz Cumhuriyetle yaşıt bir partiyiz. 1 Kasım seçimlerinde tek başımıza iktidara geleceğiz diyebilmeli, diyemiyor. İki gün önce ben bunu söyledim diye Sayın Kılıçdaroğlu beni eleştiriyor ve şantaj yapıyorsunuz millete diyor. 1 Kasım seçimlerinde sandıktan bir tek parti çıkmalıdır. Tek başına iktidar dönemlerinde Türkiye daha fazla yatırım alarak büyümüştür. Koalisyon dönemleri, koalisyon ortaklarının çatışmaları halinde geçmiştir ve uzun ömürlü olmamıştır.” dedi.

“TÜRKİYE’NİN KOALİSYON HÜKÜMETLERİ İLE KAYBEDECEK ZAMANI YOK”
Geçmişteki koalisyon hükümetlerinin ömründen ve çalışmalarından örnekler veren Şahin, “ O günler tekrar geri gelmeyecek. O günleri tekrar geri getirmeyeceğiz ve AK Parti’yi 1 Kasım’da yeniden tek başına iktidara getireceğiz. Türkiye’nin koalisyon hükümetleri ile kaybedecek zamanı yok. Türkiye’nin 1 Kasım seçimlerinden sonra gerçekten önünü görmesi gerekir. 2019’ları ve 2023’leri çok rahatlıkla görmesi gerekir. İşadamı, yatırımcı ve Türkiye’de yaşayan insanlar bunu görmeli. Görmeli ki Türkiye’de yatırımlar gelsin. Şimdi herkes tereddüt içinde ne olacak acaba diyor. Ben bir çok seçime girdim çıktım. 2011 seçimlerinde milletvekili adayı olduğunda Karabük’te hangi heyecanı yaşıyorsam ve halkımızdan hangi sinerjiyi enerji alıyorsam onun fazlasını şimdi 1 Kasım seçimleri öncesi alıyorum. Allah’ın izniyle Karabük’te 1 Kasım akşamı sandıklar açıldığından yine AK Parti sandıktan 2-0 galip çıkacak. İnşallah Karabük’te oy rekorunu aşacağız ve yüzde 60’ları bulacağız. Karabük bunu başarır. Karabük şimdi başka Karabük. 13 yılda gelişen ve değişen bir kent oldu. Bunu yıllar sonra bu kente gelen insanlar görüyor” diye konuştu.
Şahin, daha sonra Safranbolu’ya bağlı bazı köylerde seçim çalışmalarını geç saatlere kadar sürdürdü. 

YASİN ERDEM

Bunlar Da İlginizi Çekebilir