ÇEVRE - 22 Temmuz 2021 Perşembe 11:06

Saklı Cennet ‘Yedigöller' eşsiz manzarasıyla göz kamaştırıyor

A
A
A
Saklı Cennet ‘Yedigöller' eşsiz manzarasıyla göz kamaştırıyor

Uluslararası Sakin Kentler Birliğince (Cittaslow) Türkiye'nin 11. sakin kenti seçilen Uzundere ilçesinde bulunan doğa harikası ‘Yedigöller’ eşsiz manzarasıyla göz kamaştırıyor. Kısıtlamasız Kurban Bayramı’nda Yedigöller misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Bu yıl kısıtlamaların olmadığı Kurban Bayramı’nda Yedigöller, muhteşem doğasıyla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Tortum Gölü havzasından sızan suların oluşturduğu irili ufaklı ve zümrüt gibi yeşillikler arasında sıralanan göllerden oluşan Yedigöller, yeşillikler arasında kaybolan eşsiz manzaralarıyla görenleri büyülüyor.

Tortum Gölü'nün hemen altında Ulubağ köyü içerisinde bulunan en büyük gölün denizden yüksekliği 800 metreyi buluyor.

Saklı Cennet ‘Yedigöller' eşsiz manzarasıyla göz kamaştırıyor

Erzurum şehir merkezine yaklaşık 110 kilometre ve Uzundere ilçe merkezine 20 kilometre mesafede olan Yedigöller, doğal güzellikleri ve endemik bitki örtüsü ile Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen yerli turistlerin ilgi odağı oldu.

Saklı Cennet ‘Yedigöller' eşsiz manzarasıyla göz kamaştırıyor

Ayrıca Saklı Cennet ‘Yedigöller’, su sporları, buz tırmanışı ve birçok doğa sporuna imkan sağlamasının yanı sıra ekstrem sporlarda da adından söz ettiriyor.

Uzundere sakinlerinden Hacı Musa Özkal, “Yedigöller, 6-7 yıl önce turistik alan olarak ilan edildi. Buranın güzelliğini bilenler hem piknik hem de tatil için burayı tercih ediyor. Genellikle burası yoğun oluyor. Bayramın ilk günü değil ama ikinci ve üçüncü günü yoğun oluyor” diye konuştu.

Özge Bozo - Sefa Tetik
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Sındırgı’da 19 Mayıs coşkusu Sındırgı ilçesinde tüm Türkiye’de olduğu gibi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başlayan etkinlikler Atatürk Stadyumunda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik ve Spor Hizmetleri müdürü Rahmi Yörük günün önemini belirten konuşma yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ı gençlere armağan ettiğine dikkat çeken Yörük, “Sizler, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi çok daha ileriye taşıyacaksınız. Gençlerimizin, çok çalışıp, ileride kendilerine verilecek vazifeleri en iyi şekilde yerine getireceklerinden şüphem yok” dedi. Şiirler, halk oyunları ve çeşitli etkinliklerle süslenen resmi kutlama töreni sonrasında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören sonrası gerçekleştirilen yüzlerce vatandaşın katıldığı kortej, Sındırgı’nın sokaklarında renkli görüntülere sahne oldu. Gençlerin ve vatandaşların ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile yürüyüş, milli birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdi. Yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti. Kortej ve kutlama programlarına İlçe Kaymakamı Didem Dinç Özay, Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, Gençlik ve Spor Hizmetleri müdürü Rahmi Yörük, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Kortej yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda ilk olarak Sındırgı Halk Oyunları ekibi, yöresel danslarını sergileyerek izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Halk oyunları gösterisi, büyük beğeni toplarken, izleyenler ekibi coşkulu alkışlarla destekledi. Kutlamaların saat 21’de Cumhuriyet Meydanı’nda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecek yerel sanatçılar Beyaz İrtürk ve Osman Çiçek’in sahne alacağı “Gençlik Konseri” ile devam edeceği belirtildi.
Erzincan Erzincan’da “Gençlerin Gözüyle Kent Diplomasisi” projesi kapsamında panel düzenlendi İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürlüğünün “Gençlerin Gözüyle Kent Diplomasisi” projesi kapsamında “Kent Vizyon Panelleri-Erzincan” adıyla bir panel düzenlendi. Kentteki bir otelin salonunda düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Metehan Akkaya, projenin amacı hakkında şöyle konuştu: “Nüfus artış oranının giderek yoğunlaştığı kent hayatında, gençlerin kentte nasıl konumlandırıldığı ve kentteki diğer aktörlerle olan diyaloğunun boyutları önem taşımaktadır. Kent diplomasisi, gençlerin kentsel aktörlerle olan diyaloğuna birkaç yeni eğilim sunar. Bu bağlamda, kent diplomasisinin kapsamı özellikle küçük kentlerde genellikle gençlik, spor veya kültürel alışveriş ve etkinliklerle bağlantılı olarak gerçekleşir ve toplantılardan iş birliğine kadar pek çok şekilde topluluk oluşturma girişimlerini teşvik eder. Bu doğrultuda proje, kent diplomasisinin gençlerin kent hayatına katılımı üzerindeki rolünü kentteki gençlerin ve diğer aktörlerin görüş ve önerileriyle birlikte değerlendirmeyi öneren bir platformun hayata geçirilmesini amaçlar. Platformun, gençlere kent diplomasisi hakkında bilgi vermesi, bu konuda gençler ve kentsel aktörler arasında farkındalık oluşturması, kent kültürünü geliştirmesi ve kent imajını güçlendirmesi beklenir.” Akkaya, projenin katkılarını da şöyle sıraladı: “Gençler için: Gençlerde kent diplomasisi hakkında farkındalık oluşturulması ve gençlerin bu konuda bilgilendirilmesi. Gençlerde kent kültürünün geliştirilmesi, desteklenmesi ve gençlerin kente aidiyet duygularının güçlendirilmesi. Gençlerin çeşitli yönetim düzeylerindeki karar vericilerle bir araya getirilmesi. Kentteki yerli ve yabancı gençlerin kentteki sosyal uyumlarını artırmaya yönelik duygu ve düşüncelerinin karşılıklı paylaşılmasına olanak tanınması. Gençlerin kent hayatında karşılaştıkları sorunların çözümüne yönelik alternatif görüşlerin tartışılması. Kent için: Kent değerlerinin öne çıkarılması yoluyla kent görünürlüğünün ve imajının artırılması. Kentin diplomatik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik çıktıların üretilmesi. Kentteki diğer aktörler için: Kentsel aktörler arasında eş güdüm sağlanması. Kentteki aktörlerin kentliler ve kent toplulukları ile bütünleşmesinin sağlanması. Kent yönetiminin (belediyelerin) uluslararası alanda (kardeş kent gibi) yeni iş birlikleri edinmesinin kolaylaştırılması.” Akkaya’nın açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Karadeniz Teknik Üniversitesinden Dr. Nisa Erdem’im Moderatörlüğünü yaptığı panelde; İstanbul Medeniyet Üniversitesinden Prof. Dr. Hamza Ateş ve Doç. Dr. Sezai Öztop ile Karadeniz Teknik Üniversitesinden Suna Ersavaş Kavanoz, gençlere kent diplomasisini anlatarak gelen soruları cevaplandırdılar.
Samsun Çarşamba’da 19 Mayıs coşkusu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Çarşamba’da Adapark Suni Çim Sahada yapıldı. Öğrencilerin hazırladığı gösteriler stadı dolduran vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreni, Belediye Meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başladı. Törende, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün çelengi Atatürk Anıtı’na sunuldu. Belediye Meydanında çelenk sunma töreni saygı duruşu ve okunan istiklal marşı sonrası sona erdi. Program Çarşamba Adapark Suni Çim Sahada düzenlenen etkinlikler ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Gençlik Merkezi Müdürü Ramazan Katoğlu, “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adım. Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. İşte bu yüzden, Türk milletinin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 105, yıldönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından öğrencilerin hazırlandığı çeşitli spor gösterileri, halk oyunları ve müzik dinletilerinin ardından ödül törenine geçildi. Çeşitli etkinliklerde dereceye giren öğrencilere madalyaları Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Çağrı Gir tarafından verildi. Adapark Suni Çim Sahada düzenlenen etkinliklere Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Çağrı Gir, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Emniyet Müdür Barik Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Mustafa Kemal Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı. Program geçiş töreni sonrası sona erdi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, akşam saatlerinde fener alayı ve gençlik konseri ile devam edecek.